Modern Talking w mediach

Thomas i Dieter w mediach oraz najciekawsze klipy z YouTube i pokrewnych serwisów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dr Mabuse

Re: Modern Talking w mediach

Post autor: Dr Mabuse »

Cwaniaki z tych radiowców - używają takich "sprytnych" forteli, aby nikt im nie zarzucił, że promują tandetną wg nich muzę, zdając sobie jednocześnie sprawę, że owa muza przysporzy im kolejnych słuchaczy. Lista Antyhitów :lol: teoretyczni nikt nie powinien tego słuchać :roll: Ale temat był już na tym forum wałkowany przy okazji jakiejś listy na 4 Fun TV bodajże.

A'propos tematu - w sobotnie przedpołudnia w Radiu_Kaszebe puszczają ciekawą muzę - Sandra, Bad Boys Blue i oczywiście Modern Talking;)
Obrazek
Awatar użytkownika
kmlyna

Post autor: kmlyna »

ostatnio słyszałam MT jakies 2 godz. przed koncertem Thomasa w Kielcach w Radio-Kielce,ale to chyba sie chcieli podlizać... :D
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

W sobotę w Jaka to Melodia o godz.17:55 będzie występ Thomasa.Ciekawi mnie tylko czy to kolejny już raz to co jedynka nagrała 2 lata temu czy może "zaszaleli" i nagrali nowy występ.

Obrazek
źródło Tele Świat Cyfrowy
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Super byłoby gdyby Thomas tam oryginalnie wystąpił, ale ten tytuł mi nie pasuje - zagrajmy to jeszcze raz. Wychodzi na to, że będą same powtórkowe występy. Wątpię czy choć jeden występ będzie oryginalny, a więc przekonajmy się czy ten sobotni występ Thomasa będzie się coś różnił od reszty jego występów w tym programie, bo tak jak myślałam był tam tylko 3 razy, reszta jego występów były powtórkowe. Tyle razy już go tam puszczali, że na pewno będziemy wiedzieli czy to powtórkowe nagranie czy też może został zaproszony. Np. Urbańską tyle razy puszczali, że za każdy razem, gdy ją widzę, ma tę samą sukienkę. To samo jest z Lutricią Mc Neal, Arashem czy Marylą Rodowicz. Pewnie każde z nich tak naprawdę wystąpiło tam 2 lub 3 razy, a reszta ich występów to powtórki. Nie wiem ja Wy, ale niesamowicie marzę zobaczyć i usłyszeć Thomasa w tym programie, który by wykonywał jeden ze swoich solowych utworów, które dotychczas nagrał, ale ludzie nieraz nie bardzo kojarzą piosenki Modern Talking, a już na pewno nie odgadliby którejś z piosenek Thomasa, chyba, że byłby to Fan Thomasa. W tym wypadku taki ktoś nie miałby problemów z odgadnięciem piosenki. Ale cóż, pomarzyć zawsze można...
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Ja chętnie zobaczę, nigdy jeszcze nie widziałam żadnego odcinka Jaka to melodia z Thomasem, mi to bez różnicy czy powtórka czy nowe
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Jeżeli to będzie kolejna powtórka z dawno nagranego programu to napiszę do dyrekcji Jaka To Melodia,że mogli by się postarać o nagranie nowego występu z Thomasem w wykonaniu innej piosenki-jakiejkolwiek :) .
Awatar użytkownika
Jasmine

Fajnie by było, prawdopodobnie wezmą coś znanego, wątpię by coś z repertuaru solowego trafiło do programu. Ale mimo wszystko wreszcie będę mieć okazję, by zobaczyć Thomasa w Jaka to melodia :D
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Na pewno nic z solowej kariery Thomas by nie zaśpiewał,ale mogli by zmienić repertuar na chociażby Atlantis Is Calling,You Can Win If You Want czy Geronimo's Cadillac -jeżeli odgadują tylko hity MT z okresu lat 80'tych.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Solówki Thomasa - to chyba rzeczywiście niemożliwe, a repertuar nie tylko mogliby, ale powinni zmienić, bo Modern Talking mieli masę innych hitów nie tylko You`re My Heart, You`re My Soul, Brother Louie i Cheri Cheri Lady. A w tym programie jeszcze nigdy nie słyszałam, żeby jako zagadki muzyczne podawali choćby jedną z tych późniejszych piosenek MT, więc trzeba się zadowolić tymi piosenkami, które podają w programie. Zawsze są to piosenki Modern Talking z lat 80. Od 2 lat oglądam każdy odcinek Jaka to melodia? i zawsze były wykonywane tylko te 3, które wymieniłam. Na inne chyba nie ma co liczyć, ale miło by było usłyszeć np. te wymienione przez poprzedniczkę, gdyż każdy utwór Modern Talking jest fantastyczny. :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

Awatar użytkownika
Jasmine

Ciekawie by było gdyby dali piosenkę po '98 :lol:
Dzisiaj się okaże, ja chętnie obejrzę :D
Awatar użytkownika
karuus

Post autor: karuus »

Dokładnie, podejrzewam, że nic z solowej kariery Thomasa się nie pojawi, oczywiście zakładając, iż nie będzie to powtórka.
Znając życie pojawi się jak zwykle YMHYMS, Cheri cheri lady czy właśnie Brother Louie...
You can win if you want.!
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

We wczorajszym programie Die Ultimative Chart Show MT zajął 12 miejsce.Nie wiem na ile możliwych bo nie oglądałam od początku.Przez chwilkę min.wypowiadał się Dieter,fragment wypowiedzi jeszcze za czasów współpracy z Thomasem-bo Thomas siedział obok ;)

No i można się było tego spodziewać.W "jaka To Melodia" puścili kolejny już raz ten sam występ z piosenka "You're My Heart,You're My Soul".
Ostatnio zmieniony sob paź 09, 2010 18:29 przez atlantyda ;o), łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

atlantyda ;o) pisze:Jeżeli to będzie kolejna powtórka z dawno nagranego programu to napiszę do dyrekcji Jaka To Melodia,że mogli by się postarać o nagranie nowego występu z Thomasem w wykonaniu innej piosenki-jakiejkolwiek :) .
Niestety powtórka, ale jaki komentarz Janowskiego :D
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Tak, dali stary występ, ale janowski nie był wyjątkowo nie miły dla MT mówił tylko jak przetłumaczyć nazwisko Thomasa i zrobił to źle.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

...się Janowski popisał z tym nazwiskiem... Niebywałe

Też mi się wydaje, że był to powtórkowy występ Thomasa. Wydaje mi się, że tylko występ Arasha był oryginalnie wykonany, ale nie mam pewności, bo tyle razy go puszczali w melodii. Na koniec programu Katerine, raczej powtórka. Ale ogólnie lubię ten program, choćby z tego względu, że czasem można zobaczyć w nim występ Thomasa. :wink:

Awatar użytkownika
Jasmine

Ach, szkoda że to jednak powtórka była, ale mimo wszystko się cieszę że to obejrzałam, wreszcie odcinek JTM z Thomasem :D
Czy Anders to znaczy Inny? Sprawdziłam w translatorze (nie mam słownika do niemieckiego)
ODPOWIEDZ