Nasze ulubione radiostacje

Rozmowy zupełnie nie na temat.

Moja ulubiona radiostacja to:

1. RMF FM
3
18%
2. Polskie Radio
1
6%
3. Radio Zet
1
6%
4. Radio Złote Przeboje
2
12%
5. Radio Eska
2
12%
6. Roxy FM
0
Brak głosów
7. Radio Internetowe
4
24%
8. Inne
4
24%

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
Peter

Nasze ulubione radiostacje

Post autor: Peter »

Jaką macie ulubioną radiostację? Ja słucham mimo wszystko RMFu, znam i utrzymuję kontakty z niektórymi dziennikarzami, ale to tylko dlatego ich słucham. W 80 % nie lubię tego co graja. Drażni mnie to ich zachwalanie tej muzyki, określają ją jako "Muzyka najlepsza pod słońcem" co nie jest takie obiektywnie pewne, bo nie wszyscy tak muszą uważać, poza tym przesadzają trochę w określaniu wykonawców. lady Gagę nazwali powrotem brzmień lat 80 tych, a Hurts, zespołem na miarę PSB, DM czy Soft Cell, a oni jeszcze nie osiągnęli tyle co tamci i do pięt im nawet nie dorastają muzycznie. Eska, Zetka nie wiele lepsze, podoba mi się Radio Złote Przeboje, polskie radio nie za bardzo, może przez pewnego dziennikarza trójki, który nie znosi MT. ;)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Re: Nasze ulubione radiostacje

Post autor: MODERN JEANNE »

Najbardziej lubię radio Eska z tego powodu że są tam wieczorem zabawne,muzyczne audycje z udziałem gościa o ksywce Płotek. Ten gość po prostu rozkłada swoimi bezpośrednimi,zabawnymi tekstami.
To ,że to radio najbardziej lubię to nie znaczy że najczęściej go słucham.Jest to spowodowane problemami technicznymi u mnie-czytaj "zasięgiem"
Najlepiej i najczyściej odbiera u mnie Radio Zet(oczywiście nie przez internet)i dlatego najczęściej jest u mnie słyszalne.Ale nie raz w nocy zdarzało mi się słuchać Radia Złote Przeboje i wiem że Ci potrafili rozwalić człowieka starym ,niepowtarzalnym repertuarem(w dobrym tego słowa znaczeniu) :wink:
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Ja zawsze będę wierna RMF, zawsze jak je włączam to 3/4 muzyki to lata 80 :D Dzięki RMF poznałam Sandrę ^^
A co do innych radiostacji:
Polskiego Radia nigdy nie słuchałam
Radio Zet nie jest też złe
Złote Przeboje- miałam pecha, trafiłam na takie nudy że myślałam że usnę.
Eska- same nowoczesne piosenki czyli nic dla mnie
Roxy nie słuchałam
Z internetowych to od czasu do czasu z GG, kiedyś trafiłam na Radio Aoi, które puszcza japońską piosenkę, można nawet zamawiać utwory i komuś dedykować :D (Ps. Aoi to niebieski)
Kiedyś trafiłam na fajną muzykę, taką z lat 80, super mi się słuchało a tu nagle 'Tu radio Józef' :lol:

Kiedyś, jak leciała reklama RMF bodajże z Celine Dion, to dla żartów wyobraziłam sobie taką reklamę:
"Hi, Hi, it's Thomas Anders and Dieter Bohlen of Modern Talking, listening to the radio RMF FM" (jeśli zrobiłam błąd to przepraszam) Ach... :roll:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

RMF ma jingiel z pozdrowieniami od Thomasa i Dietera dla słuchaczy tego radia. Można było go wielokrotnie usłyszeć w czasach, gdy na Hop-Bęc gościły nagrania MT.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Ja najczęsciej słucham radia CCM i radia FEST! bo grają tam muzykę lat 80. i 90. czyli tą najlepszą z najlepszych :D
Point Of No Return
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Radio Internetowe.

http://radiomuza80.pl/
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
Jasmine

ArCrack, nie wiedziałam, dzięki za informację :D
Nigdy nie natrafiłam na Hop-Bęc :o
Awatar użytkownika
Joanna91

Post autor: Joanna91 »

RMF FM :) później Radio Zet... Radio Eska odeszło w zapomnienie, za dużo tam "nowości" jak dla mnie... A w RMFie moża usłyszeć i stare i nowe przeboje i to jest OK. Tak mi się marzy, żeby kiedyś usłyszeć w RMFie MT albo Thomasa, byłoby świetnie ;)
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
Awatar użytkownika
Jasmine

O, o, mi też się marzy o MT :D Na Thomasa piosenki to nie liczę za bardzo ale kto wie ;>
Ja kiedyś w radiu RMF słyszałam raz jedyny Magic Symphony
Awatar użytkownika
Peter

Cały problem z radiostacjami jest taki, że oni się przywiązują do jakiś piosenek i grają je w kółko, efekt jest taki, że wolę włączyć muzykę z płyty niż słuchać radia. :) Ileż można słuchać piosenek, które grają do znudzenia, a nie wiem jakimi kryteriami się posługują przy ich doborze, bo piosenki lamberta czy Donkey Boy wielkimi przebojami przecież nie są.
Awatar użytkownika
kmlyna

Post autor: kmlyna »

A ja nie lubię RMF-u ,bo tam do południa i po południu jest ten sam repertuar,kiedyś grali więcej staroci,teraz sama komercja (czytałam gdzieś ,że jako jedyna stacja każą sobie płacic za piosenki),kiedys lubiłam Eska-Rock,ale teraz juz nie znoszę tego radia,bo już nie jest Rock,a jeszcze kiedys pan prowadzący powiedział na wizji ,że "dzisiaj są urodziny Dietera Bohlena,no wiecie ,tego brzydszego z Modern Talking,ale nie mogę nic puscić,bo bym chyba wyleciał z pracy",po czym puszcza Monikę Brodkę...baaaardzo rockowo,nie?..MT przynajmniej da się sklasyfikować muzycznie,a Brodka śpiewa niewiadomo co....
Awatar użytkownika
Peter

Brodka nijak tam nie pasuje do tej stacji bo gra góralską muzykę czy jakby to inaczej nazwać folk. MT też by tam nie pasowało, dlatego omijam tego typu rockowe stacje, kiedyś roxy.fm się reklamowała na billboardach hasłem "Pop is dead" a ja myślę, że to raczej "rock is dead' i kiedyś się skończy. :) Coś może jest z tym płaceniem za piosenki, ale chyba w odwrotnym kierunku bo to artyści dostają tantiemy za puszczanie ich piosenek.
Awatar użytkownika
kmlyna

no własnie dlatego mnie wkurzyli,bo jak mozna puscic Brodke w Esce-Rock to dlaczego nie MT?,a co do tantiemow,to normalnie jest tak jak napisales,ale RMF pobiera dodatkowe opłaty za to ,ze jest obecnie najpopularniejsza stacja ,wiec jak chcesz,zeby zagrali "twoja"piosenke,musisz sie wkupić-juz wiem ,gdzie to czytałam,na jednym z blogow kogos,kto pracuje w RMF-ie
Awatar użytkownika
Peter

Nie wierzę w coś takiego, bo to byłaby płatna protekcja, daj źródło.
Awatar użytkownika
kmlyna

Awatar użytkownika
Jasmine

Haha, Kmlyna, niezłe z tym Dieterem i Brodką :lol: To już jest naprawdę przesada, no rozumiem że Dietera nie puszczą ale żeby Brodkę?

Jonas Brothers, Miley Cyrus albo inne gwiazdki Disneya- to jest prawdziwy rock :twisted:
ODPOWIEDZ