Dość przypadkowo mnie zainteresowała ta brytyjska wokalistka, a to z prostego powodu, że jej producentem jest frank Petersen (dla nie wtajemniczonych współtwórca Enigmy). Znam tylko największe hity tej wokalistki, a moje ulubione piosenki to "Time to say goodbye". "Who wants to live forever" (to zdaje się jest jakiś cover) i "Captain Nemo". Ma przepiękny głos i śpiewa sopranem. Piszcie wasze zdania o niej.
Captain Nemo to przepiękny utwór. ma niesamowity klimat. niezwykły głos Sary, brzmienie instrumentów i chór marynarzy składają się na niesamowite przeżycie estetyczne. ta piosenka pasuje także do trylogii morskiej Verne'a
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Tanathos, nie znam tej wersji gdzie jest chór marynarzy, to jest może singlowa wersja? Ja słyszałem tą piosenkę w wersji ze składanki i tam jedynie słychać szepty jakiegoś faceta.
właśnie ten szept wydaje się być wykonywany przez kilka głosów. i pod koniec piosenki też mam wrażenie że w tle słychać nie jeden, ale kilka głosów
mogę się mylić,
ale po rozkładaniu na czynniki pierwsze piosenek Bohlena , jeżeli w piosence poza głównym wokalem gdzieś w tle pojawia się jeszcze jakiś, to przyjmuję domniemanie że wykonuje je jakiś mniejszy lub większy chór(ek)
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"