2010 - Rok Thomasa Andersa ?
- fredka
- Członek TAFC Polska
Re: 2010 - Rok Thomasa Andersa ?
Jestem fanką Thomasa, więc na pewno zagłosuję, że był to rok Thomasa. Pewnie dlatego – jak już inni pisali – bo dał wspaniałe koncerty w tym roku w Polsce, co było niezłą ucztą dla jego wszystkich fanów. Ponadto wydał swoją nową solową płytę. Myślę, że naprawdę należy pogratulować Thomasowi, gdyż jako jeden z nielicznych piosenkarzy (a może i jedyny?) ze współpracujących z Bohlenem po rozstaniu z nim zrobił karierę solową i należy przyznać, że udaną.
Co do Dietera, to uważam, iż od początku swojej pracy Bohlen miał i ma do spełnienia inną rolę niż Thomas. Był i jest producentem. I rzeczywiście w latach 80-tych wspaniale spełniał się w tej roli. Komponował piosenki dla różnych wykonawców i wyjątkowe dla mnie było to, iż potrafił dopasować się odpowiednim stylem muzyki do każdego artysty. Z przyjemnością słuchałam jego utworów. Teraz przyznam, że nie lubię słuchać nowych kompozycji Dietera. Brak w nich tej wyjątkowości, po której można było poznać, iż jest jego dziełem.
Co do Dietera, to uważam, iż od początku swojej pracy Bohlen miał i ma do spełnienia inną rolę niż Thomas. Był i jest producentem. I rzeczywiście w latach 80-tych wspaniale spełniał się w tej roli. Komponował piosenki dla różnych wykonawców i wyjątkowe dla mnie było to, iż potrafił dopasować się odpowiednim stylem muzyki do każdego artysty. Z przyjemnością słuchałam jego utworów. Teraz przyznam, że nie lubię słuchać nowych kompozycji Dietera. Brak w nich tej wyjątkowości, po której można było poznać, iż jest jego dziełem.
"Nie ten, który upada, jest przegranym, ale ten, który się nie podnosi"
- Peter
Proszę, to wydaje się być świeża propozycja:Didi&Thomas pisze:[bardzo tęsknie za "prawdziwym" Bohlenem i gdyby zrobiłby w tym roku cokolwiek dla swoich starych Fanów, nie wiem, może np. jakaś skladanka typu "The Best of Dieter Bohlen" ? Chciałoby się rzec "anything"...
http://www.moderntalking.pl/db/index.ph ... a=sk10.htm
Jeżeli chcesz ją w postaci mp3 to link znajdziesz w wiadomym dziale.
-
ttdziewiec
- Członek TAFC Polska
Według mnie Thomas - bezapelacyjnie i bezdyskusyjnie!!:):)
- Didi&Thomas
Tak...ale płytka została wydana w listopadzie 2009 roku a my tu mówimy o dokonaniach w 2010 r. Ale przyznam, że przeoczyłem jakoś to wydawnictwo - było dostępne tylko w necie ?Peter pisze:Proszę, to wydaje się być świeża propozycja:Didi&Thomas pisze:[bardzo tęsknie za "prawdziwym" Bohlenem i gdyby zrobiłby w tym roku cokolwiek dla swoich starych Fanów, nie wiem, może np. jakaś skladanka typu "The Best of Dieter Bohlen" ? Chciałoby się rzec "anything"...
http://www.moderntalking.pl/db/index.ph ... a=sk10.htm
Jeżeli chcesz ją w postaci mp3 to link znajdziesz w wiadomym dziale.
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend..."
Now and forever, be my friend..."
- Peter
Nie, wyszło normalnie na CD. 
- Magdalena_92
- Członek TAFC Polska
Ja również zagłosowałam na Thomasa, co raczej jest oczywiste. Moim zdaniem nie tylko twórczość jest ważna (choć fakt jest niewątpliwie istotna) ale również inne aspekty kariery artystycznej np. kontakt z fanami...
A kontakt z fanami Thomas ma wspaniały więc bije Dietera w 100%. Zarówno jak aktywność (koncerty) Thomasa w Polsce.
Jeżeli chodzi o twórczość to również pierwsze miejsce w mojej ocenie przypada Thomasowi. Album "Strong" niestety niedostępny w Polsce i Europie Zachodniej jest cudowny. Jak dla mnie Thomas rządzi!
Pozdrawiam wszystkich
A kontakt z fanami Thomas ma wspaniały więc bije Dietera w 100%. Zarówno jak aktywność (koncerty) Thomasa w Polsce.
Jeżeli chodzi o twórczość to również pierwsze miejsce w mojej ocenie przypada Thomasowi. Album "Strong" niestety niedostępny w Polsce i Europie Zachodniej jest cudowny. Jak dla mnie Thomas rządzi!
Pozdrawiam wszystkich
Pozdrawiam M.
- sara_cieszko
- Członek TAFC Polska
Oczywiście zgodzę się z Twoją wypowiedzią w 100%...Ja również zagłosowałam na ThomasaMagdalena_92 pisze:Jak dla mnie Thomas rządzi!
Pozdrawiam
;D Dobrze jest znać porządek świata, i Twoje w nim miejsce ;D
- MODERN JEANNE
No teraz Dieter też stał się dostępny.Wystarczy odwiedzić program Supertalent 
I LOVE DB AND TA!
- karuus
Z jednej strony tak, Dieter też pojawia się w mediach, jednak Thomas ma taki bezpośredni kontakt z fanami za co niewątpliwie zasłużył na ogromny plus 
You can win if you want.!
- Fanka MT
Poza tym, Ci którzy wypowiadają się, że ten rok należy zdecydowanie do Thomasa mają z pewnością na myśli fakt, iż Thomas JEST dla polskich fanów. Pojawia się u nas z roku na rok częściej i ma niesamowity kontakt z publicznością. Jeżeli chodzi o Dietera, to niestety - w Polsce go nie ma. Owszem, dla Niemców Bohlen wciąż jest aktywny. Można go niejednokrotnie zobaczyć w telewizji.
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"
Dziękuję...
Thomas Anders Fan-Club Polska!
Dziękuję...
- karuus
Zgadzam się. Owszem może i Dieter jest dostepny ale nie dla Nas. A Thomas jak to świetnie ujęłą, Fanka MT, "pojawia się u Nas z roku na rok coraz częściej" 
A zastanawialiście się z czego wynika ta dostępność tylko dla Niemców Bohlena.?
A zastanawialiście się z czego wynika ta dostępność tylko dla Niemców Bohlena.?
- Fanka MT
Wiesz, osobiście nad tym nie myślałam. Być może Dieterowi się już po prostu nie chce jeździć po świecie 
Dziękuję...
Dziękuję...
- karuus
Czasem się nad tym zastaawiam, no i dochodzę raczej do tego samego wniosku.. bo innego wytłumaczenia nie znajduję.. ;p
- Fanka MT
Kiedyś w jakimś wywiadzie Dieter powiedział, że " Robię to, co lubię najbardziej "
Najwyraźniej, woli komponować dla innych artystów i zasiadać w jury znanego programu, a niżeli dawać koncerty
No cóż - ma do tego prawo 
Dziękuję...
Dziękuję...
- karuus
Jasne, że tak.. poza tym wydaje mi się, że t jest właśnie natura Dietera.. on nie jest tym, który będzie dawał koncerty, a tym który lepiej się sprawdza choćby pisząc utwory dla innych artystów.
- phantomas
- Kontakt:
A nikt się nie zastanawia, że Bohlen ma już swoje lata i nie chce mu się skakać po scenie?
Kasy mu nie brakuje, zarabia spore pieniądze z tv i z płyt które wyprodukował. Na chleb i mleko mu wystarcza.
Po co ma jeszcze występować?
Co innego Anders. Młodszy od Bohlena, jeszcze sporo lat do emerytury,trzeba zarobić na ten przysłowiowy ZUS.
Talentu do komponowania specjalnie nie ma, sukcesy solo tylko z dopiskiem "from" i to gdzieś na dzikim wschodzie (opieram się na wiedzy geograficznej przeciętnego zachodnioeuropejczyka)
Więc chałturzy gdzie może; tu go zaproszą, tam gdzieś zagra do kotleta, pogawędzi w programie kulinarnym. Nie zapominam oczywiście o megakoncertach na licznych festynach z repertuarem znienawidzonego imć Bohlena. Co pośrednio nabija mu dodatkowo kabzę z tantiem, więc ma na rachunki za gaz i prąd.
Taak, to na pewno rok Thomasa Andersa. Keep going Thomas, świat jest u Twoich stóp.
Kasy mu nie brakuje, zarabia spore pieniądze z tv i z płyt które wyprodukował. Na chleb i mleko mu wystarcza.
Po co ma jeszcze występować?
Co innego Anders. Młodszy od Bohlena, jeszcze sporo lat do emerytury,trzeba zarobić na ten przysłowiowy ZUS.
Talentu do komponowania specjalnie nie ma, sukcesy solo tylko z dopiskiem "from" i to gdzieś na dzikim wschodzie (opieram się na wiedzy geograficznej przeciętnego zachodnioeuropejczyka)
Więc chałturzy gdzie może; tu go zaproszą, tam gdzieś zagra do kotleta, pogawędzi w programie kulinarnym. Nie zapominam oczywiście o megakoncertach na licznych festynach z repertuarem znienawidzonego imć Bohlena. Co pośrednio nabija mu dodatkowo kabzę z tantiem, więc ma na rachunki za gaz i prąd.
Taak, to na pewno rok Thomasa Andersa. Keep going Thomas, świat jest u Twoich stóp.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami