Mashupy Modern Talking

Thomas i Dieter w mediach oraz najciekawsze klipy z YouTube i pokrewnych serwisów.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Mashupy Modern Talking

Post autor: Pkmodern »

Modern Talking Vs Chris Cornell Vs Lady Gaga You`re Just A Part Of Me Winkar Lopez Mashup 2009

MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Agata

Re: Ciekawe Mixy!

Post autor: Agata »

Modern Talking vs Timbaland feat Timberlake & Nelly Furtado
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

No to ja też wrzucę coś ciekawego ;)

Bardzo dużo jest tego typu mixów na YT
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Bardzo mi się podoba to co wrzuciła Agata :D

Mi się jeszcze to podoba:
http://www.youtube.com/watch?v=XqYzNXayvQo

http://www.youtube.com/watch?v=cro0P7Rd ... re=related
Awatar użytkownika
Sewek

Post autor: Sewek »

Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Jasmine pisze:Mi się jeszcze to podoba:
http://www.youtube.com/watch?v=XqYzNXayvQo

Też mi się to bardzo podoba. Ten utwór zyskał nowy wymiar w tej przeróbce. DJ Funky, Duran duran + klimat lat 80-tych - połączenie miodzio. :wink: Jakoś podobają nam się podobne rzeczy. :D Swoją drogą juz kilka razy pod rząd odsłuchałem tą wersję. Wg mnie bardzo odkrywcze połączenie, coś na styl mojej wstawki, którą powtórzył Pkmodern. :P
Mixy wstawione przez Sewka i Atlantydę też fajne.

TO dowodzi jednak tylko jednego. Czas aby Dieter wyrwał się z ciepłego fotela DSDSu i chwycił za gitarę. :D Myślę, że mimo szacownego już wieku Didi byłby w stanie stanąć na wysokości zadania i spreparować coś fajnego dla znanych dziś gwiazd POPu. Drzwi nie musi na nowo wywarzać. Zrobił już kiedyś wiele ale mógłby więcej choćby biorąc przykład z Thomasa. A może czas aby zakopali topory wojenne choć nie wątpię, ze dzisiaj to Dieter znalazłby się w blasku Thomasa, odwrotnie niż kiedyś, przynajmniej z początku. :wink: DSDS ma z pewnością stała grupę odbiorców czasem wydając jakiegoś ciekawego artystę ale jednak program stał się przydługą "Modą na sukces". Nie ma w tym już szału. Od Didiego oczekiwałbym coś takiego jak jest w tym roku u Thomasa, coś co elektryzuje nie tylko Niemcy i jej orbity. :) Gdyby nie wydarzyło się to co wydarzyło, mniemam, że razem osiągnęliby więcej i ponownie zaszokowali publiczność. Dieter jak się wyrażał, zawsze komponował pod Thomasa więc myślę, że jego obecny styl mógłby zostać utrzymany, z taką domieszką coś właśnie z Gagi, Chrisa Cornella czy Timberlaka czyli Modern Talking na miarę nowej EPOKI. To już nie mogłoby być odgrzaniem "Back For good" czy stylu "Victory". Pomarzyć fajna rzecz. :)

A tak zainspirowany remixem od Jasmine wstawię coś od siebie na ten styl :wink:

Aha Agata.
Dieter koniecznie do ciebie po poradę muzyczną MUSI się udać. :mrgreen: Mówię poważnie. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Ten ostatni mix byłby świetny, gdyby nie jeden minus, który mnie dość mocno poirytował. Otóż, ten zniekształcony komputerowo głos Thomasa. Nie uważasz Adi, że on brzmi dziwnie i nienaturalnie? Bo mnie się tylko ten głos tu nie podoba. Chyba, że tylko ja odnoszę takie wrażenie. Ale chyba jednak trochę inaczej tu głos Thomasa brzmi. Ten mix byłby naprawdę zarąbisty, jedynie ten głos mi tu przeszkadza. Poza tym rzadkością jest, aby podobne remixy mi się podobały. Bardzo lubię remixy Modern Talking, ale bez udziału innych zespołów. W dodatku nijak nie trawię Cornella, Madonny, Timberlake`a i Lady Gagi. Podoba mi się tem remix od Jasmine. Świetny jest.
Oczywiście jak najbardziej szanuję to, że Wam się takie remixy podobają, mnie jest nic do tego. Chciałam abyście poznali moją opinię w tym temacie. Tylko tyle :wink:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Sewek

Post autor: Sewek »

Kolejny mix :)
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Super są Mash Up'y :D
Awatar użytkownika
Pkmodern

Zapowiada się ciekawie:

Jerry Ropero feat. Modern Talking - Brother Louie 2011

Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jerry Ropero - to jeden z aranżerów z "Alone"! Ciekawe co z tego wyniknie, bo ewidentnie nie jest to mix zrobiony do acapelli z brytyjskiego singla z 1999, facet ma dostęp do oryginalnych ścieżek wokalnych.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pkmodern

ArCrack pisze:Jerry Ropero - to jeden z aranżerów z "Alone"! Ciekawe co z tego wyniknie, bo ewidentnie nie jest to mix zrobiony do acapelli z brytyjskiego singla z 1999, facet ma dostęp do oryginalnych ścieżek wokalnych.
Z tego co w necie piszą to będzie to wydawnictwo w 2011 r.:

Obrazek
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Pkmodern pisze:Z tego co w necie piszą to będzie to wydawnictwo w 2011 r.:
Super :D
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Przesłuchałem kilka razy ten remix, i odnoszę wrażenie, że wokale Thomasa są nagrane na nowo (słychać charakterystyczną dla jego obecnego wokalu manierę), zaś chórki są z oryginału.

Nie mogę się doczekać aż ten singiel zostanie wydany :D
Awatar użytkownika
weidung
Członek TAFC Polska

Post autor: weidung »

super sprawa ten nowy mix
wokal na bank nagrany na nowo
rewelacja!
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Pointrox pisze:odnoszę wrażenie, że wokale Thomasa są nagrane na nowo
Jeżeli rzeczywiście jest to świeży wokal, to możliwe, że przeznaczona jest ona na nowy album Thomasa. Co o tym sądzicie?
ODPOWIEDZ