"Strong" - nowy album

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Re: "Strong" - nowy album

Post autor: MTalkingusia28 »

tanathos pisze:już parę razy o tym pisałem i być może się powtórzę, ale "Strong" to cudowna płyta pełna bardzo dobrych piosenek. jest lepsza od aktualnych dokonań Bad Boys blue (płyty Heart and Soul) a nawet bardziej mi się podoba od płyt MT wydanych po 1998. mogę słuchac jej na okrągło, bo słucha się jej bardzo dobrze, można nawet bez skrępowania puszczać ją znajomym.i pod tym względem- tzn pod względem równego, wysokiego poziomu melodii i jej zdolności do bycia odtwarzaną wielokrotnie, "Strong" przypomina mi "Catch the Catch". a nawet "like a hurricane" :D
To racją jest, bo ja czasami słucham Stronga 2 lub 3 razy i nie umiem się od tych piosenek oderwać. Rzeczywiście ta płyta ma w sobie coś co nie pozwala się przy niej nudzić. No i można je słuchać częściej niż zwykle. Tak jest też w moim przypadku. :)
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ja jeszcze chciałbym się odnieść do zarzutu wobec płyty, że są na nim jakieś niby-chórki, to ja pytam co innego jest na płytach CC Catch czy na innych produkcjach Bohlena jak nie to samo? :P Po prostu długie chórki HPV to domena MT, na innych płytach występują tylko takie krótkie wstawki wokalne.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Peter pisze:Ja jeszcze chciałbym się odnieść do zarzutu wobec płyty, że są na nim jakieś niby-chórki, to ja pytam co innego jest na płytach CC Catch czy na innych produkcjach Bohlena jak nie to samo?
Czytam i czytam już któryś raz ten fragment Twojego postu i nie wiem o co Ci chodzi <bezradny>
Czy ktoś zarzucał,że na płytach CCC nie ma chórków?Naprawdę czasami ciężko jest mi zrozumieć to co piszesz?
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Nie, ale nie pamiętam już czyje to były słowa, ale pojawiła się opinia, że na płycie Thomasa chórki są do kitu, a ja mówię, że wcale nie, bo są takie jak za dobrych czasów Bohlena, choćby na płycie CC Catch. :)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Więc na przyszłość proszę abyś się bardziej skupił jak chcesz coś napisać bo dla mnie Twoje posty są czasami ciężką do rozgryzienia zagadką ;)
Tych chórków na albumie strong za dużo nie ma,ale jak już się pojawiają dodawają na pewno większego uroku utworowi zwłaszcza przy utworach Sorry Baby (mój ulubiony) i I Wanna :) (też)
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Post autor: JoannaIzabella »

Pkmodern pisze:Kolejne tytuły z nowej płyty "Strong" to ( :?: ):

"Stay with me (if you wanna)"
"I miss you"
"Principle of joy"
A "Stop!" ? Zakochałam się na amen w tej piosence..!!!! Mam nadzieję, że zaśpiewa ją 05 lutego :)))
Husku
Członek TAFC Polska

Post autor: Husku »

Mi najbardziej podoba się "suddenly" i "make you"
andrzej1988

Post autor: andrzej1988 »

http://www.youtube.com/watch?v=3KC4oqhTHCE

a może to będzie nowa okładka singla???
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

andrzej1988 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=3KC4oqhTHCE

a może to będzie nowa okładka singla???
To jest robota pewnego fana
andrzej1988

Post autor: andrzej1988 »

a to chyba że. :wink:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Ale lepiej wygląda niż ta pokazana parę postów wcześniej.
Awatar użytkownika
JoannaIzabella

Re: Thomas Anders w Kielcach

Post autor: JoannaIzabella »

Moje próby nagrywania na koncercie spełzły na niczym, ale YouTube jest niezawodne! ;) Czy ktoś z Was słuchał piosenki "Stop!" ? Jakie wrażenia? ;)
Awatar użytkownika
KarinaMaria
Kontakt:

Post autor: KarinaMaria »

Ciekawe, które piosenki ze "Strong" usłyszymy na FC Day w Koblenz :) Już się nie mogę doczekać lutego!!!
...because You are the KING OF LOVE..!
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Może tak byc że nie usłyszymy nic z tego albumu.Thomas zapowiedział że ma nadzieje że uda mu się zaprezentować kilka z nowych utworów(które są w przygotowaniu).
A jeszcze co do FanClub Party,tam Thomas nie spiewa tych utworów co na koncertach,jedynie jak chce przedstawić coś nowego a tak to w większości śpiewa standardy rockowe,jazzowe Barry Manilow,Elton John itp.
Tam jest całkiem inny klimat niz na koncertach.
Awatar użytkownika
kmlyna

Re: Thomas Anders w Kielcach

Post autor: kmlyna »

ja słucham całego "Stong-a" bez przerwy,wszystkie kawałki mi się podobają ,bo każdy jest inny ,to najlepsza płyta Thomasa,a co do "Stop"-najbardziej "inna" na płycie ,ale fajna,podoba mi się ,bo jest duuużo "samego"głosu TA...
Awatar użytkownika
sara_cieszko
Członek TAFC Polska

Post autor: sara_cieszko »

Pewnie zaśpiewa "Why Do You Cry ?", przecież tą piosenkę zaśpiewał na FCP 2010...oprócz zaśpiewał "My Angel" , "I miss you"....Fajnie gdyby zaśpiewał te i jeszcze więcej ;) FCP 2011 to będzie mój pierwszy raz więc mam ogromnego stresa ;)
;D Dobrze jest znać porządek świata, i Twoje w nim miejsce ;D
ODPOWIEDZ