"Strong" - nowy album

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Re: "Strong" - nowy album

Post autor: MiReK »

phantomas pisze:Wiele osób ma mi za złe określenie "zlot emerytów".
Myślę że bardziej obraziłeś nas tym że nazwałeś nas gawiedzią
ArCrack pisze:Phantomas nikogo w swoim poscie nie obraził, a mimo to zarzuca się mu chamstwo.
Myślę że jednak można poczuć się obrażonym:
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2460993
http://megaslownik.pl/slownik/synonimy_ ... wied%C5%BA
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

jedyna pisze:
phantomas pisze:Wiele osób ma mi za złe określenie "zlot emerytów".
Myślę że bardziej obraziłeś nas tym że nazwałeś nas gawiedzią
ArCrack pisze:Phantomas nikogo w swoim poscie nie obraził, a mimo to zarzuca się mu chamstwo.
Myślę że jednak można poczuć się obrażonym:
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2460993
http://megaslownik.pl/slownik/synonimy_ ... wied%C5%BA
Pozwoliłam sobie przekopiować z jednej ze stron:

» rzeczownik gawiedź
synonimy: dzicz, gawiedź, hałastra, hołota, lumpenproletariat, męty, motłoch, pospólstwo, szumowiny, tałałajstwo, tałatajstwo, tłuszcza, zbieranina
» rzeczownik gawiedź
synonimy: banda, ciżba, czereda, ćma, gawiedź, gromada, hałastra, horda, hurma, kupa, mrowie, rój, rzesza, tłum, zbiegowisko, zgraja
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Krzychoo pisze:Na singlu same remixy http://www.amazon.de/Stay-With-Me/dp/B0 ... 83&sr=8-49
Dokładnie te same które są na Strong (Premium Edition).Nawet kolejność ta sama.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Skoro już cytujemy sobie linki, to ja mam taki: http://www.sjp.pl/co/gawied%BC
Przypadkowa publiczność to przed Kielcami był stały element koncertów Thomasa. I tacy właśnie ludzie najbardziej czekali na przeboje MT, wiadomo że fana bardziej cieszył Soldier. Dlatego też nie widzę niczego obraźliwego w takim postawieniu sprawy, bo przecież o łupaniu przebojów dla owej nieszczęsnej gawiedzi była mowa. Nigdzie nie pisano że ta gawiedź to np. publiczność na FC Party, gdzie fani jak jedyna stanowią 100% publiczności.
Jeśli ktoś czuje się urażony przykro mi, ale nie dogodzę wszystkim, a krytyczne spojrzenie uważam za potrzebne na forum żebyśmy nie popadli w nadmierny zachwyt.
Temat uważam za zamknięty i bardzo proszę o powrót ściśle do tematyki albumu. Inaczej wszystkim nam będę musiał wystawić ostrzeżenie, a że sam sobie nie mogę - byłoby niesprawiedliwie ;)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Magdalena_92
Członek TAFC Polska

Post autor: Magdalena_92 »

Dla rozluźnienia atmosfery...
Album Strong moim zdaniem jest strzałem w dziesiątkę jak pisałam na początku.
Dlatego dziękuję pewnym osobom (kto powinien wiedzieć to wie) za umożliwienie zakupu tej płyty :)
Najlepsze kawałki wg mnie to Stop, My angel, You will be mine, I wanna...
W sumie to mogłabym wymienić wszystkie tytuły z tego albumu :)

Pozdrawiam
Pozdrawiam M.
Awatar użytkownika
sara_cieszko
Członek TAFC Polska

Post autor: sara_cieszko »

Dla mnie album STRONG był pełnym zaskoczeniem ... Jak dla mnie oczywiście !! - wszystkie piosenki z tego albumu podchodzą pod muzykę współczeną ale mają to coś, że jak ich słucham to dla mnie leżą na zupełnie innej płaszczyźnie. Nie są ani nowe ani stare ani pośrednie...są wyjątkowe ;) Moje ulubione ciężko wybrać ale czołówka to: Stop, Why do you Cry, make You i Stay With Me.... Powiem szczerze, że piosenka WDYC jest Super tylko zdziwił mnie teledysk a nawet w niektórych momentach zniesmaczył ;( Klip zupełnie nie pasuje do tematyki utworu...Jestem ciekawa teledysku SWM, tam Thomas jako James Bond ;)
Już sobie to wyobrażam na samym początku albo końcu Thomas powie I am Anders, Thomas Anders !!! Często tak sobie żartuje z Fanką_MT ;)
;D Dobrze jest znać porządek świata, i Twoje w nim miejsce ;D
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

sara_cieszko pisze:Moje ulubione ciężko wybrać ale czołówka to: Stop, Why do you Cry, make You i Stay With Me....
Moimi typami są:
1. Why do you cry
2. Stay with me
3. One more chance
4. Sorry, baby
:)
A teledysk to mi się podoba ale w wersji "Making of" :D Nie wiem czemu ale dla mnie jest ciekawszy i bardziej żywy? :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
sara_cieszko
Członek TAFC Polska

Post autor: sara_cieszko »

O jacie ..Adi masz rację ten teledysk jest ciekawszy pokazany tak jakby z drugiej strony roboczo ale profesjonalnie...A gra aktorska Thomasa jest niezawodna ;)
;D Dobrze jest znać porządek świata, i Twoje w nim miejsce ;D
Awatar użytkownika
kmlyna

Post autor: kmlyna »

czesc

Ja "Strong-a"słucham na okrąglo,moim zdaniem to najlepszy album TA i najbardziej"radiowy",ciekawe,czemu stacje radiowe nie puszczaja takiej muzyki,przeciez jest swietna
Kiedys slyszalam jak w "Esce-Rock",ktora zreszta bardzo lubie,pan prowadzacy powiedzial,ze dzisiaj sa urodziny Dietera Bohlena,no wiecie tego z Modern Talking ,ale nie moge puscic nic tego zespolu,bo bym wylecial z pracy-mysle ,ze to byl zart,ale potem pan puscil Monike Brodke-rokowo jak nie wiem co...wkurzylam sie troche i juz "troche mniej"lubie te stacje
Awatar użytkownika
karuus

Post autor: karuus »

dokładnie, też się często zastanawiam dlaczego MT i TA nie lecą w radio.
hehe, no tak- Brodka jest naprawde rockowa :lol:
You can win if you want.!
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

już parę razy o tym pisałem i być może się powtórzę, ale "Strong" to cudowna płyta pełna bardzo dobrych piosenek. jest lepsza od aktualnych dokonań Bad Boys blue (płyty Heart and Soul) a nawet bardziej mi się podoba od płyt MT wydanych po 1998. mogę słuchac jej na okrągło, bo słucha się jej bardzo dobrze, można nawet bez skrępowania puszczać ją znajomym.i pod tym względem- tzn pod względem równego, wysokiego poziomu melodii i jej zdolności do bycia odtwarzaną wielokrotnie, "Strong" przypomina mi "Catch the Catch". a nawet "like a hurricane" :D
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

tanathos pisze: a nawet bardziej mi się podoba od płyt MT wydanych po 1998. :D
NO BEZ PRZESADY ,żeby album "Strong" był lepszy od albumów Modern Talking po 1998 roku to mnie teraz rozbawiło :mrgreen: .
Dla mnie w życiu album "Strong" nie będzie lepszy od albumów Modern Talking po ich comebacku i nie wiem jak można porównywać ten album z albumami Modern Talking,bez przesady.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
jkris

Post autor: jkris »

angel pisze:NO BEZ PRZESADY ,żeby album "Strong" był lepszy od albumów Modern Talking po 1998 roku to mnie teraz rozbawiło :mrgreen: .
Dla mnie w życiu album "Strong" nie będzie lepszy od albumów Modern Talking po ich comebacku i nie wiem jak można porównywać ten album z albumami Modern Talking,bez przesady.
otoz mozna, bo kolega nie jest odosobniony w swoich sądach. ja takze uwazam, ze Strong to najlepsza plyta Andersa, duuuuuzo lepsza od plyt MT po '98 i jedna z najlepszych jakich sluchalem kiedykolwiek.
Awatar użytkownika
kmlyna

Post autor: kmlyna »

a ja bym rozgraniczyla MT i TA

"Strong"to najlepszy album Thomasa,i nie ma nic wpolnego z MT(no moze głos :lol: )
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

jkris pisze:ja takze uwazam, ze Strong to najlepsza plyta Andersa, duuuuuzo lepsza od plyt MT po '98 i jedna z najlepszych jakich sluchalem kiedykolwiek.
Owszem zgadza się i z tym się zgodzę,że album "Strong" JEST NAJLEPSZYM ALBUMEM SOLOWYM THOMASA jaki słyszałam,ale nigdy nie dorówna albumom Modern Talking!
kmlyna pisze:a ja bym rozgraniczyla MT i TA
"Strong"to najlepszy album Thomasa,i nie ma nic wpolnego z MT(no moze głos :lol: )
Otóż to! Dokładnie.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ja podzielam zdanie poprzedników, że płyta lepsza niż nie jeden utwór nowego MT, zwłaszcza od łupankowych piosenek z "Victory" typu "Higher than heaven". "When the sky rained fire" czy fatalnych piosenek Breitunga, widać że już wtedy brakowało w zespole pomysłów. Na pewno jednak nie lepsza od 4 pierwszych albumów po comebacku, ale TA się bardzo postarał z tym albumem.
ODPOWIEDZ