Modern Talking: kicz czy klasa? Czyli za co lubisz MT?
- sara_cieszko
- Członek TAFC Polska
Re: Modern Talking,Kicz czy klasa? czyli pytanie za co lubis
Co piękniejsze jest coraz więcej osób w chwili obecnej, które zaczynają słuchać MT, jeździć na koncerty....I to coraz młodszych
Ja mam 16 ale wiem, że nie jestem najmłodsza an tym forumowisku... Jednak ciesze się przeogromnie kiedy rozmawiam z osobą dorosła opowiadam o MT a oni mówią to Ty ich słuchasz ? Taka młoda osoba, przecież to było wiele lat temu...no cóż i właśnie dlatego czuje się dumna z faktu bycia fanką MT i TA
Podzielam zdanie ,iż Modern Talking to klasyka lat '80...Klasyka, Żywa legenda....Zobaczcie ile współczesnych gwiazd jest tylko na chwilę a Thomas i Modern Talking zostali do dnia dzisiejszego...powiesz Modern Talking praktycznie każdy kojarzy powiesz Afromental to raczej wśród młodzieży aczkolwiek nie powiedziane 
;D Dobrze jest znać porządek świata, i Twoje w nim miejsce ;D
- Jasmine
Re: Modern Talking,Kicz czy klasa? czyli pytanie za co lubis
O, miło że mam tutaj rówieśniczkę
Ja niestety mam ograniczone możliwości jeżdżenia na koncerty- CHOROBA LOKOMOCYJNA i problem z transportem. Jak bym np. chciała się wybrać na fanclub party do Koblenz to wykluczone, nie wiem gdzie to jest i jak dojechać
Albo na koncert do Nędzy i Wrześni- też bym nie trafiła a nie mam możliwości jechać z kimś z mojej miejscowości. Ale postaram się to nadrobić, może dałoby się zaprosić Thomasa gdzieś bliżej Warszawy?
A co do tematu- Skąd ja to znam (fragment o MT i Afromental), Modern Talking słuchali nasi rodzice (przynajmniej część) a Afromental słucha trochę młodzieży.
Ja niestety mam ograniczone możliwości jeżdżenia na koncerty- CHOROBA LOKOMOCYJNA i problem z transportem. Jak bym np. chciała się wybrać na fanclub party do Koblenz to wykluczone, nie wiem gdzie to jest i jak dojechać
A co do tematu- Skąd ja to znam (fragment o MT i Afromental), Modern Talking słuchali nasi rodzice (przynajmniej część) a Afromental słucha trochę młodzieży.
- karuus
Re: Modern Talking: kicz czy klasa? Czyli za co lubisz MT?
no i bardzo dobrze, ze MT sluchaja ludzie w roznym wieku 
a jesli chodzi o muzyke nam wspolczesna to ja tez przyznam, ze nie jestem na bierzaco
hehe 
Wole starsze klimaty
a jesli chodzi o muzyke nam wspolczesna to ja tez przyznam, ze nie jestem na bierzaco
Wole starsze klimaty
You can win if you want.!
- Jasmine
Ja również- już nie wiem kto to śpiewa, kto z kim nagrywa, kim jest ten i tamten, bardziej rozpoznaję piosenki z lat 80 niż dzisiejsze 
- karuus
otoz toJasmine pisze:Ja również- już nie wiem kto to śpiewa, kto z kim nagrywa, kim jest ten i tamten, bardziej rozpoznaję piosenki z lat 80 niż dzisiejsze
- sara_cieszko
- Członek TAFC Polska
Przynajmniej mamy pewność, że muzyka z lat '80s nie umrze będzie żyła w NAS !! młodszych czy starszych
To jest PIĘKNE !!
Ja od małego kochałam starszą muzykę, od lat '60 do '90 miała w sobie taki klimat jakie nie miały inne piosenki...
Po prostu "ŻYCIE JEST PIĘKNE" i należy cieszyć się każdą chwilą
Ja od małego kochałam starszą muzykę, od lat '60 do '90 miała w sobie taki klimat jakie nie miały inne piosenki...
Po prostu "ŻYCIE JEST PIĘKNE" i należy cieszyć się każdą chwilą
;D Dobrze jest znać porządek świata, i Twoje w nim miejsce ;D
- karuus
Cokolwiek robie to zawsze musi byc ze mna... muzyka
Popieram, muzyka bedzie w Nas
Popieram, muzyka bedzie w Nas
-
joanna123
- Członek TAFC Polska
I dodam do tych postów że nie byłam na takiej imprezie na której by nie było muzyki lat 80 ja oczywiście przy niej najlepiej się bawię
- Jasmine
Ja też lubię się bawić przy muzyce z lat 80, jest świetna do imprez
Ja na takowe nie chodzę, ale jak jestem np. na sylwestrze u koleżanek albo któraś mnie zaprosi....
- karuus
muzyka lat 80 jest rytmiczna i w ogole mozna sie przy niej swietnie bawic- jak to juz wczesniej zostalo powiedziane 
oby jak najwiecej imprez przy takich brzmieniach
oby jak najwiecej imprez przy takich brzmieniach
- Jasmine
Pamiętam dyskotekę na obozie, puszczano sporo muzyki z lat 80 i trochę współczesnej. Jak leciał Feel to z koleżanką wiałyśmy gdzie pieprz rośnie 
-
cinol
bardzo bym chciał żeby puszczali piosenki MT na dyskotekach to by było zajebicho a nie te współczesny syf
-
cinol
kocham MT i się tego nie wstydzę poprostu dużo ludziom to mówiłem i przyznają mi rację bo też kochają ten zespół dla mnie to klasyczny zespół
- karuus
oj tak, gdyby na dyskotekach byly klimaty lat 80-tych to byloby swietnie.! 
Coz, jest to muzyka, ktora sie dobrze slucha i tanczy, jest rytmiczna.. poza tym mysle, ze rock&roll to rownie dobry motyw
Wychodze z zalozenia, ze najwazniejsze to bycie indywidualnym. Slucham tego co mi sie podoba i nie wstydze sie mowic o tym otwarcie..
Jesli zas chodzi o MT i pytanie "kicz czy klasa.?" to jako zagorzala fanka odpowiem oczywiscie klasa
mimo wszystko uwazam, ze to pojecia troszke abstrakcyjne.. nie ma wzorca wedlug, ktorego okreslimy cos mianem kicz, czy klasa.. po prostu bedzie to zalezalo od upodoban danej osoby
a jesli mowa o muzyce, ze sie tak wyraze "aktualnej", to zdecydowanie stawiam na rock..
pozdrawiam.
Coz, jest to muzyka, ktora sie dobrze slucha i tanczy, jest rytmiczna.. poza tym mysle, ze rock&roll to rownie dobry motyw
Wychodze z zalozenia, ze najwazniejsze to bycie indywidualnym. Slucham tego co mi sie podoba i nie wstydze sie mowic o tym otwarcie..
Jesli zas chodzi o MT i pytanie "kicz czy klasa.?" to jako zagorzala fanka odpowiem oczywiscie klasa
mimo wszystko uwazam, ze to pojecia troszke abstrakcyjne.. nie ma wzorca wedlug, ktorego okreslimy cos mianem kicz, czy klasa.. po prostu bedzie to zalezalo od upodoban danej osoby
a jesli mowa o muzyce, ze sie tak wyraze "aktualnej", to zdecydowanie stawiam na rock..
pozdrawiam.
- Jasmine
Ja również się nie wstydzę mówić czego słucham, wszyscy znajomi wiedzą że uwielbiam disco polo i częściowo je szanuję, bo się na nim wychowywałam.
Z tym 'kiczem czy klasą' to jest różnie, zależy od punktu widzenia.
Z tym 'kiczem czy klasą' to jest różnie, zależy od punktu widzenia.
- karuus
otoz to, otoz to.. wszystko zalezy od punktu widzenia