Przedstawcie się :)

Tutaj każdy nowy użytkownik forum może przedstawić się i zapoznać z innymi fanami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MisterMT
Kontakt:

Re: Wita MisterMT!!

Post autor: MisterMT »

Nie tylko zapraszam na moja stronę www.piob.republika.pl
trzecią pasja co do wielkości jest florystyka , plastyka i dekoratorstwo
Modern Talking to co kocham najbardziej !!!!!!
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Witam Cię Piotrze bardzo serdecznie. Miło mi poznać nowego uczestnika na tym Forum. I pomimo tego, że między nami jest 11 lat różnicy, miłość do Modern Talking mam we krwi i czuję, że kocham ich od zawsze. Gdybym się urodziła 10 lat wcześniej, byłabym z ich muzyką od samego początku. Piszesz, że słuchasz Modern Talking od `84, ja miałam wtedy 3 latka. Zaczęłam ich słuchać w 1998, gdy się reaktywowali i jestem bardzo szczęśliwa, że po pierwszym rozpadzie nie nastąpił całkowity koniec ery tego rewelacyjnego duetu. Słucham ich od 12 lat i to się raczej nie zmieni, bo chyba jak sądzę prawdziwy Fan tak właśnie ma, że jak kocha swojego idola to na zawsze. Modern Talking to fantastyczny zespół i gdy w 2003 zespół się rozpadł, czułam, że cały mój świat się zawalił. Tak więc rozumiem osoby, które naprawdę kochają ten zespół i w żaden sposób nie umiem sobie wyobrazić choćby jednego dnia bez muzyki Modern Talking.
Ja akurat wolę słuchać solowych projektów Thomasa, bo nie przepadam za głosem Dietera, co nie znaczy, że go nie lubię. To głównie dzięki niemu powstał Nasz ulubiony Modern Talking, czyż nie?

Ogromne gratulacje z mojej strony za tak wszechstronne zainteresowania no i za wokalne umiejętności. Śpiewać piosenki Modern Talking to chyba niełatwa sprawa, ale jeśli bardzo się czegoś chce, to sądzę, że można to bardzo łatwo osiągnąć. Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
MisterMT
Kontakt:

MTalkingusia28 powiem Ci ze w tamtych latach do tego stopnia miałem fiola na ich punkcie ze ubierałem się podobnie tak jak Thomas za słynnymi mokasynami z frędzlami zjeździłem pól Polski by je mieć przynajmniej podobne. Miałem nawet naszyjnik który zaprojektowałem sam w oparciu o ten NORA tylko ze ze srebra odlała mi go moja znajoma z 200złotówki starej niestety przy włamaniu do mieszkania rok temu skradziono mi go. Czego bardzo żałuje lata 80te to magia kolorów i ubiorów. Nie wiem czy mam jeszcze zdjęcia jak znajdę to je wrzucę, a co do rozpadu jak w 1987 zespół przestał istnieć ja w duchu wierzyłem ze oni się zejdą myślałem ze to będzie bardzo krótki czas minęło 11lat i proszę wskrzeszono na nowo Modern Talking a po tym drugim rozpadzie byłem bardzo wściekły na Bohlena bo to z jego winy zespól przestał istnieć i chyba nigdy mu tego nie wybaczę.Solowe projekty Thoma bardzo mi się podobają i z chęcią sięgnę też po coś by to zaśpiewać napewno LOVE OF MY OWN kocham ten utwór jesli chcesz zapraszam na moje gg 20694396
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ej kolego nie przesadzasz trochę, zwalając winę o rozpad MT na Bohlena???? Wina leży po stronie obu panów, ale bardziej po stronie Thomasa, bo to on wystąpił w USA jako MT z piosenkami nie swojego autorstwa i robi to do dzisiaj, poczytaj więcej tutaj:
http://www.moderntalking.pl/index.php?s ... storia.htm
nado

Post autor: nado »

No panie Mister. Kawał z pana artysty ! Polecam stronę...
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Peter pisze:Ej kolego nie przesadzasz trochę, zwalając winę o rozpad MT na Bohlena???? Wina leży po stronie obu panów, ale bardziej po stronie Thomasa, bo to on wystąpił w USA jako MT z piosenkami nie swojego autorstwa i robi to do dzisiaj, poczytaj więcej tutaj:
http://www.moderntalking.pl/index.php?s ... storia.htm
Wina Andersa...? Ciekawe...
To właśnie Bohlenowi nie chciało ruszyć się "4ch liter" aby pojechać na Tourne, tylko wolał siedzieć w studio RTLu i robić ten swój DSDS.

Zresztą potem i tak nakłamał w swojej książce że to wszystko przez Andersa (koncert w USA) oskarżając go o kradzież (kasa za koncert) i sam musiał płacić Thomasowi odszkodowanie po przegranym procesie przed sądem.
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Wina? Czy ktoś tu pisze o winie? O czyjej winie piszecie? Ja nie mam żalu ani do Dietera ani do Thomasa, bo chyba to nie ma sensu i teraz jest to chyba bez znaczenia, gdyż zespół niestety już nie istnieje i na pewno nie wskrzesi go obwinianie któregoś z nich. Gdy w 2003 dowiedziałam się o rozpadzie mojego ukochanego zespołu, byłam w takim szoku,że nie myślałam o winie Dietera czy Thomasa. Nigdy nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby zrzucić winę na któregoś z moich ulubieńców. Co się stało niestety się nie odstanie i proszę mi tu nie pisać o winach, bo ja nie mam żalu ani do Dietera ani tymbardziej do Thomasa, którego uwielbiam do szaleństwa. Rzeczywiście można insynuować, że Dieter mógł wtedy pojechać z Thomasem do tych Stanów, ale jednak tego nie zrobił. Zresztą zrobił jak zrobił i ja nie mam do niego żadnego żalu, bo to nie miałoby sensu. Tak czy inaczej nagrali razem 12 wspaniałych płyt i ja niczego nie żałuję. Szkoda tylko, że tak bardzo się razem nie zgadzają, ale ja i tak zawsze będę ich kochać, bo to mój ukochany Modern Talking, który jest najlepszy na świecie, a to nigdy się nie zmieni.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
MisterMT
Kontakt:

Sorry jeśli obraziłem Cię Peter tym stwierdzeniem ale w/g mnie to dlaczego poza plecami Thomasa Dieter nigdy żadnego pochlebnego słowa nie powiedział będę bronił Thomasa . A co do wykonywania piosenek to takie samo prawo ma Thomas jak i Dieter w końcu obaj pracowali na ten sukces i jak to kiedyś stwierdził ktoś z jego przyjaciół Dieter bardziej ufał urządzeniom niż muzykom z krwi i kości a czy kiedy tak naprawdę pomyślał o tych wszystkich milionach Fanów którzy są na całym świecie chyba nie i nadal ich przybywa dzięki komu Thomasowi . A jeśli chodzi o rozpad w 2003 roku to nie Thomas powiedział ze ma dość tylko Dieter dla niego liczyło się jedno kasa nie Fani . Jak nie mam racji to przepraszam ale po tym wszystkim tak to wszystko zrozumiałem.
Awatar użytkownika
antonn

Re: Przedstawcie się :)

Post autor: antonn »

Cześć. Mam na imię Piotrek (34 lata). Muzyki Dietera słucham od początku MODERN TALKING czyli od '84 roku. Tę stronę śledzę od 1,5 roku. Byłem na koncercie THOMASA w Bełchatowie. Pozdrawiam wszystkich :D
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Witaj Piotrze :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Witaj Piotrze, miło mi Cię poznać :D Jak i inne nowe osoby ^^
onaTA

Post autor: onaTA »

Wiatm wszystkich Fanów:)
Mam na imię Marta, mieszkam w Warszawie ale pochodze z małej miescowości w okolicach Wawy:)
muzyką Modern Talking interesuję się od paru lat,ale większa uwagę poświecam Thomasowi i jego dalszej karierze solowej:)
pozdrawia wszystkich bardzo serdecznie:)
Awatar użytkownika
karuus

Post autor: karuus »

Cześć, Marta ;)
również pozdrawiam :D
You can win if you want.!
syla

Post autor: syla »

cześć nazywam się Sylwia jestem z okolic Bydgoszczy i tam studiuję. Fanką Modern Talking oraz Thomasa Andersa jestem od kilku lat i jak na razie nic nie wskazuje na to, by uleglo to zmianie. Serdecznie wszystkich pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
ModernSystemCatch

Post autor: ModernSystemCatch »

Witam.
Mam 16 lat i jestem wierną fanko ukochanego Modern Talking i Thomasa Andersa.
Zapisałam się tutaj na forum z myślą że poznam osoby, które nie hańbią twórczości Dietera Bohlena.
Kocham ich!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Witaj Sylwio i ModernSystemCatch (pomysłowy nick :D )
ODPOWIEDZ