Bad Boys Blue

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Awatar użytkownika
kicek

Post autor: kicek »

kop, kop :wink:

Mam takie pytanko odnośnie piosenki "You're A Woman '98", konkretnie do rapu. Czy przypadkiem nie przyłożył się do niego Eric Singleton ?? W teledysku wystepuje inny gość ale głos identyczny jak Eric'a. Ten sam gość jest także w "Turbo Megamix'ie i tu już głos jest do głosu Eric'a niepodobny :shock: . Ktoś coś wie na ten temat :roll: :?:
Awatar użytkownika
Blue Forever
Kontakt:

Post autor: Blue Forever »

Ależ oczywiście!

W piosence You're A Woman'98 rapuje nie kto inny jak Eric Singleton!!!
Chwilę po zaśpiewaniu (zarapowaniu) tej piosenki odezwał się Dieter Bohlen do niego z poropozycja zarapowania You're My Heart, You're My Soul, a że to Bohlen go odkrył i rok wcześniej nagrał z nim 2 single (Coul Cut i G-Traxx) Erik natychmiast się zgodził i odszedł od złych chłopców a dokładniej od Cucount Records.

No i Coucunt Records musieli poszukać innego rapera. Nie trwało to długo i nie wyszło im to wcale na gorsze, bo pojawił się Jojo Max, który niczym nie ustępuje w rapowaniu Eric'owi a poza tym ma świetny głos również wokalny i w 2000 roku (jako3-ci) dołączył do BBB już nie tylko rapując ale i śpiwając. Na koncertach świetnie zastępował Terwora (wyżej wspomnianego) w piosenkach, które zawsze on wykonywał.

A Eric. Wszyscy wiemy odnosił sukcesy z Modern Talking. Gdzie (jak mówi) godząc się na współpracę w 1998 roku z MT nie wiedział że to był i jest tak popularmy zespół i nie mógł się nadziwić do jakiego sukcesu się przyczynił.

Pozdrawiam! I zachęcam do odwiedzania oficjalnej (polskojęzycznej) strony BBB badboysblue.info i wejścia na forum gdzie o BBB można dowiedzieć się wszyskiego!
Mike

nowy wokalista Bad Boys Blue!

Post autor: Mike »

Aby dowiedzieć się, kto został nowym wokalistą Bad Boys Blue wystarczy kliknąc tutaj: http://www.badboysblue.info :D

Pozdrawiamy!
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Wreszcie BBB jest znowu duetem;];] Tylko jakoś tak dziwinie na tym zdjęciu wyglądają:) Z niecierpliwością czekam na nowy album. "Around the world" był naprawde dobrą produkcją i mam nadzieje na kontynuację bądz coś jescze mocniejszego. Przeczytałem na forum BBB że nowa płyta już w lecie (tak napisał Johh z BBB). Czekam z ogromną ciekawością!! :)

Pozdrawiam.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Mike

Mateusz,
szczerze mówiąc jesteśmy również nie do końca zadowoleni z nowych zdjęć. Z tego powodu postanowiliśmy powtórzyć sesje fotrograficzną. Jutro John i Carlos wylatują na pierwszy wspólny koncert, który odbędzie się w Kazachstanie :wink: Po powrocie zrobimy nowe zdjęcia, ale tym razem w innym studiu fotograficznym. Kiedy tylko bedziemy mieli cały wyjściowy materiał wkraczam ja do akcji i przygotowuję nową kartę do autografów i nową wersję strony. A muzyczne plany... mogę powiedzieć tylko tyle, iż Polska pierwsza usłyszy nowy singiel BBB :D
Pozdro!
Awatar użytkownika
Mateusz

Wow! fajnie z tym singlem:) Wyróżnienie dla Polski. Mike gratuluje super strony i tego że tak się rozwinąłeś , tak naprawde jestes teraz cześcią Bad Boys Blue!! Kiedyś pamiętam jak twoja strona była nieoficjalną a ty zorganizowałeś "pierwszy chat z Johnem" To były czasy a ten chat był nie lada wydarzeniem A teraz pracujecie razem. Gratuluje kreatywności, zaangażowania i sukcesu. Tak dalej, Pozdrawiam,
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Mike

Mateusz pisze:Wow! fajnie z tym singlem:) Wyróżnienie dla Polski. Mike gratuluje super strony i tego że tak się rozwinąłeś , tak naprawde jestes teraz cześcią Bad Boys Blue!! Kiedyś pamiętam jak twoja strona była nieoficjalną a ty zorganizowałeś "pierwszy chat z Johnem" To były czasy a ten chat był nie lada wydarzeniem A teraz pracujecie razem. Gratuluje kreatywności, zaangażowania i sukcesu. Tak dalej, Pozdrawiam,
Dzięki Mateusz!
Fajnie, że są jeszcze ludzie tacy jak Ty, którzy pamiętają te fajne, stare czasy. Nie spodziewałem się wtedy, że John będzie moim przyjacielem i że będziemy robić wypady na piwko :-)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Mateusz

Witam. Mike mam do Ciebie małe pytanie. Jesli by to było możliwe wogóle i mógłbyś spytać Johna o to to byłbym baaardzo wdzięczny i zaspokoiłbym moją ciekawosć :) Z niecierpliwością czekam na nowy albym i w związku z tym chciałbym się dowiedzieć czy będzie na nim kawałek przynajmniej zbliżony bądz nawiązujący brzmieniowo do "Cold As Ice"? Ten utwór należy do czołówki (właściwie jeste na 2 miejscu:) 1 - niezmiennie od 2001 roku MT - Win The Race:)) w mojej hierarchii najlepszych utworów dyskotekowych jakie znam. Gdybyś mógł dać jakiś cynk to byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony czw kwie 24, 2008 18:49 przez Mateusz, łącznie zmieniany 1 raz.
T. Prachett
Mike

Mateusz pisze:Witam. Mike mam do Ciebie małe pytanko. Jesli by to było możliwe wogóle i mógłbyś spytać Johna o to to byłbym baaardzo wdzięczny i zaspokoiłbym moją ciekawosć Z niecierpliwością czekam na nowy albym i w związku z tym chciałbym się dowiedzieć czy będzie na nim kawałek przynajmniej zbliżony bądz nawiązujący brzmieniowo do "Cold As Ice"? Ten utwór należy do czołówki (właściwie jeste na 2 miejscu:) 1 - niezmiennie od 2001 roku MT - Win The Race:)) w mojej hierarchii najlepszych utworów dyskotekowych jakie znam. Gdybyś mógł dać jakiś cynk to byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam.
Hej,
akurat rozmawiałem z Johnem, gdy przeczytałem Twój post, także nie było żadnych problemów z zadaniem Twojego pytania. W chwili obecnej jest jednak za wcześnie, aby stwierdzić, czy na nowym albumie znajdzie się utwór utrzymany w stylu "Cold As Ice".
Pozdrowienia
Awatar użytkownika
Mateusz vel. Kokos

Post autor: Mateusz vel. Kokos »

Tak szczerze mówiac.. to miłoby było, gdyby cały album Bad Boys Blue był nagrany w tym stylu... ot, takie małe marzenie :)
Every Inch Of My Skin
Was Breathin' Her In..

www.thomasanders.fora.pl
Awatar użytkownika
Mateusz

Tak szczerze mówiac.. to miłoby było, gdyby cały album Bad Boys Blue był nagrany w tym stylu
oj tak! - jak najwięcej kawałków w stylu cold as ice, lover on the line, heaven or hell, i'm your lover natomiast najmniej typu "think about you"

to moje marzenie :)

oczywiście to tylko przykłady z ostatniego albumu, mógłbym ich wymienic o wiele wiele więcej, dyskografia BBB jest bardzo obszerna (zapoznałem sie już prawie z wszystkimi albumami), to zdecydowanie mój ulubiony zespół dyskotekowy zaraz po MT, John to świetny wokalista i szczerze życze mu powodzenia z nowym partnerem, jestem pewien że BBB utrzyma poziom. Pozdrawiam,
T. Prachett
Awatar użytkownika
Mateusz vel. Kokos

Mateusz pisze:oj tak! - jak najwięcej kawałków w stylu cold as ice, lover on the line, heaven or hell, i'm your lover natomiast najmniej typu "think about you"
mnie akurat dobija piosenka Baby Come Home.. wogóle cały album "Around The World" nieco mnie zaskoczył.. niekoniecznie na plus, bo obok fantastycznych utworów pojawiły się "popowe koszmarki" :)
Oby tych drugich było jak najmniej.

P.S. Think About You to całkiem fajny kawałek 8)
Every Inch Of My Skin
Was Breathin' Her In..

www.thomasanders.fora.pl
Mike

Mateusz vel. Kokos pisze:Tak szczerze mówiac.. to miłoby było, gdyby cały album Bad Boys Blue był nagrany w tym stylu... ot, takie małe marzenie
Takie rozwiązanie jednak nie wchodzi w grę.
Mateusz pisze:oj tak! - jak najwięcej kawałków w stylu cold as ice, lover on the line, heaven or hell, i'm your lover natomiast najmniej typu "think about you"
"Think About You" to akurat jeden z lepszych utworów na płycie. Był to nawet kandydat na drugi singiel (ulubiona piosenka producenta płyty, Davida Brandesa oraz jedna z ulubioych Johna, wykonuje ją na niektórych koncertach), ale z powodu zaniedbań promocyjnych ze strony Koch Universal nie doszło do jego wydania.
Mateusz vel. Kokos pisze:mnie akurat dobija piosenka Baby Come Home..
Akurat ten utworek był promocyjnym singlem, bardzo często granym w niemieckich stacjach radiowych, właśnie ze względu na popowe brzmienie. John śpiewa go na każdym koncercie i jest bardzo dobrze przyjmowany przez publiczność :wink:
Mateusz vel. Kokos pisze:obok fantastycznych utworów pojawiły się "popowe koszmarki"
Nowa płyta na pewno będzie zawierała utwory w klimacie pop, niektóre z dem, które słyszałem brzmią nawet rockowo :wink:
Awatar użytkownika
Mateusz

"Think About You" to akurat jeden z lepszych utworów na płycie.
przesłuchałem własnie tego kawałka kilka razy i niestety nie potrafie się w niego wczuć, myśle że to kwestia gustu , dla mnie wszystkie pozostałe utwory na płycie są lepsze od niego :D , natomiast "Baby Come Home" jest całkiem OK

Pozdrawiam
T. Prachett
Awatar użytkownika
Mateusz vel. Kokos

W sumie faktycznie jest to kwestią gustu..

ja za to nie potrafię sie przekonac do baby Come Home.. ale każdy lubi to, co lubi
Every Inch Of My Skin
Was Breathin' Her In..

www.thomasanders.fora.pl
Awatar użytkownika
Mateusz

Ciekawą rzeczą jest image wokalistów podczas koncertów a także prywatnie. Zauważyłem że John jest pod tym względem konsekwentny i ma kilka stałych elementów ubioru:

Prywatnie - nieodłączna czapeczka baseball'owa i ciemne okulary (często założone na czapeczce) (zawsze można poznac po tym Johna :) )

Na koncercie - Czarne jeansy, czarna marynarka i różnego koloru koszule lecz zawsze wypuszczone luźno

PS. Dieter Bohlen jest raczej zawsze ubrany inaczej, natomiast Thomas od pewnego czasu wogóle nie zdejmuje garnituru :)
T. Prachett
ODPOWIEDZ