Wypowiedź Thomasa!

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Wypowiedź Thomasa!

Post autor: Pkmodern »

20 marca Thomas dostał tytuł profesorski na Narodowym Uniwersycie Kultury w Kijowie. Podczas konferencji prasowej zapytano go o piosenkę "Modern Talking", która znalazła na płycie Dietera. Pytanie - co On o tym sądzi?
Thomas odpowiedział: Cóż, my mamy kilka piosenek Modern Talking, które do tej pory nie ukazały się, więc to co On (Dieter) robi, to tylko wydaje te piosenki na rynek. On mógł to zrobic, prawda?
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

No teraz to już nie rozumiem o co biega. Byłem pewien, że Shooting Star powstała w taki sposób ponieważ jednak Thomas nagrywał wokal do utworów, które miały pewne miejsce na płycie więc nic innego Dieter wykorzystać nie mógł (raz jeden trafiło się Down on my knees). Teraz wygląda na to, że Shooting Star była kolejnym kamykiem torpedującym płytę Thomasa. I to był chyba główny powód umieszczenia jej na płycie.

No ale skoro są jakieś niewydane utwory MT, to aż się prosi żeby znalazły się na jakiejś składance jako bonus. Nawet jeśli już zostały zaśpiewane przez innych wykonawców.

I bezpośrednio do wypowiedzi Thomasa. Wg mnie z tego co powiedział wynika, że Shooting Star nie słyszał lub nie chciał drążyć tematu "piosenka z sampli"

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Cóż...
24 kwietnia wychodzi składanka "Dieter - The Hits".
Ciekawe czy wśród hitów znajdziemy kolejny niepublikowany kawałek MT. :P
Jak piszesz tak cię widzą.
jkris

Post autor: jkris »

ta wypiedz Thomasa nie byla taka krotka! powiedzial jeszcze:
Nie to nie prawda, nie jest zrobiona z poszczegolnych piosenek, to byla piosenka w ktorej chor byl zupelnie inny i byl spiewany przez "back-vocalistow". Ja tego nie zrobilem. wiec byla to nowa piosenka a on wsadzil nowe versy i nowy chorek do niej. Nie jest ona zrobiona z roznych czesci, to nie prawda.

dla mnie to troche pomieszane- staralem sie dokladnie przetlumaczyc slowa Thomasa i wychodzi ze byla z sampli ale... nie byla zrobiona z roznych czesci... :shock:
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Może Thomas miał na myśli, że piosenka od strony muzycznej jest mu znana i w tym sensie nie jest ona z sampli ale Dieter wsadził tam nowe wersy (wycinanka), SIB-ów zastąpił nowy chórek.

http://www.thomas-anders.ru/pressa/200306_eng.php wywiad po angielsku

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

No cóż, wypowiedź Thomasa godziłaby obydwie strony "sporu" o Shooting Star.
Z jednej strony są tan fragmenty śpiewane przez Thomasa, których mimo identycznego teksty nie było w innych nagraniach (pochodzą z oryginału), z drugiej są te nowe wersy (powycinane z innych nagrań). Ciekawe tylko w jakim celu Dieter tak zrobił :]

No ale nic, dzięki temu przynajmniej wygrałem pewien zakład ;)
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Tak naprawde to sam Thomas może nie mieć pojęcia jak dokładnie powstała ta piosenka...
Spokojem można kamień ugotować...
jkris

dobrze wie...- skoro wiesz to ja i Ty...
widac suma jaką dostal odpowiada mu i tyle...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Przepraszam, że włożę kij w mrowisko, ale nie tak dawno na tym forum byłem przekonywany, że Thomas śpiewa tylko z miłości do muzyki. No i "zaśpiewał" piosenkę Modern Talking rękami Dietera, a teraz mówi, że było inaczej.
Teraz jedna z osób, które mne do tego przekonywała uważa, że kasa nieco zamazała Thomasowi pamięć...
Czy więc aby na pewno ta miłość jest tak wielka?
Nie jest to w żadnym wypadku atak na Thomasa - muzyka to w końcu jego zawód i oczywiste jest, że zależy mu na pieniądzach uzyskiwanych z jej tytułu (a za Shooting Star pewnie coś dostał). W tej sytuacji chcę jednak jakoś odnieść tą opinię do tej wypowiedzi.
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

ArCrack pisze:Teraz jedna z osób, które mne do tego przekonywała uważa, że kasa nieco zamazała Thomasowi pamięć...
dokładnie tak było ja tez byłem ciągle dobitnie przekonywany o tym że Thomas śpiewa tylko i wyłącznie dlatego że lubi i nie zależy mu już na pieniądzach a tu nagle taka zmiana przekonań... (?)
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Sewek

Post autor: Sewek »

Czy nie zauwazyliście że Thomas wypowiadając się w wywiadzie przywołując osobę Dietera zamiast jego imienia stosuje słowo "ON" ??
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Próbuję się odnieść jakoś do tematu Thomas i zarobki ale jakoś nie mam zbyt dobrej koncepcji. Napiszę więc tak: wg moich obserwacji gdy jakiś muzyk robi coś co raczej nie przyniesie mu wielkiej popularności zaczyna się wtedy rozmowa o ambitnej muzyce, szczytnych celach, ideach, elitarnym gronie odbiorców. Ja mam swoje zdanie i dopóki Thomas na swoich koncertach grał będzie utwory MT i swoje kawałki nie-jazzowe to dla mnie wciąż będzie tym samym Thomasem Andersem - mega gwiazdą popu. Dopóki będzie odwiedzał popularne programy telewizyjne będzie dla mnie mega gwiazdą popu. Zresztą niedługo ukaże się mega gwiazdorskie dvd Thomasa.

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Pioetrek pisze: Ja mam swoje zdanie i dopóki Thomas na swoich koncertach grał będzie utwory MT i swoje kawałki nie-jazzowe to dla mnie wciąż będzie tym samym Thomasem Andersem - mega gwiazdą popu. Dopóki będzie odwiedzał popularne programy telewizyjne będzie dla mnie mega gwiazdą popu. Zresztą niedługo ukaże się mega gwiazdorskie dvd Thomasa.
twoje zdanie jest też moim zdaniem :D zgadzam sie w 110%, lepiej bym tego nie ujał
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
jkris

ArCrack pisze: Teraz jedna z osób, które mne do tego przekonywała uważa, że kasa nieco zamazała Thomasowi pamięć...
jako, ze mnie ta wypowiedz dotyczy powiem tak- to angielskie tlumaczenie na www.thomas-anders.ru jest tak bezesnowne ze z checia zajme ostateczne zdanie w tej kwestii jesli uslysze co faktycznie powiedzial Thomas. To co jest przetlumaczone brzmi jak maslo maslane- bo w jednym zdaniu mowi ze piosenka nie jest zrobiona z sampl a w drugim mowi ze owszem jest. Nie sadze zeby Anders mial klopoty z percepcja i wyslawianiem sie i przypuszczam, ze Rosjanie pokrecili cos w tlumaczeniu. Thomas mowil po niemiecku- ktos to tlumaczyl na rosyjski a jeszcze ktos na angileski, ostatecznie my na polski i wyszla bzdura...
Natomiast gdyby Andersowi zalezalo tylko na kasie to z pewnoscia nagralby plyte w stylu Modern Talking i z pewnoscia mialby z tego sporo wiecej kasy. Nawet jego kolega Bohlen powiedzial, ze teraz Thomas robi taka muzyke jaka zawsze lubil...
Ostatnio zmieniony pt mar 31, 2006 14:47 przez jkris, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Elltoja

Post autor: Elltoja »

Ja myślę, że Thomas po prostu nie chciał się na ten temat wypowiadać - bo i po co psuć sobie nerwy? Mam wrażenie, że zbył dziennikarza byle czym.
Pieniądze szczęścia nie dają, ale jakże ułatwiają życie !!!

http://www.thomasanders.fora.pl/
Awatar użytkownika
Ann
Członek TAFC Polska

Post autor: Ann »

Elltoja pisze:Ja myślę, że Thomas po prostu nie chciał się na ten temat wypowiadać - bo i po co psuć sobie nerwy? Mam wrażenie, że zbył dziennikarza byle czym.
Ja też tak myślę
ODPOWIEDZ