Co bo było gdyby... Modern Talking się nie rozpadł

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
piciasty

Re: Co bo było gdyby........ :)):)):)) Sprawa Modern Talking :))

Post autor: piciasty »

Powiem tak .Panowie pokazali ze oprócz sceny nie łączy ich nic i może lepiej było odejść w chwale niż polec na polu bitwy <bezradny>
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

Jak dobrze, że mimo przeciwności losu powstał tak wspaniały zespół jakim jest Modern Talking :D

P.S. 3 setny post :D

Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Ja sądze że jeszcze tak to 2004 roku by wydał Dieter 2 single i jeden album ale dalej by nie miałby już pomysłu i by sie pokłócił z Thomasem i by się rozpadli ale byli by dłużej :]
Obrazek
Awatar użytkownika
mt09

Post autor: mt09 »

ja uważam że może i dobrze a może i źle że się rozpadli ale nigdy nie wiadomo co by było może by sprzedali więcej płyt może mniej nie wiemy i raczej się nie dowiemy :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

rozpadli ale byli by dłużej współpracować ze sobą i tak wspaniały zespół jest Modern talking i nikt tego nie zmieni
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Najlepepiej by było gdyby dalej współpracowali ze sobą. Nie było by już niestety MT ale Dieter mógłby pisac piosenki dla Thomasa
Point Of No Return
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Modern Talking już nie wróci, ale gdyby chociaż Thomas pogodziłby się z powrotem ze stylem MT, byłby to murowany hit :D
Awatar użytkownika
Skyliner89MT

Post autor: Skyliner89MT »

W tym roku minie 6 lat od rozpadu Modern Talking :( :cry: :/. Ale jak powiedział sam Dieter Bohlen, że: "Nigdy nie będzie końca Modern Talking" i z tym stwierdzeniem zgadzam się w 100%. Ostatnio w telewizji w TVP 1 pokazywali polskich kandydatów do Eurowizji i jedna piosenka, którą usłyszałem przypominała styl Modern Talking to piosenka duetu Man Meadow - "Love Is Gonna get You". To może ukłon w stronę fanów Modern Talking... kto wie. Ale ta piosenka pokazuje, że styl Modern Talking jest ponadczasowy. Może się bardzo podobać nawet po prawie 6 latach od rozpadu. Mi się wydaje, że z powodzeniem Thomas z Dieterem nagrywali by kolejne hity. Jedne piosenki odnoszące większe sukcesy, a inne mniejsze. Problem jest w tym, że dla Dietera teraz tylko i wyłącznie liczy się kasa (taki Beckham muzycznego showbiznesu) <młotek> <pokręcony> <bezradny>. Na przykładzie Thomasa widać, że występowanie przed publicznością daje mu wielką radość i satysfakcje i to jest piękne :D, ale jak już wspomniałem Dieter by tylko wystepował w TV, DSDS i kase trzepał. Dla mnie współpraca z Markiem Medlockiem to jakieś nie porozumienie... Album Dietera wydany w 2006 roku był dla mnie miłym zaskoczeniem... Mam nadzieje, że w tym roku Dieter się otrząśnie i pozytywnie zaskoczy swoich fanów tak jak to zrobił Thomas Anders występując w Polsce kilkanaście razy w zeszłym roku i w tym choćby w "Jaka to melodia". Czasem się zastanawiam czy Dieter nie ma swoich fanów (nie będe kończył)...

Pozdrawiam :D
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Skyliner89MT pisze:Ale jak powiedział sam Dieter Bohlen, że: "Nigdy nie będzie końca Modern Talking" i z tym stwierdzeniem zgadzam się w 100%

.Man Meadow - "Love Is Gonna get You". To może ukłon w stronę fanów Modern Talking... kto wie. Ale ta piosenka pokazuje, że styl Modern Talking jest ponadczasowy.
Końca MT nie bezie dopóki są fani...wierni fani :wink:
I jak widać MT jest inspiracją dla młodych :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
marian123

Post autor: marian123 »

Chciałem dodać co ciekawe że Dieter chciał już zakończyć działalność MT w 2002 roku czyli jeżeli by się tak stało to by nie było albumu Universe.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Z tego co wiem, to Victory miałbyć albumem pożegnalnym MT :twisted: A ja nawet kiedyś słyszałem, że Marcin Jędrych podał takie rewelacje, że LETB jest ostatnim singlem MT. Byłem bardzo zaskoczony jak w programie Bar Leszek Ibisz pokazał nową płytę Victory, a później nie mniej zaskoczony jak w empiku zobaczyłem Universe, ale nie miałem innego wyjścia, musiałem ją kupić. :wink:
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Re: Co bo było gdyby........ :)):)):)) Sprawa Modern Talking

Post autor: Romantic Warrior »

Co by było gdyby MT nie rozpadł się w 1987 roku?
Moim zdaniem wszystko zależałoby od tego jakby karierą pokierowali. Gdyby wrzucali 2 płyty rocznie, pewnie popularność by stopniała. Jakby nagrywali album co 2 lata + odpowiednia promocja => mogli by długo być na topie... Jak dla mnie niższa popularność dwóch płyt z 1987 roku wynikała właśnie z niewystarczającej promocji i złego 'timingu'. Bo muzycznie było bardzo ok...

Sukces w USA?
Był możliwy - kwestia promocji. Jeśli taki niemiecki zespół jak MC Sar & The Real McCoy dotarł do 3. miejsca na liście singli Billboardu, nikt mi nie wmówi, że MT z Singletonem by nie mieli na to szans. A sprzedaż płyt MT mogłaby znacząco podskoczyć, bo tam sprzedać kilka milionów LP, to taj jak w Niemczech sprzedać kilkaset tys...

Powrót MT?
Bardzo bym chciał, żeby chociaż z jedną płytę jeszcze nagrali... jednak jest to raczej mało prawdopodobne...

:)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Co to za zespół? To real Mc Coy jest projektem Kevina Mc Coya (Ex- BBB)? No to się facet wyrobił, skoro moze i on, to dlaczego nie MT? przyczyną braku sukcesu MT za oceanem są beznadziejne - w większości - teksty utworów, nie mające nic wspólnego z językiem angielskim. Zobaczcie jak piszą teksty typowo anglojęzyczni artyści jak np: Kim Wilde, jej "Cambodia" opowiada jakąś historię, choć strasznie smutną, podobnie Madonna, choć ta czerpie pomysły z własnego życia, a u Bohlena takich ambitnych tekstów nie było. jedynym jest "Testamente D'Amelia'. pewnie wywołałem lawinę i pojawią się posty doszukujące sie w nich ukrytych głębi. :P inna sprawa to gdyby jeszcze obok tekstów był promocja, sukces w UK/USA pewny.
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

tutaj jest pełne info o grupie MC Sar & The Real Mc Coy, później The Real Mc Coy:
http://en.wikipedia.org/wiki/Real_McCoy_(band)
z BBB raczej niewiele mają wspólnego...
pruducenci: Jay Wind, Quickmix, O-Jay, Per Adebratt, Douglas Carr

singiel, który był w Stanach na 3.miejscu:
http://www.youtube.com/watch?v=q6vhL_hq54w
ODPOWIEDZ