Leonard Cohen
- phantomas
- Kontakt:
Leonard Cohen
Kanadyjski poeta, pisarz i pieśniarz, jeden z największych artystów naszych czasów.
Jego kolejne płyty błyskawicznie pokrywają się złotem i platyną. W tym roku kończy 70 lat.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Leonard_Cohen
Ktoś zna i słucha jego muzykę?
Dance Me to the End of Love
I'm Your Man
4 października odbędzie się koncert Leonarda w katowickim Spodku.
Jego kolejne płyty błyskawicznie pokrywają się złotem i platyną. W tym roku kończy 70 lat.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Leonard_Cohen
Ktoś zna i słucha jego muzykę?
Dance Me to the End of Love
I'm Your Man
4 października odbędzie się koncert Leonarda w katowickim Spodku.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- Peter
Re: Leonard Cohen
Artysta z klasą, nie jestem jego fanem i nie kupuję albumów, ale kiedyś w dzienniku wyszła jego składanka, którą mam i bardzo lubię. Podobają mi się "Dance me to the end of love" i "First we take Manhattan".
- Romantic Warrior
ja szczególnie lubię "In My Secret Life" i "Dance Me To The End Of Love"
- Peter
Popularność Cohena sprawiła, ze wystąpi jeszcze 10 października w Warszawie na Torwarze. A z piosenek warto jeszcze wymienić "Halleluyah" i "Suzanne'. Pierwsze to klasyk lat 80 tych, a to drugie to chyba 60 ties.
- phantomas
- Kontakt:
Bogusław Linda zaśpiewał dawno temu polską wersję piosenki "I'm Your Man". Posłużyła do promocji filmu "Sara"
- Gasolina91
Moja mama bardzo lubi tego artystę.
Przez to że kupiła kilka jego płytek również i ja zaznajomiłam się z jego piosenkami.
Najbardziej podobają mi się I'm Your Man, Take This Waltz, Tower of Song, Closing Time, Demorcacy oraz Halleluyah.
Ma świetny głos, taki ciepły, naprawdę przyjemnie się go słucha.
Przez to że kupiła kilka jego płytek również i ja zaznajomiłam się z jego piosenkami.
Najbardziej podobają mi się I'm Your Man, Take This Waltz, Tower of Song, Closing Time, Demorcacy oraz Halleluyah.
Ma świetny głos, taki ciepły, naprawdę przyjemnie się go słucha.
Point Of No Return
-
Pointrox
Posiadam jego płytę "Ten New Songs".
Oczywiście singlowy "In My Secret Life" jest jednym z lepszych, ale reszta albumu też klasa
Z innych utworów oczywiście "Dance Me to the End of Love" i... więcej nie znam, ale chętnie zapoznam się.
Oczywiście singlowy "In My Secret Life" jest jednym z lepszych, ale reszta albumu też klasa
Z innych utworów oczywiście "Dance Me to the End of Love" i... więcej nie znam, ale chętnie zapoznam się.
- Adi
No ja właśnie też te znam najbardziej i najlepiej mi się podobają i też się chętnie głębiej zapoznam.Pointrox pisze:Oczywiście singlowy "In My Secret Life" jest jednym z lepszych, ale reszta albumu też klasa
- phantomas
- Kontakt:
The Future - lubię rytm tej piosenki
Swoją popularność w Polsce Cohen w dużej mierze zawdzięcza Maciejowi Zembatemu, który przetłumaczył i zaśpiewał wiele jego piosenek.
Swoją popularność w Polsce Cohen w dużej mierze zawdzięcza Maciejowi Zembatemu, który przetłumaczył i zaśpiewał wiele jego piosenek.
- Jasmine
Leonarda Cohena poznałam dzięki programowi '66 Niezapomnianych Piosenek' i muszę przyznać że to artysta z klasą. Jego głos jest świetny, znam tylko In my secret life (kiedyś często leciało w radiu, nie wiem jak jest teraz) i Dance with me to the end of love- zawsze jak tego słucham to ciarki mi przechodzą, nie wiem czemu 
- Jor
Tym, ktorzy nie widzieli Leonarda na zywo, na zachete podsylam sfilmowany przeze mnie poczatek jego pierwszego koncertu w Australii w 2009. Bylo niesamowicie!