Polska muzyka a Dieter
- Dominik
Polska muzyka a Dieter
czy znacie jakies polskie piosenki, które są pododne do piosenek Bohlena (chodzi mi ale o takie, o których można powiedzieć, że się na nich wzrorował [wiem, że tak nie było, bo trudno, by znał polskie piosenki, ale jakieś podobnieństwa czy są], a nie polscy artyści na jego, bo tego, to jest mnóstwo) 
>>> liefde is onwettig in deze eenzame hartbreukstad <<<
- Maro_D
Będę się upierał 
Anytime You Want Me Alexandra przez 2 sekundy jest podobne do Samo życie Stachursky'ego
Anytime You Want Me Alexandra przez 2 sekundy jest podobne do Samo życie Stachursky'ego
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
- Pioetrek
- Kontakt:
Tak na gorąco nie pamiętam ale piosenka albo Nie było ciebie tyle lat Krystyny Giżowskiej (albo Przeżyłam z tobą tyle lat). Podobieństwo pierwszych taktóów zwrotki chyba "to był zwyczajny szary film" z pierszymi taktami zwrotki Don't Say Goodbye Thomasa Forstnera, lepiej słychać to w Wennnachts die Sonne scheint
Pozdrawiam
Piotrek
Pozdrawiam
Piotrek
Ostatnio zmieniony sob lut 25, 2006 22:05 przez Pioetrek, łącznie zmieniany 2 razy.
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
- Maro_D
Nasz Disneyland grupy Papa Dance to dobry trop. Jednej osobie się ten utwór kojarzy z Just We Two. I w obu jest Mona Liza.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
- fan
- Użytkownik nieaktywny
- Kontakt:
- Daniel
Jeśli chodzi o Papa Dance - to był przecież taki "polski Modern Talking" 
Po rozpadzie pierwszego składu (z Grześkiem Wawrzyszakiem), Papa Dance przez krótko był duetem w składzie Paweł Stasiak i Kostek Yoriadis. Stasiak - blondyn, nieco a'la Dieter, a Kostek miał czupryne i loki niczym Thomas Anders
Ich pierwszy hit - Naj Story - to wypisz wymaluj styl MT. Dopiero pozniej P.D. stal sie bardziej "rozbudowanym" zespolem.
Jesli chodzi o innych wykonawcow, to pamietam ze byl czlowiek, grajacy muzyke a'la Blue System. Widzialem raz jego teledysk w programie diskopolowym na Polsacie. Nie pamietam jak sie nazywal, ale piosenka byla podobna do Magic Symphony.
Mnie troche z muzyka DB kojarzy sie "Aleja Gwiazg" Zdzislawy Sosnickiej (to dzielo Romka Lipko) a takze Ania Jurksztowicz i jej przepiekna piosenka "Stan Pogody". Ale to tylko takie moje skojarzenia...
Po rozpadzie pierwszego składu (z Grześkiem Wawrzyszakiem), Papa Dance przez krótko był duetem w składzie Paweł Stasiak i Kostek Yoriadis. Stasiak - blondyn, nieco a'la Dieter, a Kostek miał czupryne i loki niczym Thomas Anders
Jesli chodzi o innych wykonawcow, to pamietam ze byl czlowiek, grajacy muzyke a'la Blue System. Widzialem raz jego teledysk w programie diskopolowym na Polsacie. Nie pamietam jak sie nazywal, ale piosenka byla podobna do Magic Symphony.
Mnie troche z muzyka DB kojarzy sie "Aleja Gwiazg" Zdzislawy Sosnickiej (to dzielo Romka Lipko) a takze Ania Jurksztowicz i jej przepiekna piosenka "Stan Pogody". Ale to tylko takie moje skojarzenia...
- Daniel
- Mateusz vel. Kokos
- Dominik
Tak, ale jest coś w Kombi, że praktycznie każda ich piosenka wpada mi tak samo w ucho, jak i MT, BS i większość pozostałych produkcji BohlenaDaniel pisze:Kombi to sie bardziej powinno kojarzyc z Ultravox lub OMD.Dominik pisze:no bo to podobne wszystkomi się podoba bardzo tez i kojarzy z MT zespól Kombi
też melodynje i piękne piosenki, zarówno szybkie jak i ballady
Styl MT jest jednak zupelnie inny. Ale skojarzenia kazdy ma swoje
>>> liefde is onwettig in deze eenzame hartbreukstad <<<
- Dubler
W 2000 roku w Polsatowskim programie" Disco Relax" pojawiła się grupa New Collective, Którą nazywano nawet polskim Modern Talking. Grali Muzykę podobną stylowo do Modern Talking. Zdobyli sporą popularność wśród widzów tego programu( ich piosenki wielokrotnie gosciły na pierwszym miejscu listy przebojów programu Disco Relax). Mi najbardziej podoba się piosenka "Moja Baby Blue"- piękna ballada w stylu Modern Talking. "Ciało do Ciała' grupy Toples jest podobne( prawie identyczne) jak Heaven and Hell C.C. Catch.
- Mateusz
viewtopic.php?t=454 - tu dyskutujemy o New Collective:) To jest temat o polskich artystach którzy w jakiś sposób mieli kotkakt z Dieterem bądz jego utworami. a jesli chodzi o Topless - ech.... 
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
T. Prachett