MT i wasi bliscy

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
Wafl

Re: MT i wasi bliscy

Post autor: Wafl »

Modern Talking to lata mojej młodosci, gdy słucham utworów z Back For Good i wcześniejszych albumów trace oddech. Przenosze sie w świat mojego dzieciństwa, magicznej krainy. Wokal Thomasa jest unikatowy, jeden znajlepszych na świecie. Mój wujek jest fanem lat 80' i 90'. Więc podskubnąłem od niego dyskografie MT. Ogólnie w rodzinie Modern Talking zawsze kojarzy sie z niezapomnianymi latami młodości, temu zespołowi można oddawać za to hołdy.
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

:) U mnie w domu to tylko ja uwielbiam słuchac Modern Talking, no i mama nie ma nic przeciwko ich piosenkom. Czasem przychodzi do mnie do pokoju jak słucham i słuchamy obie. Ojciec słucha disco polo i jakieś inne biesiadne bzdury. Mam dwóch młodszych braci, jeden słucha polskich wykonawców, których ja nienawidzę i właśnie on łazi za mną i miesza mi z błotem moich ulubieńców. Ciągle się przez to kłócimy. On nie może zrozumiec, że ja nie pozwolę obrażac ani Dietera ani Thomasa. On niepotrzebnie robi z siebie idiotę i wcale się tym nie przejmuje. Obraził się na mnie i od jakiegoś czasu się do mnie nie odzywa królewicz. Dobrze, że jest w ciągłych rozjazdach, bo można dostac szewskiej pasji od tego ciągłego szarpania się z nim. Nikt nawet on nie będzie mi mówił czyich piosenek mam słuchac, bo jemu się moje ulubione piosenki nie podobają, a co mnie to obchodzi. A drugi z moich braci rzadko słucha muzyki, chyba, że to hip hop. On lubi futbol i gry komp. Ma 13 lat więc co taki dzieciak może wiedziec o muzyce. Tyle co nic. Słucham przeważnie sama w moim pokoju lub z koleżankami, one nie mają nic przeciwko piosenkom Modern Talking. Chyba tylko ja mam taki dziwny problem z moim bratem, ale to szczególny przypadek. Nie znam nikogo bardziej aroganckiego i złośliwego od niego. Jest tylko kilka lat młodszy ode mnie, a tak bardzo daje się we znaki. :mrgreen:
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Ninio

Post autor: Ninio »

U mnie w domu rodzina jest obojetna na muzyke Modern Talking. Najblizsi znajomi tez sa neutralni,jak w samochodzie leci modern Talking to niemaja nic przeciwko no chyba ,ze puszcze kilka piosenek z rzedu. W moim kregu niema drugiego fana muzyki Dietera,jeden z kumpli czasem przyznaje ,ze to jest dopiero fajna muzyka i lubi podobne klimaty wiec z nim ewentualnie moge posluchac tej muzyki. Najpopularniejsza piosenka wsrod nich jest jednak Laila Blue System.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Nie zabardzo wiedzialam gdzie o tym napisać to piszę w tym temacie.
Mianowicie: dziś śnił mi się Thomas Anders :mrgreen: pamiętam że przyjechał pod mój dom bordowym Volkswagenem Passat na krakowskich rejestracjach. I ja tam do niego krzyczałam po angielsku, jakoś tak niegramatycznie żeby poczekał bo chce zrobić sobie z nim zdjcie i pobiegłam po aparat i jak wyszlam przed dom to on odjeżdzał... i koniec snu :mrgreen:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

No to ja się dołączam, mnie Thomas śnił się wiele razy. Przeważnie śni mi się tak: przychodzę skądś do domu i widzę jak Thomas siedzi przy stoliku, tak jakby czekał na mnie. Ja mówię do niego po polsku, on do mnie po niemiecku, a i tak się dogadujemy; innym razem mówił do mnie po angielsku, a ja do niego po polsku i to jest tu dziwne. Ale najdziwniejsze jest jednak to, że za każdym razem w moich snach pojawiają się te same lub bardzo podobne scenki. Thomas przeważnie śni mi się, gdy ma wystąpic w TV np. śnił mi się kilka dni wcześniej, gdy miał wystąpic we Wrocławiu na tegorocznego Sylwestra, w ten sposób, że widziałam go na ekranie telewizora, a pod spodem duży napis Modern Talking wypisany złotymi literami. Potem znowu śnił mi się dzień wcześniej przed występem w programie Jaka to melodia? i znowu widziałam go na ekranie telewizora jak stał obok czarnej limuzyny, a pod spodem napis: c.d. Thomasa Andersa. A potem już zawsze coś podobnego mi się śniło zanim miał w tym programie wystąpic, śnił mi się albo w moim domu, albo na ekranie telewizora, nie ma innej opcji. Praktycznie to ostatnim razem miałam tylko przeczucie, że ma tam wystąpic. Może to trochę dziwne, ale to prawda co napisałam. :D :D
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Gasolina91

Wczoraj chcialam pokazać mojemu chlopakowi kilka teledysków MT, no i włączyliśmy The Final Album i na początku chcialam mu pokazać coś z nowszych żeby się nie zniechęcił więc pokazalam mu Ready For The Victory - jeszcze jakoś przezył. Potem puścilam mu Cheri Cheri Lady w połowie już nie mógł na to patrzeć, powtarzał tylko "Boże jak ty możesz ich lubić, te ich ruchy, ten z tym błyszczykiem...".
Trochę mnie wkurzył tym, kiedy skonczyliśmy oglądać to dodał na koniec "Oni wyglądają jak dwa pedałk, słuchać jeszcze ich mogę ale nie oglądać!" i to juz dodało oliwy do ognia. A potem zarzucił mi że jak może mi się fizycznie podobać facet który ma 56 lat. Później dodał że to muzyka która sama leci sobie z syntezatora, że perkusji tam nie ma i coś tam jeszcze mędził...
trochę się z nim pokłóciłam, ale on rozumie że ja kocham MT. Jakoś się pogodziliśmy.
Cięzko mi bedzie w życiu :mrgreen:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

Oj Twój chłopak pewnie jest trochę zazdrosny o MT :wink: może boi się, że kiedyś będzie musiał przebrać się za Thomasa? :)
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Gasolina91 pisze:A potem zarzucił mi że jak może mi się fizycznie podobać facet który ma 56 lat.
On też kiedyś będzie miał 56 lat i pewnie też będzie jeszcze chciał się podobać w tym wieku swojej żonie ;)
Ja ze swoim facetem nie mam na szczęście takich problemów bo też jest fanem MT i Thomasa,hehe.
Awatar użytkownika
Dubler

Post autor: Dubler »

Mój ojciec, bardziej woli Blue System, niż MT, a mama z kolei bardziej woli CCC niż MT.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Gasolina91 pisze:Później dodał że to muzyka która sama leci sobie z syntezatora, że perkusji tam nie ma i coś tam jeszcze mędził...
trochę się z nim pokłóciłam, ale on rozumie że ja kocham MT.
Wydaje mi się Gasolinko, że raczej a w sumie napewno nie rozumie twojej pasji. <bezradny> Idę o zakład, że jakbyś pojechała parę nieprzyjemnych epitetów na jakąś jego pasję to czułby się co najmniej oburzony. Ja nie twierdzę, że trzeba w życiu kochać wszystkie gusta jednak wyraźnie twojemu chłopakowi brakuje dyplomatycznego podejścia do gustu innych. <młotek> Myślę, że powinnaś uświadomić swojemu chłopakowi tą oczywistą prawdę, którą jest chociażby minimalna tolerancja dla cudzych gustów a już napewno swojej dziewczyny.
atlantyda ;o) pisze:Gasolina91 napisał(a):
A potem zarzucił mi że jak może mi się fizycznie podobać facet który ma 56 lat.

On też kiedyś będzie miał 56 lat i pewnie też będzie jeszcze chciał się podobać w tym wieku swojej żonie ;)
Dokładnie tak Atlantyda. :D
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Gasolina91

mabuse89 pisze:Oj Twój chłopak pewnie jest trochę zazdrosny o MT :wink: może boi się, że kiedyś będzie musiał przebrać się za Thomasa? :)
Nie wydaje mi się zeby to była zazdrość. Nie rozumi po prostu mojego zachwytu MT.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

w moim środowisku wszyscy wiedzą, że jestem die hard fanem Modern Talking, w dodatku już parę osób "zaraziłem"szczerze do tej muzyki, a pierwszą taką osobą był mój młodszy brat, który przeze mnie polubił grupę jeszcze w latach 80. :)
potem brat bardziej zafascynował się Jacksonem, ale MT do dziś słucha...
rodzice zawsze byli obojętni w stosunku do tej muzy... ale za to dziadkowie także polubili, a ponieważ jak byłem w podstawówce, a już szczególnie w latach 1987-1989 MT leciało w domu na okrętkę, moja babcia do dziś rozpoznaje bezbłędnie czy piosenka jest w ich wykonaniu czy nie po wysłuchaniu fragmentu zwrotki
moim znajomy też nieraz na prezent kupowałem płyty MT i jak jest jakaś domówka sami nieraz proszą o Cheri Cheri Lady, albo You're My Heart... :)
co więcej, jak nieraz idziemy w weekend do naszej ulubionej dyski we wrocku, kiedyś wogóle nie znano tam MT, ale ponieważ personel tam się raczej nie zmienia, DJ-e "nauczyli się" ode mnie tego co dobre... kiedyś wogóle nie grali MT, teraz 1-2 kawałki zawsze zagrają... :)
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Ja sie duzo o MT dowiedzialam od mamy i siostry :D
Moja siostra ich lubila bardzo, to byl jej pierwszy ulubiony zespol, byla mala i oczywiscie zakochana w Thomasie :lol:
Moja mama mi opowiadala ze na kazdych imieninach puszczano MT, nawet jak jechala do Norwegii (zbierac truskawki) do ojciec puszczal w samochodzie kasete z ich piosenkami.
Ja ich pierwszy raz zobaczylam jak mialam chyba mniej niz 3 latka, kiedys w telewizji puscili teledysk Cheri cheri lady, zapamietalam kule :lol: Pozniej zdarzylo mi sie jak jechalam autobusem to slyszalam You're my heart, you're my soul i zawsze bylam ciekawa jak sie ta piosenka nazywa :P
Nawet mojej kolezanki mama jest ich fanka, pozyczylam jej kiedys plyte i pokazalam jak aktualnie wyglada Thomas, byla zaskoczona :mrgreen:
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Jasmine pisze:Moja mama mi opowiadala ze na kazdych imieninach puszczano MT, nawet jak jechala do Norwegii (zbierac truskawki) do ojciec puszczal w samochodzie kasete z ich piosenkami.
Ja mam podobne wspomnienia jak na tego typu zabytkowym już dziś magnetofonie :D Obrazek
podczas imprezy komunijnej kuzynki ciocia puściła bodajże koło 1990 r :?: "Cheri cheri lady". Przy refrenie kuzynka z koleżankami gremialnie piszczały. :lol:
Historia zatoczyła koło ok. 1998/9 roku (chyba :?: ) podczas kolejnej komunii innej młodszej kuzynki gdzie wałkowaliśmy moją kasetę "Back for good". :wink: A starszy kuzyn jak zobaczył ich na okładce kasety u mnie w samochodzie to stwierdził: "Ty ale oni już dziadki ale jeszcze dają czadu." :D No to ciekawe co by o nich dziś powiedział? :mrgreen:
Podczas kolejnej komunii mojego chrześniaka ok. 2000 roku na stołówce szkolnej, gdzie było przyjęcie, z mojej starej wieży SANKEI najczęściej wałkowaliśmy płyty Blue System i szczególnie mojej kuzynce podobała się C.C.Catch. :D i sobie płytki zapuszczała :wink:
Czasem jeszcze na weselach tu i ówdzie zdarzało mi się usłyszeć jakąś wiązankę MT. :wink:
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Marcin87

Co sądzą Wasi bliscy o Wszych upodobaniach muzycznych?

Post autor: Marcin87 »

Zakładam ten wątek w dziale Muzyka Dietera, ponieważ nie wiem gdzie go umieścić. Jeżeli dzieś już jest taki wątek to napiszcie.

Interesuje mnie co sądzą Wasi bliscy (rodzeństwo, dziewczyna/chłopak, mąż/żona, rodzice, znajomi itd.) o waszym upodobaniu muzycznym do Modern Talking, Blue System, C,\.C.Catch. Czy podoba się im to czego słuchacie? może są takimi fanami jak Wy, może nie lubią tego typu muzyki, a może kilka piosenek wpadło im do ucha :D Możecie pisać też jakich oni słuchają piosenek. A może jest ktoś kogo przekonaliście do "naszej" muzyki :mrgreen:

Moja dziewczyna uważa, że Modern Talking i Blue System których słucham to "brzdynkoty" :lol: Jak puszczę muzę to od razu każe mi wyłączać :D Są jednak piosenki do których sama szczerze się przyznała, że się jej podobają. You're My Heart, You're My Soul, Cheri, Cheri Lady, Brother Louie, Sorry Little Sarah i Gangster Love :wink: Ona lubi techno, za którym ja nie porzepadam :lol:
Z kolei mój brat kiedyś poprosił mnie żebym mu nagrał jakieś fajne piosenki na telefon bo lubi jeździć rowerem a wtedy przez słuchawki słucha muzy. Powiedział, że lubi c.c.actch ale tych piosenek się już nasłuchał i chciałby coś innego. Od razu zaproponowałem mu Blue System. Nagrałem mu wtedy sporo piosenek. Po jakimś czasie powiedział mi "spoko muza dzięki brat" :mrgreen:

Drugi brat z kolei słucha "muzy na czasie" ale kiedyś chciał żebym mu wgrał na telefon Diamonds Never Made A Lady :D

Czekam na Wasze wpisy :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Re: Co sądzą Wasi bliscy o Wszych upodobaniach muzycznych?

Post autor: Peter »

Bardzo ciekawy wątek. U mnie to raczej muzyka Modern Talking nigdy nie była akceptowana, bo moi rodzice raczej wolą starszą muzykę.
ODPOWIEDZ