po co takie programy jak DSDS skoro produkują jednosekundowe gwiazdki?
Mehrzad Marashi - New Life
- Peter
Re: Mehrzad Marashi "New Life"
No ale zobacz Arku, Daniel Schuhmacher miał tylko jednego singla w Top 10 i szybko zaczął się jego koniec przez szybki spadek sprzedaży jego płyt, a Mehrzad mimo, że album trochę niżej zadebiutował, ma za to dwa przeboje, więc w przeciwieństwie do poprzednika nie będzie gwiazdą jednej piosenki, choć nie wykluczone ze będzie gwiazdą jednego sezonu. 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
A czy Daniel Schuhmacher wydał dwa single przed premierą albumu? Więc kiedy miał uzbierać te dwa nagrania w Top-10?
Zresztą sukces "Sweat" jest mocno dyskusyjny, bo kilka tygodni po premierze leci w dół z prędkością meteorytu na listach sprzedaży, a w radiu nie ma go wcale. Przy promocji w tylu popularnych programach TV i Medlocku do towarzystwa - jest fatalnie.
Zresztą sukces "Sweat" jest mocno dyskusyjny, bo kilka tygodni po premierze leci w dół z prędkością meteorytu na listach sprzedaży, a w radiu nie ma go wcale. Przy promocji w tylu popularnych programach TV i Medlocku do towarzystwa - jest fatalnie.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
No tu trafiłeś argumentacją i przyznaję ci rację.
To pewnie fenomen Medlocka powoduje, że kolejni zwycięzcy się nie umieją na dłużej zadomowić na listach, ale ja mam swoje zdanie i najbardziej cenię właśnie Mehrzada, bo śpiewa najlepiej. Aha, Arek Ty napisałeś: 5 zwycięzców, a przecież przed Mehrzadem było ich sześciu. 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Odsyłam do historii programu (np. na Wikipedii) - tam zapoznasz się z osiągnięciami Elli Erl, zwyciężczyni drugiej edycji i wyjaśni się dlaczego pięciu a nie sześciu zwycięzców DSDS miało lepszy debiut.
-
luzak564
Re: Mehrzad Marashi - New Life
przesłuchałem właśnie teraz ten album i doszedłem do wniosku,że Bohlen doszedł do takiego etapu rozwoju artystycznego że sam sobie plagiaty pisze,nie odpowiadają mi takie klimaty,są jakieś takie mdłe i bez wyrazu,brakuje im iskry jak to było kiedyś,kiedy z przyjemnością słuchało się nowych nagrań napisanych przez tego pana
- Peter
Bardzo, bardzo ciekawa recenzja Arku.
Strasznie dużo tu nawiązań, co źle świadczy o obecnej formie Dietera, ale z drugiej strony kto jest w stanie stworzyć dobry album w miesiąc? podejrzewam, że nikt, a takie są naciski by szybko, jeszcze szybciej. Przecież ta płyta był już gotowa pod koniec maja! Bo jakoś wtedy pojawił się odsłuch. Obawiam się, że Dieter się przejedzie na niej i nie będzie nawet złota, bo "ciemny lud" drugi raz się nie nabierze na to samo, co można znaleźć choćby na bohlenworld.....
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Opisując płytę zauważyłem pewną rzecz, myślę ze ciekawą.
Otóż aranżację mehrzadowej wersji "You're My Heart" stworzyli Petra Bonmassar i Martin Frainer. Duet ten był zaangażowany w album Thomasa "This Time", gdzie skomponowali dwie piosenki. Jedną z nich była "Every Little Thing", a drugą... "Playing With Dynamite", której tekst jaki jest - wiemy
Otóż aranżację mehrzadowej wersji "You're My Heart" stworzyli Petra Bonmassar i Martin Frainer. Duet ten był zaangażowany w album Thomasa "This Time", gdzie skomponowali dwie piosenki. Jedną z nich była "Every Little Thing", a drugą... "Playing With Dynamite", której tekst jaki jest - wiemy
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Mehrzad ma wydać wkrótce nowy singiel "Unvergessen", z którego dochód będzie przeznaczony dla ofiar paniki na Loveparade.
O autorze prasowe informacje nie informują, więc póki co nie zakładam nowego tematu dla tego nagrania.
O autorze prasowe informacje nie informują, więc póki co nie zakładam nowego tematu dla tego nagrania.
- Peter
Hmmm mam wrażenie, że nie wsłuchałeś się za bardzo w tą piosenkę, że ją tak oceniasz. Według mnie ma bardzo ciekawy tekst, który opowiada jakąś historię z życia Mehrzada i ciekawy moment, po drugim refrenie, co zawsze było fajne u Bohlena, poza tym melodia nie najgorsza (choć refren nie w pełni oryginalny - co wychwycił Arek) a aranżacja może schematyczna, ale mi się bardzo podoba.jkris pisze:jak to mozliwe, ze w stosunku do innych wykonawcow jestes taki wymagajacy, a kolejną nijaką ballade Bohlena, ktorą mam wrazenie napisal za niego komputer na podstawie 4 innych ballad nazywasz pieknąPeter pisze:No to się Bohlen postarał, "You are the one" jest bardzo piękne.Przeciez to 100% slabego Bohlena, setna piosenka w tym samym stylu, z tym samym aranzem... 2 nijakie zwrotki bez zadnej konkretnej melodii, typowy dla produkcji DSDS refren czyli raz wyzej raz nizej no i niesmiertelne teksty typu take me in your arms
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Chyba że wcześniej Mehrzad wyspowiadał się u Bohlena (bo to przecież Dieter jest autorem tego teksu)Peter pisze:HWedług mnie ma bardzo ciekawy tekst, który opowiada jakąś historię z życia Mehrzada
MODERN TALKING FOREVER!!!
- Peter
Nie do końca to miałem na myśli, ale np: mogło go coś u Mehrzada zainspirować zobacz jak pasuje tekst "I love you" do sytuacji Mehrzada Marashi.
-
polaczek892
- Członek TAFC Polska
A ja właśnie na wrzucie słuchałam You' re my Heart You' re my Soul w jego wykonaniu tylko, że w wersji nastrojowej, ale naprawde robi wrażenie.
Jakby coś to ja podaję link do tej piosenki http://w695.wrzuta.pl/audio/6ihoORKHD4s ... e_my_heart.
Jakby coś to ja podaję link do tej piosenki http://w695.wrzuta.pl/audio/6ihoORKHD4s ... e_my_heart.