Jaka antena Sat?

Rozmowy zupełnie nie na temat.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Jaka antena Sat?

Post autor: atlantyda ;o) »

Chciałabym kupić antenę satelitarną z dostępnymi programami niemieckimi:
RTL , RTL2 , Super RTL , ZDF , ARD , Viva niemiecka , Sat1 , 3sat , Pro7 .
Wybór tych programów nie jest oczywiście przypadkowy ;)
Jeżeli ktoś z forumowiczów ma na satelicie takie programy proszę o propozycje z jakiej firmy/sieci taką antenę kupić.Oczywiście ważny jest też koszt abonamentu.
Za pomoc w wyborze będę wdzięczna.

W 2003 roku zabrali nam z kablówki wszystkie programy niemieckie,kupiłam więc dekoder ale na nim jest tylko RTL,Super RTL,Sat 1 i Vox :/ ... czyli nic ciekawego...

P.S.
Jak na razie znalazłam w ofercie Canal + z anteną sat. Astra,ale to dosyć doga impreza :(
Macie coś tańszego?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Re: Jaka antena Sat?

Post autor: ArCrack »

Polskie platformy cyfrowe nadają w komplecie z Hotbirda. Jeśli masz już antenę nie musisz kupować nowej, wystarczy że zainstalujesz odpowiedni konwerter i wycelujesz nią tak, żeby ściągała sygnał z Hotbirda i Astry jednocześnie. Żadnych abonamentów nie trzeba za to płacić.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

No właśnie nie mam anteny,znalazłam na Allegro coś takiego:
http://allegro.pl/item1155803868_alumin ... d_hit.html
Hotbird i Astra w jednym ale chyba bez dekodera.Jeżeli kupię taką antenę + dekoder to będzie działało bez opłat abonamentowych?Są też jakieś konwertery ale zupełnie się na tym nie znam.Czy można do tej anteny dokupić obojętnie jaki dekoder?Czy bezpośrednio z dekodera można nagrywać?Kiedyś wiem,że nie było takiej możliwości nie mam pojęcia jak jest teraz.

Arek,a może wystarczyło by to,jest dużo tańsze:
http://allegro.pl/item1124639523_czasza ... yki_f.html
Pomóż please bo zależy mi na czasie :)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Jeśli chcesz oglądać tylko niekodowane kanały z jednej satelity (w tym wypadku Astry), to wystarczy Ci najprostszy (i zarazem najtańszy) sprzęt. Abonamentu nie masz wówczas za co płacić, wszystko jest za darmo.
Żeby nagrywać coś z satelity podłączasz dekoder do wideo / nagrywarki przez eurozłącze, ustawiasz odpowiedni kanał i nagrywasz - tyle :)
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Boję się żebym nie kupiła jakiegoś szajsu.Na razie mam w obserwowanych jedną antenę,sprzedawca odpisał,że jest do niej potrzebny jeszcze tuner.Cały zestaw wyniesie mnie 163,50 zł.Oby tylko to odbierało te kanały co potrzebuję.
ArCrack pisze:Żeby nagrywać coś z satelity podłączasz dekoder do wideo / nagrywarki przez eurozłącze, ustawiasz odpowiedni kanał i nagrywasz - tyle :)
Jeżeli tylko tyle to nie będę miała z tym problemów bo tak nagrywam z dekodera kablówki :)

Dzięki za pomoc.
Jak już kupię tą antenę i zamontuję to dam znać czy wszystko mi się udało :)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Udało mi się w końcu kupić antenę i dekoder,ale niestety mam tylko programy RTL2 i ZDF.
Z jakiego satelity mogę ściągnąć kanały:RTL , RTL2 , Super RTL , ZDF , ARD , Viva niemiecka , Sat1 , 3sat , Pro7,NDR,WDR .
Z Astry,żadnego z nich nie złapało.Pozaznaczałam więc wszystkie jakie miałam na liście 51 satelitów i złapało tylko RTL2 i ZDF.
A w necie znalazłam,że Astra ma właśnie te niemieckie kanały-to jak to w końcu jest?
Mam multum włoskich,francuskich,ruskich i te typu Al Jazzera (czy jak to tam).

Astra powinien złapać kanały (niemieckie):
ARD, ZDF, 3 Sat, Arte, DSF, MTV Central, MTV 2 Pop Channel, Kabel 1, N 24, Pro 7, SAT 1, RTL, RTL 2, Super RTL, VIVA, VIVA Plus, ZDF Info, ZDF Theaterkanal, ZDF Dokukanal, XXP, Sudwest RP, SWR Fernsehen, Tele 5, TV Berlin, SR Fernsehen, Sonnenklar, Bayerisches FS, BR Alpha, BTV 4 U, Eins Extra, Eins Festival, Eins Muxx, Hessen Fernsehen, K-TV, KiKa, MDR Fernsehen, MDR Sachen-Anhalt, MDR Thuringen, NDR Fernsehen, NDR Hamburg, Neuen Live, ONTV Regional, Phoenix, RBB Berlin, RTL Shop, TV 6, VOX, VOX Austria, WDR Dortmund, WDR Essen, WDR Siegen, WDR Munster.

Tym czasem żadnego z tych mi nie wyszukuje.
A może problem leży w tym ,że mam Astra 1 czy jest to jakaś różnica?
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

Poradziłaś już sobie z tymi kanałami?
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Tak :)
Poradziłam sobie.Ustawiłam w końcu talerz na Astrę i mam to co chciałam.Na razie udało mi się nagrać jedynie z RTL 2 ten Musictest z lat 80.
Bo na SWR nie było Thomasa.
ODPOWIEDZ