Nora a Claudia
- IndependentGirl
- Gasolina91
- m.p
- Kontakt:
Re: Nora a Claudia
temat jak temat Nora/ Claudia ... ale to co niektóre os. piszą a propos " dlaczego Dieter reaktywował Modern Talking" to jakieś totalne dno, no chyba że mamy po 14 lat ...
Powód reaktywacji MT do wszystkich realnie myślących był prosty...
Powód reaktywacji MT do wszystkich realnie myślących był prosty...
- Jasmine
Ja się nie zaliczam do ludzi z lat 80 a mimo tego jestem do niej zrażona, czytając o niej na wikipedii (cytuję) "Jesienią 1987 zespół zawiesił działalność. Głównym powodem była ówczesna żona Thomasa, Nora Balling, która wtrącała się w sprawy zespołu i skutecznie dezorganizowała jego działalność" oraz czytając artykuły prasowe na stronie w dziale "galeria- prasa".
-
Sylwia30
Dzisiaj szukając nowych informacji o Thomasie natrafiłam na jedno z ponoć najświeższych zdjęć Nory( 2002 rok). http://modern-talking.net/files/images/ ... review.jpg
Dowiedziałam się przy okazji że zanim przyjechała na stałe do Niemiec była w związku z jakimś bogatym biznesmenem i mieszkała w Australii , potem przeprowadziła się do Koblencji (stąd zrobione było przez Papparazich zdjęcie, podczas wprowadzania się do nowej posiadłości), następnie do Monachium, a obecnie ponoć mieszka w Rheinland Pfalz. Musze jednak przyznać , że na tym zdjęciu wygląda naprawdę dobrze. Mimo iż zawsze bardzo ja lubiałam, to spodziewałam się że lata dały jednak w jej przypadku znać o sobie....Może jakoś pomogła naturze , może nie, w każdym bądź razie wyglada naprawdę ok. A może ktoś z Was dysponuję jakimiś innymi zdjęciami Nory ? Pozdrawiam
Dowiedziałam się przy okazji że zanim przyjechała na stałe do Niemiec była w związku z jakimś bogatym biznesmenem i mieszkała w Australii , potem przeprowadziła się do Koblencji (stąd zrobione było przez Papparazich zdjęcie, podczas wprowadzania się do nowej posiadłości), następnie do Monachium, a obecnie ponoć mieszka w Rheinland Pfalz. Musze jednak przyznać , że na tym zdjęciu wygląda naprawdę dobrze. Mimo iż zawsze bardzo ja lubiałam, to spodziewałam się że lata dały jednak w jej przypadku znać o sobie....Może jakoś pomogła naturze , może nie, w każdym bądź razie wyglada naprawdę ok. A może ktoś z Was dysponuję jakimiś innymi zdjęciami Nory ? Pozdrawiam
- Joanna91
Ja też jestem ciekawa jak Nora obecnie wygląda. Szukałam w miarę aktualnych zdjęć w internecie, ale nic nie znalazłam. Widocznie dobrze ukrywa się przed mediami 
Zgadza się. Ja też nie mogę się zdecydować na którą z nich oddać głos. Można wierzyć mediom i przypisywać Norze wszystkie winy i negatywne cechy, jadnak gdy tak patrzę na jej wspólne zdjęcia i filmiki z Thomasem, to widzę, że Thomas był w nią bardzo wpatrzony, a to musi o czymś świadczyć.rut pisze:Ja ,głosu nie oddałam dlatego że trudno mi ocenić czyjś związek. To co gazety piszą to jedno a jak było naprawdę to drugie.
"Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty."
- Jasmine
Nikt nie wie jak to było naprawdę. Pewnie na początku Nora i Thomas się bardzo kochali, ale Thomas się zaangażował w pracę zespołu, Nora zaczęła się czuć odrzucona i też się wtrącała, chcąc zwrócić uwagę swojego męża. Niestety na tyle, że zespół tego nie wytrzymał... No ale to moja teoria, każdy ma swoją.
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Jedno jest pewne.
Nora była jego miłością i na pewno pozostanie częścią legendy Modern Talking.
Ale teraz Thomas jest z Claudia i na nią zagłosowałam.
Uwielbiam rodzinne zdjęcia Thomasa z Claudią i Alexandrem.

Nora była jego miłością i na pewno pozostanie częścią legendy Modern Talking.
Ale teraz Thomas jest z Claudia i na nią zagłosowałam.
Uwielbiam rodzinne zdjęcia Thomasa z Claudią i Alexandrem.

- Jasmine
Ooo, jakie urocze <3
- kate
Nie cierpię Nory. A do Thomasa pasuje Claudia. Dla mnie to przez Norę Dieter i Thomas zaczęli się tak kłocić, że ich stosunek do siebie już nigdy nie był taki sam. Nawet po tym jak nie było Nory. Namieszała.....
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
- Jasmine
Mowi sie, ze Nora to byl jeden z glownych powodow rozpadu. No troche namieszala, wtracala sie, pewnie to ona wymyslila zeby Thomas jezdzil na koncerty sam i sie wcisnela do chorkow.
Nora sie teraz ukrywa i dobrze robi, po co ma byc w mediach? Juz swoje zrobila, byla slawna i niech teraz sobie zyje p swojemu ;3
Gdzies czytalam jakis tekst o MT i znalazlam 'Nora Anders', fajnie brzmi
Jak dopiero poznawalam MT i nie wiedzialam ze Thomas to nie jest naprawde Thomas Anders to myslalam ze Nora ma takie nazwisko

Nora sie teraz ukrywa i dobrze robi, po co ma byc w mediach? Juz swoje zrobila, byla slawna i niech teraz sobie zyje p swojemu ;3
Gdzies czytalam jakis tekst o MT i znalazlam 'Nora Anders', fajnie brzmi
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Przeczytałam jeszcze raz ten temat tym razem od dechy do dechy i dopiero teraz zauważyłam,że niektórzy sądzą iż Thomas wcale nie jest szczęśliwy z Claudią.Na czym opieracie taką opinię?
Ja co prawda mam tylko zdjęcia i to co w TV pokazywali i nie widać nigdzie aby coś złego się miedzy nimi działo.Rozumiem,że jak to ktoś napisał ,że można robić dobra minę do zlej gry ("Thomas robi dobrą minę do złej gry") , ale bez przesady
.
Uważam,że Thomas wcale nie jest z Claudią wyłącznie dla dobra syna,tylko dlatego,że ich kocha
.
Ja co prawda mam tylko zdjęcia i to co w TV pokazywali i nie widać nigdzie aby coś złego się miedzy nimi działo.Rozumiem,że jak to ktoś napisał ,że można robić dobra minę do zlej gry ("Thomas robi dobrą minę do złej gry") , ale bez przesady
Uważam,że Thomas wcale nie jest z Claudią wyłącznie dla dobra syna,tylko dlatego,że ich kocha
- Jasmine
Lol, serio? Ja też nie słyszałam nigdzie by był nieszczęśliwy. Uważam że jest na odwrót. Też bym chciała mieć takiego męża 
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Elltoja pisze:Niestety ale Lynn tu ma rację.
Prawda jest taka, że ani jedna ani druga. Piszecie o Claudii same superlatywy zupełnie jej nie znając. Poza tym Thomas nigdy źle nie wypowiadał sie o swojej byłej żonie. Wprost przeciwnie. Rozdzieliła ich odległość. On chciał wracać do Niemiec, ona chciała zostać w Stanach. Claudia potrafiła wykorzystać sytuację. Miała szczęście, że mieszkała w pobliżu i wiedziała, gdzie Thomas bywa. I coraz częściej odnoszę wrażenie, że Thomas robi dobrą minę do złej gry. Czasem wydaje się rozczarowany. Jego wypowiedź: "czego nie da mi Claudia, nie da mi żadna inna kobieta" wydaje się to potwierdzać.
Sylwia30 pisze:Zgadzam się ze stwierdzeniem że "nawet jeśli Thomas nie jest szczęsliwy to i tak będzie z Claudią...choćby ze względu na syna". Nie zgadzam się natomisat z tym , że Thomas źle lokuje uczucia...
Co można powiedziec o Norze to można, ale wydaje mi się, że akurat z Nią był naprawdę szczęśliwy i chyab bardzo ją kochał. Ostatnio widziałam Jego wywiad w którym po raz kolejny wypowiadał się o Norze bardzo dobrze , mówił, że zawsze miał w niej oparcie , że zawsze przy Nim była kiedy tego potrzebował...To była chyba taka najprawdziwsza miłośc która zdarza się raz w życiu...A Claudia? No cóż - to raczej chyba rozsądek i przyjaźn...Miłość? Chyba już nie taka namietna jak to było z Norą...
- sara_cieszko
- Członek TAFC Polska
Powiem tak jak zaczęłam czytać te wszystkie posty to zrobiło mi się NIEDOBRZE !!! Podskoczyło mi ciśnienie, że ktoś znowu otworzył ten teamt. Był on praktykowany kilka bądź kilkanaście miesięcu temu ale został on zamknięty nie wiem dlaczego znowu powrócił to strasznie SMUTNE !!! Ja nie oddałam i nie oddam głosu na żadną z Pań. Myślę, że zadaniem fanów nie jest ocenianie szczęścia Thomasa bo nic o nim nie wiemy .. Ilekroć Thomas dawał wywiad NIGDY nie powiedział złego słowa o Norze ! Pokażcie mi proszę artykuły, ale tylko takie, w których Thomas się wypowiada, o tym, że tot NORA była przyczyną bądź głównym powodem rozpadu MT. Szczerze mówiąc to co mówi Dieter o MT kompletnie się nie liczy weźcie pod uwagę KSIĄŻKE , którą napisał i obrażał Thomasa...to po prostu kłamca chce zwalić winę na kogoś innego bo on jest "święty" - sam tak powiedział !!
Czy dla Was nie liczy się szczęścia Thomasa !?!?!? To żałosne jak potraktowaliście Norę i Claudię. Nikt nie zna przyczyny rozwodu Thomasa i Nory i nie warto spekulować bo to do nikąd Was to zaprowadzi ... Z Claudią ma synka to przeogormne szczęście. A Claudia nie żeruje na Thomasie są ku temu powody takie jak : prowadzi dla niego firmę a nie musi tego robić równie dobrze może siedzieć z Aleksandrem w domu i się obijać !! A co do książki, którą napisała i podpisałą się Anders to też nie przez przyapdek. Jak byście się troszkę wysilili i pomyśleli, że nazwisko Anders jest bardziej znane niż Weidung to byście się domyśleli, że książka ta lepiej się sprzeda i można te pieniądzę przenaczyć na jakieś Fundacje..ale nie Wy wolicie wszystkich naokoło obrażać. A gdyby tak Thomas teraz przeczytał to forum to piszecie o miłościach Jego ŻYCIA zrobiłoby mu się strasznie smutno..po prostu WSTYD !!! A co do naszyjnika to Thomas ma go do dnia dzisiejszego schowanego w sejfie ! Gdyby to była jak to nazwała pewna osóbka "obroża" to raczej by go wyrzucił...
Życzę Miłego Dnia
Radzę Wam zakończyć ten temat bo do niczego Nas nie prowadzi a wprowadza złe emocje i niczego Nas nie uczy..poza złośliwością...Nic nie wnosi w Nasze Życie !
Czy dla Was nie liczy się szczęścia Thomasa !?!?!? To żałosne jak potraktowaliście Norę i Claudię. Nikt nie zna przyczyny rozwodu Thomasa i Nory i nie warto spekulować bo to do nikąd Was to zaprowadzi ... Z Claudią ma synka to przeogormne szczęście. A Claudia nie żeruje na Thomasie są ku temu powody takie jak : prowadzi dla niego firmę a nie musi tego robić równie dobrze może siedzieć z Aleksandrem w domu i się obijać !! A co do książki, którą napisała i podpisałą się Anders to też nie przez przyapdek. Jak byście się troszkę wysilili i pomyśleli, że nazwisko Anders jest bardziej znane niż Weidung to byście się domyśleli, że książka ta lepiej się sprzeda i można te pieniądzę przenaczyć na jakieś Fundacje..ale nie Wy wolicie wszystkich naokoło obrażać. A gdyby tak Thomas teraz przeczytał to forum to piszecie o miłościach Jego ŻYCIA zrobiłoby mu się strasznie smutno..po prostu WSTYD !!! A co do naszyjnika to Thomas ma go do dnia dzisiejszego schowanego w sejfie ! Gdyby to była jak to nazwała pewna osóbka "obroża" to raczej by go wyrzucił...
Życzę Miłego Dnia
Radzę Wam zakończyć ten temat bo do niczego Nas nie prowadzi a wprowadza złe emocje i niczego Nas nie uczy..poza złośliwością...Nic nie wnosi w Nasze Życie !
;D Dobrze jest znać porządek świata, i Twoje w nim miejsce ;D
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
I tego właśnie typu teksty mnie zdenerwowały.Czym się kierujecie opisując w taki sposób związek Thomasa.To pytanie do osób,które tu zacytowałam.Sylwia30 pisze:Nie jestem Thomasem , nie wiem co tak naprawdę czuję, ale widząc go z Claudią i z Norą mam wrazenie że Nora to była miłosć Jego życia...Claudia to rozsądek, Thoamas traktuje ją jak dobrego kumpla, a Norę traktował jak boginię...Jak on na nia patrzył....Niestety ułoży sobie tak życie a nie inaczej....
Saro,każdy temat można odkopać,nawet taki,który jest z roku 2005.Skoro nie jest zamknięty czyli zawsze można wziąć w nim jeszcze udział