pierwotnie chciałem umieścić link do tej piosenki w dziale "muzyka ku pokrzepieniu w czasach kryzysu", lecz piszę w pośpiechu i nie mogłem wątku tego znaleźć (lecz jeśli moderator przekieruje mi tego posta wcale się nie pogniewam )
tanathos pisze:piosenka idealnie pasuje do słuchania w zestawieniu z "Gupq control cagato" Miro
piosenka się mi podoba a jeśli chodzi o cytat, to ja tę piosenkę wrzuciłem na forum (wydaje mi się, że pierwszy) i chyba co niektórym się ona spodobała (nie licząc pewnego osobnika, który OSTRO mnie zaatakował, bo to nie po angielsku... a kto powiedział, że MUSI być po angielsku?) P. S. pisze się "Gubja kontrol, kogato..." ("Губя контрол, когато... " -> "Tracę kontrolę, gdy...")
ciesze się że podoba Ci się Plazma, bo mi tez wpadła w ucho:) a co do Miro i "Gubja kontrol, kogato..." to, jeżeli jesteś pierwszą osobą która wspomniała na forum o tej piosence to jestem Ci za to bardzo wdzięczny:) bo piosenka Miro jest znakomita. bardzo mi się podoba. jest dynamiczna, fajnie zaaranżowana i z chórkami:) pokazałem ją znajomym i również ją polubili:) szkoda że Miro nie wystąpił z nią na eurowizji
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Wybaczcie mi szczerość, ale to wogóle nie przypomina MT, już bardziej płytę Thomasa. W MT było wszystko lepsze: melodie, aranże i wokal z chórkami.... To tak jakby ktoś chciał się ścigać Maluchem z Audi A8.
Piosenka fajna.Przesłuchałam jeszcze kilka innych i powiem tyle,że mnie się ten styl kojarzy z Fresh Fox i T.M. Joy,które oczywiście też nawiązują swoimi nagraniami do stylu Modern Talking
Plazma raczej słabo przypomina MT. Brakuje chórków, chociaż słychać przebłyski starego brzmienia
Zaś "Gubja kontrol, kogato..." bardzo przypomina mi utwory z drugiego MT, a zwłaszcza "China in Her Eyes" i "Last Exit to Brooklyn".
Zresztą, obie piosenki mi się podobają
tanathos pisze:szkoda że Miro nie wystąpił z nią na eurowizji
nie wiem, czy wiesz, ale są 2 wersje tej piosenki - szybka i ballada, a jeśli chodzi o Miro, to wystąpił na Eurowizji '10, ale z inną piosenką - "Angle ti si"
Ubóstwiam ich utwór Lonely,jest fenomenalny pod każdym względem.Inne utwory tego duetu nie były aż tak dobre.Innym świetnym ich utworem jest Angie.Goście znają się na rzeczy i wkładają wiele serca i pasji w to co robią.Słychać że w duszy gra im disco lat 80...
Oczywiście panowie o niebo lepiej wygladają i śpiewają od Moving Heros. Jaka na rosjan to duży plus- naprawdę mają to coś. Wybija się tu utwór Lonely - dobrze się go słucha, tu do Modernów jest nawiązanie, ale to bardzo dobrze, że nie są kopią MT, tylko robią swój styl. W latch 80 cieszyliby sie sporą popularnością:) Od siebie dorzucę ten numer, bardziej podchodzi pod New Collective http://www.youtube.com/watch?v=gpOE7rU_ ... re=related
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Ta piosenka pochodzi z ich pierwszego albumu Take my Love z 2000r
Jakiś czas temu samą mnie napadło na ich muzykę i obsesyjnie szukałam w internecie jakichś informacji o nich ,o wydanych płytach ,członkach zespołu itp.
I powiem wam że było to niezwykle trudne ponieważ po wbiciu w google słowa PLAZMA można było przeczytać naprawdę mnóstwo ciekawych informacji,
ale o....telewizorach plazmowych
W końcu jednak udało mi się czegoś o nich dowiedzieć,ale byłam bardzo zdziwiona że tak świetna grupa niema chyba nawet oficjalnej strony i tak ciężko zdobyć ich albumy.
Wiele ich piosenki jak np Lady Linda czy Lonley(cudne ) niezwykle przypominają brzmieniowo MT.
W większości ich piosenek można oprócz tego usłyszeć rozkład wokali znany nam z MT czyli bas przeplatany z falsetem.
Są też jednak utwory odbiegające od tego stylu,jakby bardziej ambitne(mam na myśli to że nie są kopią stylu MT a własną twórczością),które również są godne polecenia jak min
Listen to the Rain czy Home(moje ulubione).
Polecam z zapoznaniem się z całą dyskografią bo nie są to piosenki które się odstawia do kąta po jednym przesłuchaniu(przynajmniej u mnie)
Sama często do nich wracam choć znam je już na pamięć
Jedna rzecz która mnie w PLAZMIE najbardziej zdziwiła.
Facet który wyglądał jakby śpiewał w tym zespole falsetem(a jest ich dwóch i wygląda to tak jakby jeden śpiewał falsetem a drugi basem)okazuje się że basowe kawałki również i on wykonywał(widać to w wersjach koncertowych) .
Powstaje pytanie-Do czego służy drugi facet.
Na stronie o nich jest napisane że tworzył tło do piosenek a na teledyskach wygląda jakby to on śpiewał niższe partie.
Cały Marketing
A tak po za tym to myślę że mają ciekawą opcję powiązania instrumentów smyczkowych (styl KLASYKA )z gitarą elektryczną i stylem METAL i ROCK(wiele piosenek)
Druga połowa to piosenki w stylu MT.
Starają kierować się tym klasyczno-rockowym (własnym stylem).Ale przy okazji na brzmieniu MT pewnie nieźle się wybili
Od tego linku jest mnóstwo nagrań w których ten facet który niby śpiewa falsetem wykonuje również niższe partie(podoba mi się jego barwa głosu )