Blue System Body Heat

Dyskusja o największym solowym projekcie Dietera

Który z utworów z Body Heat uważasz za najlepszy?

1. Under my skin
16
24%
2. Do you wanna be my girlfriend
6
9%
3. TITANIC 650604
3
5%
4. Love suite
9
14%
5. Body heat
3
5%
6. My bed is too big
11
17%
7. Too young
0
Brak głosów
8. Sorry little Sarrah (New York dance mix)
5
8%
9. Silent water
9
14%
10. I want to be your brother.
4
6%

Liczba głosów: 66

Awatar użytkownika
Malediwy

Re: Blue System Body Heat

Post autor: Malediwy »

BODY HEAT według mnie, to płyta która najbardziej ze wszystkich wyprodukowanych przez Bohlena nadaje się do wieczornego słuchania, i najlepiej oczywiście na słuchawkach. Utwory z niesamowitą głębią, nbardzo bogate tło muzyczne. Wolkal Dietera bardzo delikatny, niemal jakby czasami szeptał do mikrofonu (I want to be your brother). Ta płyta od zawsze bardzo mi się podobała a jej okładkę uważam za najciekawszą ze wszystkich płyt Bohlena.
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Malediwy pisze:Wolkal Dietera bardzo delikatny, niemal jakby czasami szeptał do mikrofonu
No tez jeszcze w Under My Skin :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
disco-man

Post autor: disco-man »

Kiedy wyszedł ten album,zbytnio mi się nie spodobał.Didi odszedł od swojego charakterystycznego stylu.Dziś myślę inaczej.Kocham ten album.Najbardziej za Body heat i I want to be your brother.Nie cierpię za to refrenu w Too young.Twardym orzechem do dnia dzisiejszego jest dla mnie Titanic 650 604.Kiedyś bardzo mnie odpychał,ale dziś bardzo go cenię za oryginalność i styl,choć tak naprawdę to nie lubię tej piosenki.Bardzo lubię też Do you wanna be my girlfriend.Piosenka ta była moim nr 1 po pierwszym przesłuchaniu albumu w 88 roku.Tak,to album nieco duszny i mroczny.Jedyną cukierkową piosenką jest tu Love suite.Body heat to album bardzo magiczny i tajemniczy,dlatego najczęściej słucham go póżnym wieczorem,lub nocą.
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

sorrry little sarrah
Najlepszy album :D
I LOVE DB AND TA!
nado

Post autor: nado »

Okładka Body heat obiecuje magiczne klimaty, aż dziwne, iż ilustruje album z takimi piosenkami. Bo co tutaj mamy: drewniane Under my skin, zupełnie pozbawione wrażeń My bed is too big, wymuszony remix, zresztą manieryczny i nieznośny - Sorry little Sarah. Piosenki te trącą ubogimi aranżami i monotonnym bitem. Żadna z nich nie przetrwała próby czasu. Aż dziwne, że Bohlen po raz kolejny zaśpiewał je w Rosji. Z drugiej strony, przywołujące melancholię i smutek pierwszej płyty Do you wanna be my girlfreind, Titanic, Silent Water. Skoro jednak Titanic, po co jego kalka - Too young ? Zapychacz dziur ? Wreszcie wesoła, dobra, letnia Love suite. Bohlen chciał brzmieć amerykańsko, trochę na wyrost, ale prawie wszystko, co odnosiło się do tego brzmienia dobre jest i dziś. Ocena po latach: 3+
Awatar użytkownika
użytkownik #1463

Post autor: użytkownik #1463 »

Postawiłem na ''Under my skin'', ale bardzo też lubię z tego albumu ''TITANIC 650604'', ''Silent water'', ''My bed is too big'' i ''Love suite'' :wink:
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Ja jakość nie trawie Under my skin dla mnie słaby singiel bardziej wole My bed is too big z tego albumu lubię jeszcze Titanic 650604 ,Do You Wanna Be My Girlfriend ,Silent water '.
Awatar użytkownika
MiReK
Członek TAFC Polska

Post autor: MiReK »

angel pisze:Album Body Heat jest albumem najmniej słuchanym przez mnie,poprzednie albumy Blue System są zdecydowanie o wiele wiele lepsze.
Tylko że przed albumem"Body Heat"nie wyszło ich zbyt wiele bo aż jeden"Walking On A Rainbow" :wink:
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Album jest WYŚMIENITY, zaraz po Walking a the Rainbow to najlepszy album. Jak dla mnie to właśnie takie Blue System powinniem miec brzmieni jak w pierwszysch 2 albumach, mroczne ciekawe brzmienie. Nie całkiem jestem zadowolony,że Didi wrócił w następnych do aranżacji Modernowej.
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Dla mnie ten album był prawdziwą hipnozą.Pamiętam ,że chodziłam wtedy do podstawówki.
Jeździłam do szkoły autobusem i te dźwięki nie odstępowały mnie na krok.W szkole też nie mogłam się doczekać aż wrócę i puszczę sobie ten album.Ciągle za mną krążył.Normalnie hipnoza. Do tej pory czasem go włączam.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
kate

Post autor: kate »

ja zagłosowałam Na Under my skin Taka piosenka z pazurem. Uwielbiam ją.
Give me peace on earth-Please try
We stil have dreams-Dreams about Modern Talking
It's your smile-Dieter's smile
Run to you- I run to Thomas
I love them For always and ever
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

Mój głos padł na Do you Wanna be my girlfriend. Lubię to przejście z melorecytacji na taki tajemniczy śpiew, a potem bardzo melodyjny refren :wink: dla mnie najciekawiej zbudowany utwór na tej jakże udanej płycie.
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Ja zagłosowałam na My Bed Is Too Big, ale bardzo podoba mi się też Titanic 650604.
Obrazek
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

a ja głosowałwm na "I want to be your brother"
Płyta b.dobra, ale jest kilka w repertuarze BS, które jeszcze bardziej mi się podobają:)
Awatar użytkownika
Marczykolis

Post autor: Marczykolis »

Zagłosowałem na My Bed Is Too Big, to wg mnie jedna z najlepszych piosenek BS. A głos oddałbym też na Silent Water, Do You Wanna Be My Girlfriend i na Under My Skin ;)
Marcin87

Post autor: Marcin87 »

Dla mnie ten album jest szczególny ponieważ był pierwszym albumem Blue System jaki poznałem. Kilka lat temu dostałem od kuzynki starą kasetę, napewno z lat 80 na której na stronie A znajdowały się piosenki c.c.catch a z drugiej strony piosenki blue system z albumu Body Heat. Gdy usłyszałem pierwszą piosenkę, a była to "Love Suite" od razu mnie rzuciła na kolana :!: Swietny kawałek do dzisiaj go uwielbiam. Drugą piosenkę jaką bardzo polubiłem wtedy to utwór "Do You Wanna By My Girlfriend". Niestety nie był to kompletny zestaw. Brakowało piosenek takich jak My Bed Is Too Big i Titanic 650604. Poznałem je póżniej gdy dostałem od starszego brata całą płytę mp3 ze wszystkimi albumami BS. Mogłem wtedy słuchać tej płyty dzień i noc. Do dzisiaj mam tę płytę , ale niestety zginęła mi kaseta od kuzynki :( Najlepszy jak dla mnie album obok Walking On A Rainbow :wink: Praktycznie nie ma tu słabej piosenki. Tylko Body Heat według mnie jest nieco słabsze od pozostałych
Obrazek
ODPOWIEDZ