Bonnie Tyler!

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Peter

Re: Bonnie Tyler!

Post autor: Peter »

A co myślisz o "Sillhouette in red"? Dla mnie troszkę ambitniejsza i mniej przystępna, bo dużo tam miękkiej gitary akustycznej, ale urzekają mnie te celtyckie aranże jak np: "From a bottom of my lonely heart" albo urzekająco piękny utwór tytułowy, tu Dieter też czaruje przepięknymi poetyckimi zwrotami jak "Clouds in my coffee'. Uwielbiam ją. Podoba mi się też ta piosenka ze składanki, o której pisze Arek, ale się jeszcze mało osłuchałem z nią. Kiedyś nie lubiłem głosu Bonnie, ale się przyzwyczaiłem do niego, można go polubić. ;)
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

Silhouetter In Red jest również świetna... ale jak już wspomniałem opisując płytę Angel Heart:
mabuse89 pisze:Właściwie każda piosenka jest niezaprzeczalnym atutem tej płyty.
; a niestety nie mógłbym tego samego powiedzieć o ostatniej płycie :? akurat nie przepadam za From The Bottom Of My Lonely Heart, Bad Dreams czy Years May Come. No ale poza nimi są też utwory (i powiem to w pełni świadomie) z najwyższej Bohlenowskiej półki :wink:
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

mabuse89 pisze: Born To Be A Winner - gdy po raz pierwszy usłyszałem ten kawałek, byłem w siódmym niebie (czasem przeszkadza mi tylko podobieństwo do Simply The Best Tiny Turner)
Fakt, trochu zajeżdza tu Tiną ale piosenka jest genialna. Bardzo podoba mi się wstęp, te gitary :D
moim zdaniem to jeden z lepszych owoców wspólpracy Bonnie z Dieterem.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Zdaje się, że "Simply The Best" było w oryginale wykonywane właśnie przez Bonnie, zatem podobieństwo może być jak najbardziej zamierzone.
Jak piszesz tak cię widzą.
ODPOWIEDZ