Spotkania z Dieterem

Rozmowy na wszystkie tematy związane z Thomasem i Dieterem - także pozamuzyczne.
Awatar użytkownika
mabuse89

Spotkania z Dieterem

Post autor: mabuse89 »

Wiem, że spore grono naszych forumowiczów spotykało bądź nadal spotyka się z Thomasem (zloty fanów, koncerty, itd.). Wobec tego mam pytanie czy są wśród nas osoby, które kiedykolwiek spotkały się z Dieterem? I nie chodzi mi tu o to, że np. były na koncercie, stały pod sceną, czy gdzieś dajmy na to w Hamburgu widziały jak wsiadał do auta :wink: jednym słowem - czy mieliście okazję go poznać, zamienić parę słów, itp. Proszę o nie wstawianie postów typu: ,,widziałem/am go na koncercie, ale nie rozmawiałem/am z nim'' albo ,,podpisał mi kiedyś płytę'', bo nie wniesie to nic ciekawego do dyskusji raczej :wink:
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
Peter

Re: Spotkania z Dieterem

Post autor: Peter »

Kiedyś był na bohlenworld taki pomysł by zorganizować spotkanie fanów z Dieterem Bohlenem. Ale o ile pamiętam to jeden z moderatorów uznał taką opcję za nierealną. nie od dziś bowiem wiadomo, że Pan Bohlen jest "dalej' od fanów niż Pan Anders i nie organizuje Fan Club Party.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Dokładnie.My Fani dla Dietera "nie istniejemy" istnieje tylko kasa jaką ma dzięki nam,tak to na dzień dzisiejszy odczuwam i mam o to do Dietera żal.
Thomasa opisał,że "jest leniwym grubasem"- a tym czasem można odczuć,że my Fani jesteśmy dla Thomasa bardzo ważni,nie tylko organizuje spotkania typu FC Party,nie zdziera z nas kasy za cały dzień spędzony z nim i kilka godzin pozuje do zdjęć,żeby każdy fan mógł się z nim sfotografować,zamieni przy okazji 2 słowa,przyjmuje prezenty i zawsze z usmiechem dla nas.
Bohlen za bardzo obrósł w piórka-druga najbardziej znana osoba w Niemczech po Angeli Merkel-spotkanie z Bohlenem i zamienieniem z nim kilka słów to jak stąd do kosmosu.Mało realne.Podczas koncertowania w Polsce w 1998 roku w Hotelu Warszawa w Katowicach Thomas chętnie podpisywał zdjęcia i plakaty oraz fotografował się ,a Dieter jak by miał nas głęboko gdzieś pomaszerował prosto na kolację,żadnego szacunku dla Fana.A to wszystko co maja to przecież dzięki Nam.

Chętnie poczekam na historie-czy ktoś kiedyś rozmawiał z Bohlenem w 4 oczy :)...czy ktoś miał na tyle szczęścia?
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

ja, jak MT był w Barze we Wrocławiu, już po koncercie (a dokładnie po trzech piosenkach :) ) podszedłem do Dietera, bo była krótka przerwa techniczna między koncertem a wywiadem prowadzonym przez Ibisza, a w tym niewielkim lokalu nie mieli się nasi idole specjalnie gdzie schować nawet jakby chcieli :)
więc podchodzę do Dietera i mówię "Hi Dieter", na co odpowiediał "Hi" i podał mi prawicę, potem zadałem pytanie po angielsku, czy to prawda, że Victory jest ostatnią płytą MT (na plakach w Barze było napisane, że to 'final album')...
i Dieter już coś miał powiedzieć i wtedy jak spod ziemi pojawili się ci dwaj kolesie, co wtedy grali w Barze o zwycięstrwo i ochrona odsunęła fanów, gdyż zaczęła się sesja zdjęciowa tych dwóch chłopaczków z członkami MT :(
tak oto wyglądał ten przykrótki dialog fana z idolem :lol:
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

He dobre i to. :D
Ja strasznie chciałabym zamienić z nim kilka słów ale czy on by chciał z jedną z wielu które go kochają...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

Spodziewałem się takich odpowiedzi szczerze mówiąc... I zgadzam się z Atlantydą, że dla nas fanów to przykre, że Dieter jest jak ufo, wszyscy wiedzą, że istnieje, ale niewielu mogło go dotknąć (poleciałem trochę:)). Skąd to się bierze - nie mam pojęcia szczerze mówiąc; Bohlen nie wygląda na człowieka, który nie lubi tego co robi, bądź nie lubi fanów.
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Wiele fanów z Niemiec ma zdjęcia z Bohlenem, czyli jak widać - można. Problem w tym, że on chyba dla fanów spoza Niemiec i Rosji jest nie osiągalny.... Może byłoby to możliwe, jakby koncertował w Polsce?
Awatar użytkownika
Gasolina91

Mi się tak myśli że dla Dietera ta popularność to już nic nadzwyczajnego.
Popatrzmy: kiedy oglądamy koncert Blue System w Sopocie, zszedł ze sceny, jakieś blondyny rzuciły się na niego a on je przytulił, wydaje mi się że teraz tak by nie zrobił. Wtedy cieszył się tym co robi i tym że ma tylu fanów a teraz to dla niego nic szczególnego...takie odnoszę wrażenie.
Smutne to trochę że ma gdzieś swoich fanów :(
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

ja słyszałem, że jeszcze za czasów Blue System, fani mieli w zwyczaju nawiedzać go pod jego domem i nieraz udawało im się chwilę z nim pobyć, strzelić fotkę, czy zdobyć autograf... jednak, jak pisze Gasolina, te czasy już chyba minęły...
a tak BTW, ciekawe, czy gdzieś można dostać / kupić jego numer komórki... :lol:
polaczek892
Członek TAFC Polska

Post autor: polaczek892 »

Gasolina91 pisze:Mi się tak myśli że dla Dietera ta popularność to już nic nadzwyczajnego.
Popatrzmy: kiedy oglądamy koncert Blue System w Sopocie, zszedł ze sceny, jakieś blondyny rzuciły się na niego a on je przytulił, wydaje mi się że teraz tak by nie zrobił. Wtedy cieszył się tym co robi i tym że ma tylu fanów a teraz to dla niego nic szczególnego...takie odnoszę wrażenie.
Smutne to trochę że ma gdzieś swoich fanów :(

No cóż nie pozostaje nam nic innego jak tylko i wyłącznie zaczaić się na Dietera powiedzmy gdzieś na ulicy.
Innego wyjścia niestety nie widzę.
esselte1

Post autor: esselte1 »

Witam wszystkich fanów Dietera.Miałem przyjemność spotkania się z Dieterem w Berlinie na targach elektronicznych IFA gdzie Dieter jest jedną z twarzy firmy Trekstone.Było tam zorganizowane 2 godzinne spotkanie z Dieterem gzie można było zrobić sobie fotki albo dostać autograf.spotkanie było super.A Dieter no cóż normalny gość sam zamieniłem z nim kilka zdań.Bardzo był zaskoczony że przyjechałem aż z Polski ale powiedział aby pozdrowić wszystkich fanów MT oraz wszystkich fanów Dietera.
Awatar użytkownika
Gasolina91

O kurczę no popatrzcie jaki szczęściarz :D
dawno to było?
Point Of No Return
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

esselte1 pisze:Witam wszystkich fanów Dietera.Miałem przyjemność spotkania się z Dieterem w Berlinie na targach elektronicznych IFA gdzie Dieter jest jedną z twarzy firmy Trekstone.Było tam zorganizowane 2 godzinne spotkanie z Dieterem gzie można było zrobić sobie fotki albo dostać autograf.spotkanie było super.A Dieter no cóż normalny gość sam zamieniłem z nim kilka zdań.Bardzo był zaskoczony że przyjechałem aż z Polski ale powiedział aby pozdrowić wszystkich fanów MT oraz wszystkich fanów Dietera.
Milo z jego strony. Czuje sie pozdrowiony ;-)

A tak na powaznie to chcialbym kiedyc spotkac drugiego z czlonkow mojego ukochanego zespolu Modern Talking czyli Dietera Bohlena. Chcialbym zamienic z nim kilka slow, zrobic sobie z nim pomiatkowe zdjecie. Marzenie o spotkaniu Thomasa juz sie ziscilo – teraz kolej na Dietera. Wierze, ze i te marzenie sie kiedys spelni – w koncu niektore marzenia sie czasami spelniaja...

Pozdrawiam!
You Can Win, If You Want.
Awatar użytkownika
Gasolina91

No to nie tylko Twoje marzenie, myślę, że wielu z nas o takim spotkaniu marzy.
Gdyby udało mi się zrobić zdjęcie z Dieterem to wywołałabym je w dość dużym formacie :mrgreen:. Choć pewnie spotkało by to się ze sprzeciwem ze strony rodziców no i oczywiście mojego Rafała.

Z tego co napisał esselte1 widać, że Dieter był pozytywnie zaskoczony fanem z Polski. No i jaki miły gest z tymi pozdrowieniami :D
Point Of No Return
esselte1

Post autor: esselte1 »

Wracając do mojego spotkania z Dieterem które odbyło sie w Berlinie 2008 r.jako ze byłem chyba jedyny Polakiem Dieter poświęcił mi wiecej czasu niz wszystkim Niemcom i z racji mojej znajomości j.niemieckiego mogłem spokojnie porozmawiać .Pytając go reaktywacje MT to tylko się uśmiechnął i (nie skomentował tego).Ale mozna powiedzieć że gośc jest z niego super na takich spotkaniach.Przytuli poklepie po plecach autografy spokojnie podpisuje z dedykacją zadnego gwiazdorzenia..Super spotkanie.
Awatar użytkownika
Gasolina91

No proszę proszę! W takim razie chyba musimy zorganizować się jakąś większą grupką i go gdzieś na jakimś wydarzeniu wychaczyć :wink:
Point Of No Return
ODPOWIEDZ