Opisy albumów

Znajduje się tu regulamin. Tu też piszcie o forum. Plusy, minusy, uwagi oraz propozycje zmian. Komunikaty techniczne.
jkris

Post autor: jkris »

disco-man pisze:Drogi(a) JKRIS! Album BIG fun Jest moim ulubionym albumem...
jestem chłopcem :roll:
ale milo, ze mamy taki sam stosunek do tej plytki :D
Awatar użytkownika
Simon_Belissimo

C.C.Catch kojarzy się z muzyką Modern Talking.

Post autor: Simon_Belissimo »

Wydaje mi się,że album C.C.Catch "Big Fun"-stworzony przez Dietera Bohlena,nie został zbyt przychylnie przyjęty,gdyż reprezentował już nieco inny,za bardzo świeży styl.Fani nadal nucili sobie pod nosem "I Can Lose My Heart Tonight",a tu nagle pojawił się album "Big Fun" z odmienioną C.C.Catch.Gdy latem,1985 roku Caro pojawiła się wraz powyższym utowrem,ludzie natychmiast ją "zaszufladkowali" i przyczepili etykietkę "Modern Talking" w kobiecym wykonaniu.Należy także zauważyć,że jej dwa pierwsze albumy zawierają muzykę niezwykle podobną do charakterystycznego stylu Modern Talking,choć drugi album odbiegał w delikatnym stopniu od pierwszego,kultowego już "Catch The Catch".Na ostatnim albumie C.C.Catch,"Big Fun" nie usłyszymy już tych wysokich głosów,tych niezapomnianych "Modern Talkingowych" kastracików :D Jedynie "Baby,I Need Your Love" jest małym wyjątkiem.
Jestem ciekawy,co wy sądzicie na ten temat?
"...We die for Brando,and we love James Dean.The King was Elvis,and Monroe was the Queen..."
Awatar użytkownika
Peter

Re: CCCatch- opisy albumow

Post autor: Peter »

Dla mnie ta płyta jest świetna ze względu na Backseat of your cadillac i cudny Little by little. Nie istnieje coś takiego jak słabsza płyta Caro.
Awatar użytkownika
Peter

Obok little by little fajne są tu dynamiczny i słodki Fire of love, trochę inaczej zaaranżowany cięższy Nothing but a heatache i świetny szybki kawałek Heartbeat city. Nie podoba mi się tu nudny Night in Africa - nie lubię ballad Caro - nie pasują do niej. Jednak 1 utwór to za mało, by płyta była tak słabo i niesprawiedliwie oceniona.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Mnie najbardziej zdziwiło,że w opisie albumu Big Fun jest napisane,że "melodie już nie są tak chwytliwe"...otóż wszystkie melodie są jak najbardziej chwytliwe jeśli chodzi o ten konkretny album ,przynajmniej ja tak odczuwam.
Był to pierwszy album CCC jaki kupiłam, jeszcze na kasecie ,na targu :oops: ...ale kiedy to było :roll: lata 80'te... może dlatego mam do niego większy sentyment i słucham go częściej od wcześniejszych albumów Caro,oczywiście teraz już na CD :>
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

atlantyda ;o) pisze:"melodie już nie są tak chwytliwe"...otóż wszystkie melodie są jak najbardziej chwytliwe
Oczywiscie ze melodie sa chwytliwe! Po prostu ten album nie jest juz tak bardzo DISCO, a troche bardziej POP.
Nie ma wersji extended piosenek, brak dyskotekowych efektow z systezatora, ktore przeplataja sie przez caly album Catch The Catch. Album tez nie jest tak jednostajny jak Catch The Catch, piosenki sa w roznym tempie, bardzo zroznicowane.
Tylko ze fani DB maja to do siebie, ze chcieli by aby Dieter pisal ciagle takie same utwory! Nawet on sam sie przyznal, ze na single MT wybiera piosenki, ktore sa takie same jak poprzedni singiel (cos w tym jest!) :)
Awatar użytkownika
Peter

Daniel pisze:Oczywiscie ze melodie sa chwytliwe! Po prostu ten album nie jest juz tak bardzo DISCO, a troche bardziej POP.
Zgadzam się z tym, mi się tu najbardziej podoba Little by little, możliwe, że Dieter planował go na Obsession, ja uważam, że także pasuje do Caro.
Awatar użytkownika
Daniel

Peter pisze:możliwe, że Dieter planował go na Obsession, ja uważam, że także pasuje do Caro.
Tylko ze Little by Little to rok 1988, a Obsession 1990.
Watpie by planowal na 2 lata z wyprzedzeniem ;)
Odpowiednikiem czasowym "Big Fun" jest "Body Heat" (a klimaty zupelnie inne).
Awatar użytkownika
Peter

Ja uważam, że to bardzo możliwe, że to było planowane na Osession, klimat bardzo podobny tylko z dłuższym wyprzedzeniem.
Awatar użytkownika
Peter

Zupełnie nie rozumie czemu Arek tak słabo ocenił tą płytę, dla mnie jest ona lepsza niż poprzednia. Melodie są tu znacznie bardziej chwytliwe. Ponadto dotąd nie zauważyłem, że jest tu naprawdę świetny kawałek Night in Africa. Do tej pory słuchałem tego na komputerze, a teraz niedawno wysłuchałem tego na Technicsie i odkryłem pełno wspaniałych ozdobników. Piosenka została wyprodukowana podobnie jak If I.
Awatar użytkownika
Daniel

Muzyki wogole nie powinno sie sluchac na komputerze.
Najlepiej na dobrej wiezy i na sluchawkach (tez dobrych, a nie takich za 15 zl).
W wiekszosci playerow MP3 - dolaczone sluchawki firmowe do niczego sie nie nadaja (chybe ze ktos sluchu nie ma).
Sluchajac na slabym sprzecie nie wylapujemy bardzo wielu dzwiekow, ktore sa w piosence - slyszymy wokal, glowny motyw muzyczny i perkusje :)

Polecam posluchac na sluchawach Lady Lai - ile tak jest "smaczkow" muzycznych!
A jeszcze bardziej polecam wersje instrumentalna piosenki "Afternoons In Utopia" zespolu Alphaville.
Co tam sie dzieje...! Czegos takiego nigdy nie uslyszymy przez radio, albo z kompa.
I najlepiej w ciemnosci :)

A co do plyty Big Fun, to zaczynam uwazac podobnie. Plyta jest duzo bardziej melodyjna i mniej monotonna od Like A Hurricane (ktora ma kilka bardzo dobrych, ale i kilka slabych piosenek). Big Fun jest plyta wyrownana, trudno tu o jakas "wtopę".
Awatar użytkownika
Peter

Dokładnie tak jest, płyta jest dużo lepsza niż Like a Hurricane, choć ta piosenka jest chyba dla mnie na 2 miejscu w całej twórczości CC Catch. Sa tam duzo lepsze aranżacje i łatwiej wpadajace w ucho piosenki. ;)
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

A ja uważam, że wspaniałym pomysłem byłaby możliwość wstawiania swoich komentarzy pod opisami płyt (o czym wspomniał ArCrack). Moim zdaniem byłaby to fajna wskazówka dla ,,nowych fanów'' danego artysty prezentowanego na naszej stronie, bo:
1. Mógłby ocenić po komentarzach fanów czy warto np. inwestować w daną płytę
2. To wygodniejszy i bardziej przejrzysty sposób niż ,,bieganie'' po różnych subforach, mimo że są one dość uporządkowane
3. Zrozumiałym jest fakt, że Admin obawia się, że w takich opiniach pojawiłyby się niepotrzebne komentarze, dyskusje, uszczypliwości, itd. ale z drugiej strony przecież ,,dzierży'' w swej ręce takie moce, jak: moderacja postów i ostrzeżenia do kont.
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Opisy albumów

Post autor: ArCrack »

Argumentem "za" jest z pewnością zróżnicowanie punktów widzenia na każdą płytę.
Argumentem "przeciw" jest to, że jest nas za mało na publikowanie takich rzeczy w dwóch miejscach (strona+forum). Są serwisy, które mają forum dyskusyjne i pozwalają na komentowanie newsów i artykułów i świetnie się to sprawdza. Tyle tylko, że u nas takich rozbudowanych, konkretnych, bogatych w treść wypowiedzi jest relatywnie mało w porównaniu z całością postów (których zresztą też nie ma za wiele). Obawiam się wobec tego, że dopuszczenie do komentowania zawartości strony bezpośrednio na niej skutecznie wyczyści forum z wartościowych postów i zostaną na nim te o zdjęciach, gołębiach i piosenkach w radio. A łatwiej jednak wyłowić ciekawie wypowiedzi tu, "w kupie" niż biegając po poszczególnych opisach płyt.

Dodatkowo strona nie jest oparta na żadnym CMSie, który umożliwiałby szybkie dodanie komentarzy do opisów płyt. To przeszkoda techniczna, która jest na tę chwilę nie do przeskoczenia.
Jak piszesz tak cię widzą.
ODPOWIEDZ