"Strong" - nowy album

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Pointrox

Re: "Strong" - nowy album

Post autor: Pointrox »

Jeśli to prawda, to moje wywody chyba tracą sens :oops:
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Fantastyczny wynik, mam nadzieję, że wersja "europejska" odniesie podobny sukces i będzie miała podobną cenę. W ramach promocji można dorzucić do "Happy Meal".
The cost of the disc is 129 roubles (approximately 4$) Catalogue number 108320
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

muzycy robią wszystko by sprzedać jak największą ilośc płyt. chcą aby wskaźnik egzemplarzy był jak największy. na różne sposoby zawyzaja wskaźnik sprzedaży, np
- ich troje 5 tą (chyba płytę) dodawali jako bonus do "faktu". okładka była papierowa a cena niezwykle niska
- do płyty "strong" w edycji oriflame dodawany był ekskluzywny długopis
-artyści wydają albumy podwójne, co podwaja ilość sprzedanych egzemplarz (np Coma - "hipertrofia" czy nasz kochany "strong"

znacie jeszcze inne sposoby powiększania wyniku sprzedaży? piszcie
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

tanathos pisze:- do płyty "strong" w edycji oriflame dodawany był ekskluzywny długopis
Raczej tylko dla konsultantów Oriflame, a nie dla wszystkich, którzy kupili album. Jako współpracownicy firmy mogli liczyć na specjalne atrakcje, choćby na udział w imprezie w Moskwie.
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Peter pisze:Hmm łatwo się mówi, ale przecież wielu użytkowników pobrało z sieci by zapoznać się z całością i wywaliło z dysku, bo kupiła oryginał. ;)
Chyba w to nie wierzysz Peter.Może i są tacy,ale na pewno nie wszyscy.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Owszem wierzę, sam tak zrobiłem, pobrałem, przesłuchałem, a że mi się spodobało kupiłem swój egzemplarz i pliki wywaliłem z dysku. I chyba każdy tak zrobił kto pobrał, bo naprawdę jest warto. :)
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

tanathos pisze:znacie jeszcze inne sposoby powiększania wyniku sprzedaży? piszcie
Tak, "być znanym z tego, że się jest znanym". ;-) Tak zwana sprzedaż pakietowa ("gram w telenoweli, uczestniczę w teleturniejach, moja gęba pojawia się na kolorowych okładkach pism kobiecych" itp.). Nazwisko ważniejsze, niż sama muzyka. Przykład Chylińskiej jest tu znamienny. Gdyby taki sam album nagrała debiutująca dziewczyna nieznana, nikt by na niego nawet nie splunął. Logo, logo! :!:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Peter pisze:Owszem wierzę, sam tak zrobiłem, pobrałem, przesłuchałem, a że mi się spodobało kupiłem swój egzemplarz i pliki wywaliłem z dysku. I chyba każdy tak zrobił kto pobrał, bo naprawdę jest warto. :)
No ja przypuszczam,że nie każdy,bo dla niektórych "zbyt drogie"-nawet za cenę 40 zł.
A niektórym "fanom" wystarczy na dysku twardym :)...sa i tacy wież mi i to nie jeden ;)
Awatar użytkownika
Prophet5

Post autor: Prophet5 »

tanathos pisze:znacie jeszcze inne sposoby powiększania wyniku sprzedaży? piszcie
Nie zapominajmy, że przynajmniej w Polsce, wyniki ilości sprzedanych płyt, naliczane do złota i platyny są od sprzedaży hurtowej, a nie od zakupu detalicznego. :!: Dlatego złoto dla takiej na przykład Chylińskiej może oznaczać, że wiele jej płyt w ogóle wyszło do hurtowni, a nie to, że tak wielu słuchaczy nabyło krążek CD.
Awatar użytkownika
damiano85
Kontakt:

Post autor: damiano85 »

Czy wiadomo już coś o wydaniu ogólnoświatowym albumy Strong? kiedy wyjdzie w Europie i jakie utwory na nim będą??
Awatar użytkownika
Peter

Z tego co piszą na bw, to premiera w Niemczech na lato 2010, ale to nic pewnego... Zresztą znając terminowość Thomasa, to może być lato 2011. :P
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

a ja mam pytanie, trochę nawiązujące do ostatnich postów w tym temacie na temat różnych komercyjnych trików wpływających na sprzedaż płyty.
otóż moje pytanie brzmi tak:
jak sprzedawały się solowe płyty Thomasa? która była największym komercyjnym sukcesem? jak pod względem sprzedaży w porównaniu z innymi solowymi albumami Andersa wypada "Strong"?
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Na niemieckie listy najlepiej sprzedających się albumów Thomas zdołał wejść dopiero z "This Time". W zasadzie ciężko mówić o komercyjnych sukcesach w ich wypadku. Największym sukcesem zdaje się być właśnie "Strong", mimo że jest to osiągnięcie wyłącznie na mało prestiżowym rynku rosyjskim.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Dlaczego mało prestiżowy? Bardzo chłonny jak się okazało i bardzo duży.
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Chyba logiczne jest, że dla Niemca prestiżowym będzie rynek niemiecki. Nie oszukujmy się, Rosja to nie Niemcy czy UK, czyli największe rynki muzyczne w Europie.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
andrzej1988

Post autor: andrzej1988 »

Co z europejską edycją albumu STRONG?? Widzę że wszytko ucichło. Wie może ktoś, coś nowego na temat europejskiej edycji?????
ODPOWIEDZ