"Strong" - nowy album
-
Pointrox
Re: "Strong" - nowy album
Jeśli to prawda, to moje wywody chyba tracą sens 
- phantomas
- Kontakt:
Fantastyczny wynik, mam nadzieję, że wersja "europejska" odniesie podobny sukces i będzie miała podobną cenę. W ramach promocji można dorzucić do "Happy Meal".
The cost of the disc is 129 roubles (approximately 4$) Catalogue number 108320
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
- tanathos
muzycy robią wszystko by sprzedać jak największą ilośc płyt. chcą aby wskaźnik egzemplarzy był jak największy. na różne sposoby zawyzaja wskaźnik sprzedaży, np
- ich troje 5 tą (chyba płytę) dodawali jako bonus do "faktu". okładka była papierowa a cena niezwykle niska
- do płyty "strong" w edycji oriflame dodawany był ekskluzywny długopis
-artyści wydają albumy podwójne, co podwaja ilość sprzedanych egzemplarz (np Coma - "hipertrofia" czy nasz kochany "strong"
znacie jeszcze inne sposoby powiększania wyniku sprzedaży? piszcie
- ich troje 5 tą (chyba płytę) dodawali jako bonus do "faktu". okładka była papierowa a cena niezwykle niska
- do płyty "strong" w edycji oriflame dodawany był ekskluzywny długopis
-artyści wydają albumy podwójne, co podwaja ilość sprzedanych egzemplarz (np Coma - "hipertrofia" czy nasz kochany "strong"
znacie jeszcze inne sposoby powiększania wyniku sprzedaży? piszcie
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
- Agata
Raczej tylko dla konsultantów Oriflame, a nie dla wszystkich, którzy kupili album. Jako współpracownicy firmy mogli liczyć na specjalne atrakcje, choćby na udział w imprezie w Moskwie.tanathos pisze:- do płyty "strong" w edycji oriflame dodawany był ekskluzywny długopis
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Chyba w to nie wierzysz Peter.Może i są tacy,ale na pewno nie wszyscy.Peter pisze:Hmm łatwo się mówi, ale przecież wielu użytkowników pobrało z sieci by zapoznać się z całością i wywaliło z dysku, bo kupiła oryginał.
- Peter
Owszem wierzę, sam tak zrobiłem, pobrałem, przesłuchałem, a że mi się spodobało kupiłem swój egzemplarz i pliki wywaliłem z dysku. I chyba każdy tak zrobił kto pobrał, bo naprawdę jest warto. 
- Prophet5
Tak, "być znanym z tego, że się jest znanym".tanathos pisze:znacie jeszcze inne sposoby powiększania wyniku sprzedaży? piszcie
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
No ja przypuszczam,że nie każdy,bo dla niektórych "zbyt drogie"-nawet za cenę 40 zł.Peter pisze:Owszem wierzę, sam tak zrobiłem, pobrałem, przesłuchałem, a że mi się spodobało kupiłem swój egzemplarz i pliki wywaliłem z dysku. I chyba każdy tak zrobił kto pobrał, bo naprawdę jest warto.
A niektórym "fanom" wystarczy na dysku twardym
- Prophet5
Nie zapominajmy, że przynajmniej w Polsce, wyniki ilości sprzedanych płyt, naliczane do złota i platyny są od sprzedaży hurtowej, a nie od zakupu detalicznego.tanathos pisze:znacie jeszcze inne sposoby powiększania wyniku sprzedaży? piszcie
- damiano85
- Kontakt:
Czy wiadomo już coś o wydaniu ogólnoświatowym albumy Strong? kiedy wyjdzie w Europie i jakie utwory na nim będą??
- Peter
Z tego co piszą na bw, to premiera w Niemczech na lato 2010, ale to nic pewnego... Zresztą znając terminowość Thomasa, to może być lato 2011. 
- tanathos
a ja mam pytanie, trochę nawiązujące do ostatnich postów w tym temacie na temat różnych komercyjnych trików wpływających na sprzedaż płyty.
otóż moje pytanie brzmi tak:
jak sprzedawały się solowe płyty Thomasa? która była największym komercyjnym sukcesem? jak pod względem sprzedaży w porównaniu z innymi solowymi albumami Andersa wypada "Strong"?
otóż moje pytanie brzmi tak:
jak sprzedawały się solowe płyty Thomasa? która była największym komercyjnym sukcesem? jak pod względem sprzedaży w porównaniu z innymi solowymi albumami Andersa wypada "Strong"?
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Na niemieckie listy najlepiej sprzedających się albumów Thomas zdołał wejść dopiero z "This Time". W zasadzie ciężko mówić o komercyjnych sukcesach w ich wypadku. Największym sukcesem zdaje się być właśnie "Strong", mimo że jest to osiągnięcie wyłącznie na mało prestiżowym rynku rosyjskim.
Jak piszesz tak cię widzą.
- Peter
Dlaczego mało prestiżowy? Bardzo chłonny jak się okazało i bardzo duży.
- phantomas
- Kontakt:
Chyba logiczne jest, że dla Niemca prestiżowym będzie rynek niemiecki. Nie oszukujmy się, Rosja to nie Niemcy czy UK, czyli największe rynki muzyczne w Europie.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
-
andrzej1988
Co z europejską edycją albumu STRONG?? Widzę że wszytko ucichło. Wie może ktoś, coś nowego na temat europejskiej edycji?????