"Strong" - nowy album

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agata

Re: "Strong" - nowy album

Post autor: Agata »

Pointrox pisze:To była jakaś duża gala czy tylko bardziej impreza zamknięta dla ludzi z Oriflame i zaproszonych gości?
Tylko dla pracowników Oriflame.
Thomas był sam, bez zespołu. Trochę szkoda, bo fajnie byłoby usłyszeć Why Do You Cry w takiej wersji jak w Nędzy czy we Wrześni, podobnie jak pozostałe dwie nowe piosenki.
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Zgadzam się ;)

Osobiście, bardzo bym chciała usłyszeć na żywo "Stop!" i "My angel" ;)

Jeżeli chodzi o tę pierwszą, to ze względu na fakt, iż przechodzą mnie dreszcze, kiedy słucham refrenu tego utworu! Na żywo to dopiero by było coś! :D Zaś "My angel" spodobało mi się od samego początku ;) Te piękne słowa "My lonely angel Good Bye" wyduszają ze mnie łzy :)
:D
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
Agata

Płyta "Strong" osiągnęła w Rosji status platyny:
http://2m-online.ru/gold_n_platinum/det ... UNTRY=5569
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Super!
Tylko niech Ruskie wezmą pod uwagę to ,że nie tylko rosyjscy fani kupowali album Strong,ale był także sprzedawany do Europy.Uważam,że teraz jeżeli Thomas wyda ten album u nas to marnie na nim zarobi,kto chciał to już go kupił,a kto chciał to ściągnął z netu i już nie kupi.
Fajnie by było jak by pojawiły się te piosenki w zupełnie nowych wersjach to by mnie skłoniło do zakupu jeszcze jednego wydania tego albumu.
Jestem przeciwna wydawaniu jednego albumu w kilku wersjach,ale przy Thomasie zaszalałam :) kupiłam wszystkie 4 edycje jak na razie.Ciekawe ile jeszcze ich wyjdzie :wink:
Awatar użytkownika
Agata

Tyle że edycja europejska ma się znacznie różnić od tych wydawanych w Rosji (bardziej niż wszystkie one między sobą), więc mimo wszystko warto ją mieć, będąc fanem i nie tylko :)
Awatar użytkownika
sara_cieszko
Członek TAFC Polska

Post autor: sara_cieszko »

O Matko jak Thomas zaśpiewał ,,Stay with Me" to aż odebrało mi mowę ;-)
Nie mogę się doczekać koncertu 11 września w Kielcach !!! To będzie coś ;-)
Jak dla mnie cała płyta STRONG zasługuje na uznanie. Tyle w niej emocjonujących, tętniących życiem piosenek, że aż chce się ŻYĆ !!!
...teraz tylko czekać na teledysk do ,,Stay with Me" ;-) Thomas jako James Bond...
;D Dobrze jest znać porządek świata, i Twoje w nim miejsce ;D
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

sara_cieszko pisze:...teraz tylko czekać na teledysk do ,,Stay with Me" ;-) Thomas jako James Bond...
Heh, no tak ;) Już sobie wyobrażam go w tej roli ;) To na pewno będzie udany klip ;) Właśnie, wie ktoś, kiedy ma się pojawić???
Thomas Anders - "What did you say?"
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

Stay With Me, najlepsza piosenka na albumie. Ona jest tak bliska Modernom, aż serce się ściska,że nie będzie juz nowych nagrań, hitów Modernów.Niesamowicie Thomas ją zaśpiewał , super melodia. Pasuje mi do 2 albumu MT. Czekam na teledysk...
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

sara_cieszko pisze:...teraz tylko czekać na teledysk do ,,Stay with Me" ;-) Thomas jako James Bond...
A może ten teledysk pojawi się na europejskim wydaniu albumu :) Było by dobrze.
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

"Strong" sprzedał się w ponad 10 000 egzemplarzy. mam mieszane uczucia co do tego wyniku. 10 000 to próg dla artysty zagranicznego na osiągnięcie statusu złotej płyty w Rosji. moim zdaniem nie jest to zbyt duża ilość. dla porównania: w Niemczech aby osiągnąć złota płytę trzeba uzyskać 500 tys sprzedanych egzemplarzy.

podaję link do odpowiedniej ściągawki : http://pl.wikipedia.org/wiki/Z%C5%82ota_p%C5%82yta

ponadto jeżeli mamy jakieś wydawnictwo dwupłytowe, to liczy się ten wynik podwójnie.
więc Thomas w Rosji sprzedał de facto 5 000 płyt.

a zatem w kraju o liczbie ludności ponad 140 000 000 mieszkańców i powierzchni ponad 17 000 000 km², i największej na świecie liczbie fanów Andersa i Modern Talking, płytę "strong" nabyło tyle osób, ile liczy sobie gmina Olszówka w powiecie kolskim w województwie wielkopolskim, o powierzchni 81 km².

szkoda.
tym bardziej że dwojono się i trojono by "Strong'a" jak najopłacalniej wypromować...
tłoczono kojene edycje, dodawano do nich długopisy, zmieniano kolory tła na okładach, no i do zestawu doklejono kolejny dysk który ma zdublować wynik sprzedaży. i co? i nic. wynik końcowy nie rzuca na kolana.

to smutne.
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Sprzedano by więcej gdyby nie piractwo internetowe.
Niech policzą ilu użytkowników internetu ściągnęło ten album to Thomas dostał by co najmniej 10 krotną platynę ;)
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Przypuszczam, że sytuacja wygląda następująco:
- prawdziwymi fanami DB i TA w Rosji są zazwyczaj ludzie, którzy mieli w czasach świetności MT (lata '80) kilka, kilkanaście bądź kilkadziesiąt lat, i raczej nie przepadają za Modernami z okresu '98-'03; dla nich nowe brzmienie nie jest raczej atrakcyjne.
- młodzież woli Ke$hę, Lady Gagę itp., i osoba starszego pana, w dodatku idola jeszcze ich rodziców, choćby nie wiem jak nowoczesną muzykę śpiewał, nie jest zbyt atrakcyjna.

Także twórczość Thomasa trafia w bardzo wąską grupę - mniej więcej tych, którzy za najlepsze czasy MT mają właśnie okres 1998-2003, znają bardzo mało albo prawie wcale twórczość z lat '80 (nie mówiąc już o solowych projektach między 1988 a 1997), i którzy się z nowym brzmieniem tego zespołu wychowali i w dalszej twórczości, czy to producenckiej (DB) czy to solowej (TA) oczekują nawiązań właśnie do tych czasów.
I tak sukcesem w Rosji, która jest jednym z czołowych krajów pod względem piractwa (o ile można tutaj mówić w kategoriach bycia czołowym), jest sprzedanie choćby tych kilku tysięcy płyt.

Co nie zmienia faktu, że wyniki rosyjskiej edycji "Strong" nienajlepiej wróżą na przyszłość dla wydania europejskiego, o którym nawet nie wiadomo kiedy wyjdzie i czy w ogóle wyjdzie, zważywszy na słabą sprzedaż poprzednich albumów w Niemczech i wyżej wymieniony czynnik... że tak powiem, rosyjski.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

atlantyda ;o) pisze:Sprzedano by więcej gdyby nie piractwo internetowe.
Niech policzą ilu użytkowników internetu ściągnęło ten album to Thomas dostał by co najmniej 10 krotną platynę ;)
Hmm łatwo się mówi, ale przecież wielu użytkowników pobrało z sieci by zapoznać się z całością i wywaliło z dysku, bo kupiła oryginał. ;)
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

A taka Chylińska sprzedała ponad 60 tysięcy sztuk swojej płyty, pomimo piractwa w Polsce porównywalnego do rosyjskiego, jeśli nie większego.
Nie ma co zwalać na piractwo, płyta Andersa jest po prostu kiepska.
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Pointrox

Post autor: Pointrox »

phantomas pisze:A taka Chylińska sprzedała ponad 60 tysięcy sztuk swojej płyty, pomimo piractwa w Polsce porównywalnego do rosyjskiego, jeśli nie większego.
Nie ma co zwalać na piractwo, płyta Andersa jest po prostu kiepska.
Jeśli chodzi ci o "Modern Rocking", to sądzę, że też czynnikiem zwiększającym sprzedaż płyt była też kontrowersyjna przemiana pani Chylińskiej, która z ciężkich brzmień przerzuciła się na muzykę taneczną. Zmieniła się zarówno muzycznie jak i stylowo - zmieniła swój mroczny styl, pasujący za czasów O.N.A na bardziej dziewczęcy... hm, może lepiej byłoby powiedzieć - kobiecy :D
Zaś Tomaszek to taki stateczny pan o aparycji śpiewaka operowego. Nie żeby było w tym coś złego, ale... nobliwy pan mało pasuje do muzyki dance.
Ostatnio zmieniony pt cze 25, 2010 21:41 przez Pointrox, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Agata

To zestawienie nie uwzględnia najprawdopodobniej płyt z edycji Oriflame, ktorych sprzedano ponad 300 000 egzemplarzy. Pisał o tym m. in. producent płyty, Vladimir Nichiporuk:
"Совокупный тираж альбома превысил рекордные для России 300 000 экз.
Спасибо Ревтову и Орифлей..."
a sam Thomas w wywiadzie dla jednej z niemieckich gazet mówi o nawet 450 tysiącach:
Obrazek
To chyba niemało.
Ostatnio zmieniony pt cze 25, 2010 21:45 przez Agata, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ