Ready For Romance
-
nado
Re: Ready For Romance
Ready for romance... Kwintesencja stylu M.T. w latach 80: huśtawka klimatów, zróżnicowana linia basów, magiczne intra, aranżacyjne fiksacje, intrygujące głosy w backgroundzie, podkręcona dynamika. Wszystko na jednej płycie. Największy sukces komercyjny duetu ( No. 1 we wszystkich krajach niemieckojęzycznych i w Polsce ), Brother Louie - największy sukces na liście przebojów w U.K. ( miejsce 3 ). Dwa nowe single i dwa kolejne No. 1 na listach przebojów Europy, także w Polsce. Jeden wielki hit w dziesięciu odsłonach. Dla mnie 5 punktów na 7 możliwych w prywatnej skali ocen. Drugi longplay po First album, ciut, a może trzy ciutki lepszy od Romantic Warriors. Minus - Brother Louie. Nie dla mnie to dziecinne plumkanie.
- FMike
Brother Louie - Najpierw poznałem tę piosenkę w wersji "98, pamiętam że duże wrażenie na mnie zrobiła, dopiero po jakimś czasie usłyszałem ten oryginał,
i to w tej wersji tkwi jej prawdzie piękno. 6/6
Just We Two (Mona Lisa)- Pod kilkoma względami najlepsza piosenka w całej dyskografii Modern Talkingu !!! Strasznie jestem od niej uzależniony, trudno to opisać
...arcydzieło. 6/6
Lady Lai - Super klimacik wprowadza podczas słuchania. 5+/6
Doctor For My Heart - Tu najlepszy jest refren bo zwrotki nigdy mi się nie podobały. 4+/6
Save Me - Don't Break Me - Świetnie się nuci, cały kawałek trzyma poziom 5+/6
Atlantis Is Calling (S.O.S. For Love) - Wielkim wydarzeniem jest każde słuchanie tej piosenki, super zaśpiewane zwrotki, czuć klimat tajemnicy(podobnie jak w Jet Airliner), świetna aranżacja i wstawki gitary, i ten super charakterystyczny jakby dzwoneczek(wiecie o co mi chodzi
) 6/6
Keep Love Alive - Nigdy dłużej nie słuchałem, najsłabsza na płycie. 3/6
Hey You - Radosna, fajny rytm bity,(pytanko: to głos Dietera podczas zwrotek mówi: "I know, I know" ?). 5+/6
Angie's Heart - Od początku do samego końca, świetna w każdym calu, gdy najdzie ochota to ciągle leci. 5+/6
Only Love Can Break My Heart - Jak zauważyłem, niewiele osób przepada za tym utworem, ja go UWIELBIAM !!! Piosenka naładowana jest niesamowitą energią, "pokochałem" ją od pierwszego usłyszenia, świetne słowa i niesamowity refren(jeden z najlepszych), super ciągną: "Only love can break my heart, it's time to make a start...". 6/6
Ready For Romance to dla mnie album numer 1 w całej dyskografii, tutaj sztab ludzi pracujących nad nim wyśrubował do maximum charakter Modern Talking-u, myślę że świetnie nadaje się na prezent dla "przyszłego" modernowca
.
Moja ulubiona okładka, dwa gołębie,(właściwie to gołąb i gołębica).
i to w tej wersji tkwi jej prawdzie piękno. 6/6
Just We Two (Mona Lisa)- Pod kilkoma względami najlepsza piosenka w całej dyskografii Modern Talkingu !!! Strasznie jestem od niej uzależniony, trudno to opisać
Lady Lai - Super klimacik wprowadza podczas słuchania. 5+/6
Doctor For My Heart - Tu najlepszy jest refren bo zwrotki nigdy mi się nie podobały. 4+/6
Save Me - Don't Break Me - Świetnie się nuci, cały kawałek trzyma poziom 5+/6
Atlantis Is Calling (S.O.S. For Love) - Wielkim wydarzeniem jest każde słuchanie tej piosenki, super zaśpiewane zwrotki, czuć klimat tajemnicy(podobnie jak w Jet Airliner), świetna aranżacja i wstawki gitary, i ten super charakterystyczny jakby dzwoneczek(wiecie o co mi chodzi
Keep Love Alive - Nigdy dłużej nie słuchałem, najsłabsza na płycie. 3/6
Hey You - Radosna, fajny rytm bity,(pytanko: to głos Dietera podczas zwrotek mówi: "I know, I know" ?). 5+/6
Angie's Heart - Od początku do samego końca, świetna w każdym calu, gdy najdzie ochota to ciągle leci. 5+/6
Only Love Can Break My Heart - Jak zauważyłem, niewiele osób przepada za tym utworem, ja go UWIELBIAM !!! Piosenka naładowana jest niesamowitą energią, "pokochałem" ją od pierwszego usłyszenia, świetne słowa i niesamowity refren(jeden z najlepszych), super ciągną: "Only love can break my heart, it's time to make a start...". 6/6
Ready For Romance to dla mnie album numer 1 w całej dyskografii, tutaj sztab ludzi pracujących nad nim wyśrubował do maximum charakter Modern Talking-u, myślę że świetnie nadaje się na prezent dla "przyszłego" modernowca
Moja ulubiona okładka, dwa gołębie,(właściwie to gołąb i gołębica).
"...I'm A Rough Boy..."
- mabuse89
apropo zwrotek - jest tu ewidentne podobieństwo do zwrotek z Brother Louie:FMike pisze:Doctor For My Heart - Tu najlepszy jest refren bo zwrotki nigdy mi się nie podobały.
Babe, how can you mend a broken heart ?
Oh, you're tearing me apart
Thousand drums play in my mind
Take, it off him put it on me
Oh, I'm feeling so lonely
And I'm holding back my tears
Spróbujcie to sobie zaśpiewać na melodię zwrotek Brother Louie - sylabicznie wszystko się zgadza:)
Moim zdaniem NIE.FMike pisze:pytanko: to głos Dietera podczas zwrotek mówi: "I know, I know" ?
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Chyba najlepszy album w całej historii Modern Talking.Dla mnie Keep Love Alive jest akurat dobrym utworem bardzo go lubię,może to za sprawą teledysku
,a mniej właśnie lubię Lady Lai.Atlantis Is Calling-po prostu rewelka!To jest mój numer 1 w całej dyskografii zespołu.Only Love Can Break My Heart-uwielbiam od początku,nie potrafię opisać uczucia jakie mi towarzyszy słuchając tego utworu
Nie będę powtarzała opisu poszczególnych utworów z tej płyty,bo musiałabym się powtórzyć za FMike
Ogólnie 6 w skali 6 jak dla mnie.
Nie będę powtarzała opisu poszczególnych utworów z tej płyty,bo musiałabym się powtórzyć za FMike
Ogólnie 6 w skali 6 jak dla mnie.
- MTalkingusia28
Ja uważam, że to jeden z najlepszych albumów Modern Talking. Moją najulubieńszą piosenką z tego albumu jest Brother Louie - to taki fantastyczny, szybki utworek. Potem Hey You - bardzo lubię to nagranie głównie za ten skoczny rytm. Strasznie fajna jest balladka Keep Love Alive. No i ogólnie cały album jest u mnie na 6. Słuchając tego albumu bawię się naprawdę wyśmienicie. 
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR
POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
- voyteck73
Dla mnie absolutny nr 1. Każdy utwór to w moim odczuciu prawdziwa perełka. Didi w szczytowej formie. Do tego cudowne wspomnienia z podstawówki i album staje się po prostu magiczny 
Świat powstał z chaosu... ale nie całego, sporo jeszcze zostało.
- Adi
Na pewno albumy ze starszych czasów stanowią perełki na tle dzisiejszej dość podobnej do siebie komercyjnej muzyki, nawet tej tworzonej przez Didiego.
No i sama obecność takiego hitu jak Brother Louie plasuje ten album dość wysoko w rankingu albumów MT. 
- Peter
Powiem wam pewną historię, to było lato gdzieś w połowie lat 90 tych, kiedy jeszcze o comebacku nikt nie marzył, siedząc na plaży co jakiś czas pojawiało się "Atlantis is calling (S.O.S. for love) ale w wersji bez chórków i w wersji studyjnej. Jako, że nie śledziłem wtedy za dobrze kariery solowej TA pomyślałem, że nagrał cover, dziś myślę, że to robota jakiegoś DJa bardzo zdolnego zresztą. Taka wersja zapewne nie istnieje, ale chętnie bym ją kiedyś jeszcze usłyszał....
- Jasmine
A to moja historia z ta plyta:
Przegladalam sobie z ciekawosci allegro, chcialam zobaczyc czy mozna jeszcze kupic stare albumy albo inne rzeczy z MT. Gdy zobaczylam ceny postanowilam zaczac je kupowac, zaczac robic kolekcje rzeczy z MT, jako fanka raczej powinnam
Jako pierwszy album (i przedmiot MT) trafilo wlasnie na Ready for Romance. Poprosilam kolezanke, ktora ma tam konto zeby mi ja zamowila, dalam jej kase zeby zaplacila na poczcie. Po kilku dniach przyszla- bylam przeszczesliwa, sluchalam jej na okraglo ach <3
Ta plyta jest rewelacyjna (jak to plyty MT
) Bardzo mi sie spodobala.
Najmniej lubie Only love can break my heart a najbardziej Atlantis is calling. Pokazywalam kolezankom jaki mam skarb, wszystkie byly zaskoczone
Przegladalam sobie z ciekawosci allegro, chcialam zobaczyc czy mozna jeszcze kupic stare albumy albo inne rzeczy z MT. Gdy zobaczylam ceny postanowilam zaczac je kupowac, zaczac robic kolekcje rzeczy z MT, jako fanka raczej powinnam
Ta plyta jest rewelacyjna (jak to plyty MT
Najmniej lubie Only love can break my heart a najbardziej Atlantis is calling. Pokazywalam kolezankom jaki mam skarb, wszystkie byly zaskoczone
- Daniel
Jakiego teledysku, Atlantydo ?atlantyda ;o) pisze:Dla mnie Keep Love Alive jest akurat dobrym utworem bardzo go lubię,może to za sprawą teledysku
- Jasmine
Czyzbym o czyms nie wiedziala? 
- Gasolina91
Jest to teledysk koncertowy, jest nagrany na Modern Talking "The Video"
Point Of No Return
- mabuse89
Słuchajcie, przeżywam właśnie drugie zauroczenie piosenką Lady Lai
a wiecie, co mnie najbardziej w niej kręci? to przejście w zwrotkach; nie wiem jak to nazwać - po prostu w drugiej części każdej zwrotki pojawiają się jakby dodatkowe werble i tempo piosenki nieco przyspiesza; wcześniej też to zauważałem, ale nie robiło na mnie to takiego wrażenia - po prostu majstersztyk
a Wy co sądzicie o tej balladzie?
Can't you feel the groove ?
- Gasolina91
Owszem, tempo troche przyśpiesza. Ballada jest śliczna, zwrotki są genialne no i jeszcze przejście pomiędzy refrenem a zwrotką.
Wersja Lady Lai z 1998 r też jest bardzo urocza ale ta z Ready For Romance - ma swoj klimat, i bicie lat 80.
Wersja Lady Lai z 1998 r też jest bardzo urocza ale ta z Ready For Romance - ma swoj klimat, i bicie lat 80.
Point Of No Return
- Jasmine
OOo tak, Lady Lai jest przesliczna, mozna sie w niej rozplynac <3
-
Kamil M
Ale ta wersja z 1998 jest beznadziejna. RFR górą!