Jak Wam się podoba produkcja Patty Ryan i Systems In Blue w singlu "I'll Give You All My Heart"?
Moje wrażenia są takie,że w pierwszym utworze słychać tak jakby śpiewała Bonnie Tyler ,2 następne już troszkę inaczej ,a wogóle słuchając chórków ,to jakby się Bohlena słyszało.
Chociaż wiadomo,że to nie On
Wszystko w SiB'ach by było w porządku gdyby nie ich image i te śmieszne ruchy( jak kukiełki na sznurkach )A kawałek jest naprawde dobry! Mało kto potrafi tak nasladować styl Bohlena. Jak się ich nie widzi to całkiem nieźle można się bawić przy ich utworach.
Ostatnio zmieniony wt wrz 18, 2007 16:01 przez Mateusz, łącznie zmieniany 2 razy.
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Piosenka nawet do przełknięcia, ale te ruchy... i dodatkowo mój niesmak wzbudza to usilne kopiowanie stylów (Patty Ryan- Modern Talking, a SIB- Blue System ) Jak się już robi muzykę, to raczej nie należy jej opierać na plagiatach.
Witam!
Ja również posiadam tego maxi w oryginale.Bardzo mi się podoba.Pierwszy utwór "I Gave You All My Love" też przypomina mi jedną z piosenek Bohlena dla Bonnie Tyler.Drugi "One Summer Night In Moscow" jest rewelacyjny!!!Nawet jak na SIB-ów.Wiadomo,że kopiują Bohlena jak się patrzy(słyszy).Ale ten utwór jest wyjątkowy,a zwłaszcza chórki.Trzeci też bardzo dobry.W sumie udany singiel.
Pozdrawiam!
Pierwszy kawałek - I'll gave you all my love - nie jest produktem SIB-ów (bo to chyba nie wynika z wcześniejszych postów). Generalnie jest to dzieło Gerda Rochela a producentami są Mike West i Klaus Busch (będący też executive producerem One Summer... i Should I...).
Osobiście początkowo wolałem piosenek z SIB-ami ale obecnie częściej zdarza mi się słuchać tytułowego I'll gave you all my love (szczególnie intryguje mnie sposób powtórzenia słowa rock'n'roll przez chórek ).
Pozdrawiam
Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Only love can break my heart
It's tearing me apart
Now I never feel brand new
Only love can break my heart
Playing it's so hard
Nobody love's me like you do
Czy przypadkiem "I Gave You All My Love" - Patty Ryan i SIB'ów, nie przypomina Wam tej piosenki Roda Stewarta http://pl.youtube.com/watch?v=76bLITHVpL8
(Szczególnie refren )