In The Garden Of Venus

Dyskusja o płytach Modern Talking
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

Re: In The Garden Of Venus

Post autor: Didi&Thomas »

Ja bym wybrał It's Christmas" lub "Locomotion Tango". Te dwa kawałki spokojnie poradziłyby sobie na listach...
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Jesli chodzi o It's Christmas to tez dobry pomysł. Tako piosenka o świątecznym klimacie to fajny element w MT. Często w moim lokalnym radiu jest ta piosenka puszczana w czasie świąt. Fajnie to brzmi: To było It's Christmas od Modern Talking :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Wspaniała płyta, która niebawem uzupełni moją kolekcję. :wink: Jest moją ulubioną płytą grupy, bo wszystkie utwory są bardzo ciekawie zaaranżowane i właściwie nie ma tu ani jednego słabego kawałka, a nawet teksty sa tu bardzo dobre.
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Didi&Thomas pisze:Ja bym wybrał It's Christmas" lub "Locomotion Tango".
I ja również. Choć "Slow motion" też by się nadał. :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Slow motion byłby bardzo dobrym singlem mimo, ze ma dość wolne tempo, a utwory Bohlena o podobnym tempie nie zawsze sobie radziły na listach. Jest parę wyjątków jak choćby utwory Yvonne Catterfeld i myślę, że i Slow motion by do nich należał. Don't let it get you down to inny wspaniały wolny utwór, ale mogliby się na nim nie poznać.
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

W latach 1987/88 na liscie przebojow pisma PANORAMA, jako druga piosenka MT (po In 100 Years) weszlo wlasnie Slow Motion! I calkiem dobrze na liscie sobie radzilo - nie pamietam czy bylo nr 1, ale w pierwszej 5ce bylo napewno.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

z tego albumu miały ine klimaty od powszednich np[Slow Motion, It's Christmas, telegram to your heart
Ninio

Post autor: Ninio »

It's chrismas byloby dobre jako singiel. skro i tak puszczaja to w radiu w czasie swiat i w hipermarketach to gdyby wyszlo jako singiel to mysle ,ze obok Wham byloby jedna czesciej granych piosenek w okolicach swiat zarowno w radiu jak i tv. Szkoda,zaprzepaszczona zostala szansa spowodowania ,ze MT byloby "wiecznie zywe" jak Wham.
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Ale często słyszy sie w radiu It's Christmas...ale może większosć ludzi nie wie ze to MT...
Point Of No Return
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

In 100 Years-Świetny utwór o szybkim tempie,ma ten charakterystyczny początek :D .W skali od 1-6 daje 5
Don't Let It Get You Down-Genialna ballada chyba razem ze Stranded In The... najlepsza ballada Modern Talking.Daję 6
Who Will Save The World-Trochę mniej mi się podoba,ale ma ciekawą aranżację.5
A Telegram To Your Heart-Bardzo ciekawa aranżacja tego utworu mi się spodobała :D .5
It's Christmas-Mimo iż bardzo lubię tą piosenkę przez ten dziecięcy chórek muszę dać 4.
Don't Lose My Number- O tak! :D Świetnie Thomas zaśpiewał tą piosenkę.Daję 6
Slow Motion-Uwielbiam tą piosenkę,genialny refren,więcej juz nie mogę napisać :) .Daję oczywiście 6 !!
Locomotion Tango-Świetna dynamiczna piosenka,kiedyś była moją ulubioną teraz jest nią Slow Motion.
Good Girls Go To Heaven-Bad Girl Go To Everywhere-Bardzo fajna piosenka.Daję 4.
In 100 Years(Reprise)-Niezłe :)

Album bardzo mi się podoba :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Mi się wydaję, jednak, ze najlepszą balladą była Like a hero, a dopiero na drugim Don't let it get you down. Wspaniałe obie piosenki. A płycie daje 6.
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

Ach szkoda, szkoda, że nagrali tak świetną płytę i zakończyli działalność (jak się potem okazało tylko zawiesili :) )
gdyby tak nagrywali dalej razem i T.A. zaśpiewał 'Sorry Little Sarah'...
'It's Christmas' faktycznie przyjęło się jako świąteczna piosenka i chętnie jest grana do dziś (w okresie Świąt w radiach, galeriach hadlowych itd.), a także można ją często spotkać na składankach świątecznych w towarzystwie Wham, M.Carey i innych
pamiętam, nagrywałem tę płytę w jedną styczniową sobotę 1988r. w Pr. II PR w "studio Stereo" na mój świeżo co wtedy kupiony radiomagnetofon...
ja z tej płyty lubię nbajbardziej 'Who Will Save The World' i 'Don't Let It Get You Down', która jako ballada prawie dorównuje mojej ulubionej 'Keep Love Alive'
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

Dla mnie dobra płyta, ale szkoda że umieszczono na niej ,,Telegramm to Your heart'', ,,Good Girls Go To Heaven'' i repryzę ,,In 100 Years'' - dla mnie to zwykłe zapełniacze na tej płycie. pozostałe piosenki są niezaprzeczalnymi atutami tego krążka.
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
Fanka MT

Post autor: Fanka MT »

Powiem szczerze, że to jeden chyba z najrzadziej słuchanych przeze mnie albumów - jakoś nie potrafię znaleźć w nim tej magii, jaką odnajduję w pierwszych trzech płytkach Modern Talking. Najbardziej przypadły mi tutaj do gustu dwie piosenki, a mianowicie - "In 100 years" i "Good girls go to heaven - bad girls go to everywhere" ;)
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "What did you say?"
Maria Daria - "Oh My God.."
Thomas Anders - "No, I'm Thomas!..Maria Daria..You're pretty young!"

Dziękuję...

Thomas Anders Fan-Club Polska! ;)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

No fakt że te piosenki mają jakiś inny charakter niż na wcześniejszych albumach które wydają się leprze
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Dubler

Post autor: Dubler »

Spośród wszystkich 12 albumów, ten jest moim ulubionym. Różni się od poprzednich albumów Modern Talking, ale podoba mi się różnorodność stylów na tym albumie, są tutaj typowe utwory Modern Talking, takie jak "In 100 years", "Locomotion Tango", "A Telegram To Your Heart", "Don't Lose My Number" oraz nagrania bardziej popowe, których po Modern Talking w latach 80 bym się nie spodziewał: "Slow Motion", "Who Will Save The World", "It's Christmas". Za taką różnorodność ten album jest u mnie w czołówce, no i do tego świetna okładka albumu. Jestem pełen podziwu dla Dietera, za wydanie tak dobrego albumu, mimo że pracował nad albumem praktycznie nie istniejącego już zespołu. Szkoda że wraz z wydaniem tego albumu panowie się rozstali na 11 lat i nie było żadnej promocji w mediach( występy TV). Zdaje się tylko Thomas wystąpił gdzieś w jakimś TV Show z utworami z tego albumu, a na koncertach grał w latach 1988-1990 "In 100 years" ( z playbacku niestety).
ODPOWIEDZ