Mehrzad Marashi - nowy idol

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.

Czy podoba Ci się wokal Mehrzada?

1. Tak
8
67%
2. Nie
4
33%

Liczba głosów: 12

Awatar użytkownika
Peter

Mehrzad Marashi - nowy idol

Post autor: Peter »

Chciałbym się dowiedzieć jak odbieracie nową gwiazdę Dietera Bohlena? Mi się jego głos bardzo podoba, jest przyjemny w odsłuchu i Mehrzad ma dość sympatyczny styl. Czekam z niecierpliwościa na album, mimo, że będzie tam parę chwastów.
Lubię image Maresco w takiej baseballówce:
Obrazek
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Re: Mehrzad Marashi - nowy idol

Post autor: Pkmodern »

Teraz ta "gwiazda" nieco zblednie, zważywszy że Niemcy mają teraz nową "Europejską Gwiazdę"! 8)
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

Tak, ale Lena raczej wcześniej zblednie, bo nie ma Bohlena w swoim sztabie tylko jego rywala Steffana Raaba, ale racja - może mu zagrozić poważnie na liście. 8)
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Ciekawi mnie czy Medlock go "zbałamucił" :wink: bo na wspólnych występach strasznie się do siebie kleją... :lol:
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
AdisonMT

Post autor: AdisonMT »

Dieter komponuje w dzisiejszych czasach takie piosenki które bez odpowiedniej promocji znalazły by się co najwyżej w top 100 na końcu listy więc Lena na pewno namiesza na liście przebojów
AdisonMT

My angel is strong
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Wreszcie udało mi się posłuchać "Don't Believe". Nie zrobiło to na mnie dużego wrażenia, ale w sumie nie mam na co narzekać. Uznaję że jego wokal jest ok :D
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Mnie bardzo podoba się głos nowego podopiecznego Dietera. Jest taki ciepły...jak narazie jestem do niego pozytywnie nastawiona.
Point Of No Return
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Mehrzad ma słabiutką prasę w Niemczech, w radio go nie puszczają, a podczas występu przed walką Kliczki został po prostu wygwizdany. W sytuacji gdy Lena po zwycięstwie na Eurowizji stała się pupilkiem niemieckich mediów i słuchaczy, sytuacja zaczyna przypominać tę z piłki nożnej. Real (RTL / Bohlen / Sony) pompuje mnóstwo forsy w swój zespół, a i tak ciągle lepsza jest Barcelona (Raab i spółka), która działa z większym wdziękiem i jest w tym wszystkim bardziej szczera zdobywając sympatię tłumów.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Coś mi mówi, że Mehrzad podzieli szybko los daniela Schuhmachera, skoro nawet Niemcy go nie cenią to kto ma go kupować w przyszłości? Wystarczy poczytać bohlenworld, gdzie opinie Niemieckich fanów Dietera na temat nowego albumu Mehrzada (fragmentów) - dużo bardziej niż nasi fani przychylniej nastawieni do dzisiejszej twórczości Bohlena - są bardzo podzielone. Cóż Niemcy chyba przejrzeli na oczy i widzą co Bohlen chce im zafundować. Niektórzy także postrzegają Mehrzada jako nudnego.
nado

Post autor: nado »

Spokojnie. Jeżeli idzie o Raaba, bądźmy szczerzy. To jego pierwszy tak wielki sukces w temacie castingów. Stanowi on pewne zagrożenie dla DSDSów, ale rozpisane raczej w perspektywie co najmniej 3 lat, jeżeli DSDSy nie zechcą się zreformować.
Ani w Merzhada, ani w Daniela S. Bohlen nie powinien się pakować. To duuuży błąd.
I kto w końcu rozkazał Medlockowi i Merzhadowi wygłupiać się podczas gali bokserskiej Kliczki ?!!! To tak, jakby zorganizować heavy metalowy koncert w kościele. Podsumuję słowami Larsa von Triera wypowiedzianymi pyszczkiem lisa z Antychrysta: wokół Bohlena "PANUJE ZŁO" :evil:
Awatar użytkownika
Peter

Co złego w Danielu S. I Mehrzadzie, że Bohlen nie powinien w nich inwestować? Że niby nudni są?
nado

Są oni najgorszym z możliwych artystycznie gatunków. Przeciętni do bólu, powierzchowni, osobowościowo bezbarwni, nudni. Bohlena traktują jak muzyczną cielną krowę, a ten w zamian odwdzięcza się im dennymi płytami. W teamie producent - wykonawca powinno iskrzyć, samych zaś artystów twórczo do siebie przyciągać. Tymczasem w bohlenowskich małżeństwach z rozsądku, po pierwsze: z konserwatywnym gejem Danielem S., po drugie: z konserwatywnym przykładnym mężem stęsknionej żony Merzhadem przyciągania jest tyle, żeby nie starczyło nawet na solidne pierdnięcie. Każda kolejna zła płyta, wyprodukowana dla kolejnych złych wykonawców to kolejny gwóźdź do trumny producenta. Tyle że gwoździ jest tylko pięć, a płyt tymczasem mamy już dwie.
Awatar użytkownika
Peter

No coś jest w tym co piszesz, nie chcę zapeszać przed premierą albumu Mehrzada, ale coś czuje, że bedzie on nudny, schematyczny do bólu tak jak u Daniela, coś mi się wydaje, ze Bohlen robi dla nich albumy od niechcenia....Czuje, że powinien zrobić dla nich album, ale mu się nie bardzo chce i jest szczęśliwy jak okazuje się dwu-trzytygodniowym meteorem, bo nie musi robić następnego....
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

nado pisze:Spokojnie. Jeżeli idzie o Raaba, bądźmy szczerzy. To jego pierwszy tak wielki sukces w temacie castingów.
Oj, chyba nie. W 2004 roku w swoim SSDSGPS Raab wynalazł Maxa Mutzke, który w Eurowizyjnych eliminacjach dostał 93% głosów, a w finale w Stambule zajął miejsce w pierwszej dziesiątce. Parę lat później z następnego casingu, SSDSDSSWEMUGABRTLAD wyszła Stefanie Heinzmann, której album utrzymywał się na niemieckiej Top-100 dłużej niż jakakolwiek produkcja Bohlena. Te castingi już w nazwie były parodiami DSDS, a jednak wypuszczały wykonawców radzących sobie na rynku muzycznym jakby nieco lepiej niż przeciętny Superstar [ktokolwiek inny niż Mark Medlock]. Nic nie wskazuje na odwrócenie tego trendu przez Mehrzada.
Jak piszesz tak cię widzą.
nado

Jeżeli piszę WIELKI, to mam na myśli WIELKI. Tak się składa, że Niemcy od wielu lat są w czołówce eurowizyjnych konkursów. Dziesiąte miejsce Maxa nie jest zatem jakimś szczególnym osiągnięciem. Natomiast do tego, że Raab stał się niemałym konkurentem dla DSDSów, nikogo chyba nie trzeba przekonywać. Piosenki dla Stephanie były na tyle dobre, że można było wróżyć im nawet większe powodzenie, niż przebojom Medlocka. Zdaje się jednak, iż czas równie bezpardonowo potraktował ją jak i jego. Bez względu na to, co proponowali na skali popularności są obecnie w tym samym miejscu. A więc... o co chodzi ?
Awatar użytkownika
Peter

Ten cały Raab zrobił to co się nigdy nie udało Bohlenowi, bo jego produkcja weszła nie tylko na szczyt listy, to jeszzcze wygrała eurowizję i jest popularna poza granicami Niemiec, bo np: graja ją w Polskim radio. ;) Życzę Mehrzadowi choć połowy tego. :)
ODPOWIEDZ