Modern Talking w mediach
- Jasmine
Re: Modern Talking w mediach
Oglądałam dzisiaj 66 niezapomnianych piosenek na TVN Style, w openingu tego programu jest Thomas z YMHYMS 
- Peter
Dlatego, że na co dzień graja gnioty z lat 60 tych, a dobra muzykę (w tym MT) grają w soboty po 20:00.Gasolina91 pisze:Nie to nie jest internetowe radio![]()
Gra one muzykę lat 60., 70. i 80. często go słucham ale na MT rzadko trafię.
http://www.radioexpress.pl/
-
nado
W programie " Tylko nas dwoje" brawurowa aranżacja You're my heart, dowcipne komentarze prowadzących na temat tej piosenki, żenujące wykonanie utworu przez Paulę i Partykę.
- rut
- użytkownik #1463
Dziś w programie ''Wideoteka dorosłego człowieka'' gościem był Mietek Szcześniak, i zgadało się o tym, że Dieter chciał z nim podjąć współpracę. Poproszony przez Szewczyka zaśpiewał Cheri Lady, po czym później powiedział, że nie przepada za MT
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
No właśnie,to ciekawe,że ludzie którzy nie lubią MT. potrafią zaśpiewać w całości ich największe hity.Skoro czegoś nie lubię to nie słucham tego prawda?A skąd tak dobrze znają teksty?
A skąd w ogóle pomysł Dietera na współpracę ze Szcześniakiem,nie mógł znaleźć bardziej nudnego wykonawcy?Albo Szcześniak zmyśla i to On chciał aby Bohlen coś dla niego napisał...hmmmm....
A skąd w ogóle pomysł Dietera na współpracę ze Szcześniakiem,nie mógł znaleźć bardziej nudnego wykonawcy?Albo Szcześniak zmyśla i to On chciał aby Bohlen coś dla niego napisał...hmmmm....
- MichałT
Dokładnie o tym samym przed chwilą pomyślałematlantyda ;o) pisze:No właśnie,to ciekawe,że ludzie którzy nie lubią MT. potrafią zaśpiewać w całości ich największe hity.Skoro czegoś nie lubię to nie słucham tego prawda?A skąd tak dobrze znają teksty?
Coś mi się wydaję, że "Miecz" teraz żałuje, że nie podjął z nim współpracy i robi dobrą minę do złej gry
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- angel
Nie chce mi się wierzyć w to,że Dieter poprosił takie polskie beztalencie jakim jest Szcześniak do współpracy
.
Wydaje mi się,że Szcześniak sobie to po prostu wymyślił!
Wydaje mi się,że Szcześniak sobie to po prostu wymyślił!
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
es ist vorbei...
-
nado
Bohlen w 1989 roku szukał nowej gwiazdy, która zaśpiewałaby jego piosenki lepiej niż on sam. Na Sopot Festival 1989 "Bursztynowego Słowika" dostał debiutujący wtedy Mietek Szcześniak. Bohlen ten słowiczy głos zapragnął mieć w swojej stajni, zaproponował więc współpracę. Szcześniak pytany później o tę historię odpowiedział mniej więcej tak: "Po występie dostałem kilka propozycji. Nad pewnymi się zastanawiałem, inne przyjąłem, ale temu Blondynowi z Modern Talking od razu powiedziałem nie !". Młodość, głupota + buta do tego = Mieczysław Szcześniak. Pewnie dziś żałuje swojej decyzji. Kilka lat temu miałem okazję być na jego koncercie. Śpiewał w przykościelnym ogródku piwnym religijne songi dla góra 200 osób. Wszystko, i piwo, i występ był za free. Można więc powiedzieć, że jego kariera potoczyła się, tak jak sobie tego życzył. ALLES GUTE HERR SZCZEŚNIAK. - taką depeszę po latach wysłał do niego Dieter Pop Titan Bohlen.
- Adi
Ostatnio często słyszę Modern Talking na OPEN FM na stacjach - "500 największych przebojów" oraz na "Wyjątkowych latach 80-tych". 
- Skyliner89MT
Polecam Radio VOX FM
. Muzyka z lat 60tych, 70tych, 80tych i 90tych nie to co dzisiejsza tandeta
.
ES GIBT NIE EIN ENDE VON MODERN TALKING
- you're my heart
W Open FM leci na stacji Italo Disco właśnie C.C. Catch - Stay, a za chwilę MT - Do You Wanna
. A na stacji Wyjątkowe lata 80 za pare min Brother Louie.

- Peter
To jakieś internetowe radio?
- Jasmine
-
lechu
Przed chwilą w 66 niezapomnianych przebojów na TVN Style Modern Talking i YMHYMS. Komentarz Majki Jeżowskiej żenada. "Kicz do wyplewienia". I mówi to babka od A ja wolę moją mamę:))))
- atlantyda ;o)
- Członek TAFC Polska
Dzieci lat 80tych ją uwielbiały,ja swego czasu też,ale było minęło.Nie krytykuję jej za to co robiła,jak sie ubierala,jak wyglądała i co śpiewała.lechu pisze:Przed chwilą w 66 niezapomnianych przebojów na TVN Style Modern Talking i YMHYMS. Komentarz Majki Jeżowskiej żenada. "Kicz do wyplewienia". I mówi to babka od A ja wolę moją mamę:))))
Zauważyłam,że w tej krytyce innych piosenkarzy kryje się poniekąd zazdrość o popularność jaką Modern Talking zdobył na całym świecie w tak oszałamiającym tempie.Comeback też mieli dosyć głośny i udany.Dlatego niektórych to chyba drażni,zwłaszcza tych,którzy już nic na scenie muzycznej nie robią.
Pani Majko!Może pora teraz nagrać coś dla "starszej młodzieży"-wtedy my Panią ocenimy