Formuła 1

Rozmowy zupełnie nie na temat.
alunia13

Re: Formuła 1

Post autor: alunia13 »

A ja tam bardzo lubie Marca Webbera :D Jego i Michaela :) Oczywiście Robertowi również kibicuje i na dodatek jeździ w moim ulubionym / zaraz po Red Bull'u / zespole :) Trzymam jutro kciuki za całą trójkę :)
"You can win, If You want..."
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Oglądając dzisiejsze kwalifikacje po raz kolejny przekonałam się ze Rabert jest swietnym kierowcą, kecił doskonałe czasy.
Oby jutro było 1 miejsce! :D
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Webber mnie osobiście nie zachwyca, zawsze był gdzieś w ogonach i teraz w tym sezonie błyszczy, podobnie jak Jenson Button w zeszłym roku. Pamiętam czasy iedy oni byli na samym dole stawki a na szczycie Micha i fernando Alonso. Moim faworytem do podium obok Roberta i Marka jest mój idol Felippe Massa.
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Webberowi się należy zwycięstwo bo nie trawie L Hamiltona ale Robert będzie na podium to dobrze
Awatar użytkownika
Peter

Tak, na podium musi wejść przy takiej pozycji startowej, ale na zwycięstwo bym nie liczył, należy się Webberowi za wczorajsza jazdę i za klasowy samochód. :)
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Brawo dla Fernando!
Chyba wiecie dlaczego :wink:
to czego dokonał potwierdza to że jest świetnym kierowcą!
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Ja tak sobie zrobiłem podsumowanie tego sezonu, po wyścigach które się odbyły i pojawia się pytanie co ten Schuhmacher najlepszego robi :?: :!: przecież on nic sobą nie reprezentuje :!: Kto mu kazał wracać na tor :?: Na razie zdobył 38 punktów, podczas gdy Lewis Hamilton 158. brawo. Tylko niszczy swoją legendę....
Awatar użytkownika
Peter

Przed nami GP Brazylii. Macie jakieś typy? Ja stawiam na Massę, bo tu by przejechał z przysłowiowymi zamkniętymi oczami, wysoko będzie Alonso i Hamilton, a Kubica koło piątego miejsca. ;)
Awatar użytkownika
Jaro25
Członek TAFC Polska

Post autor: Jaro25 »

Massa ma większe szanse na tym torze oby tylko L Hamilton w niczym przeszkodził .
Awatar użytkownika
Peter

A no właśnie gdzie leżą przyczyny tej awersji do Hamiltona? Czemu go nikt nie lubi? Mi on nie przeszkadza.
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Peter pisze:A no właśnie gdzie leżą przyczyny tej awersji do Hamiltona? Czemu go nikt nie lubi? Mi on nie przeszkadza.
Pomijając fakt, że jego team - McLaren Mercedes - ma w zwyczaju stosować nieczyste zagrywki poza padokiem, to pewnie chodzi o to, że Lewis był (a czasami można odnieść wrażenie że nadal jest) faworyzowany przez władze Formuły 1, choćby ze względu na to, że większość ludzi piastujących tam wysokie stanowiska to Brytyjczycy i koniecznie chcą pomóc swojakowi zdobyć tytuł mistrza, często przymykając oko na łamanie przepisów. Nierzadko uchodziły mu poważne wykroczenia, które u innych kierowców zakończyłyby się karą.

A może zazdroszczą mu, że jego narzeczoną jest Nicole Scherzinger - kobieta nieprzeciętnej przecież urody :mrgreen:

Co do typów na GP Brazylii - szykuje się wg. mnie zacięta walka między kierowcami Ferrari. Massa będzie chciał pokazać się z jak najlepszej strony przed swoją publicznością (bo Di Grassi i Senna raczej są w niemocy), zaś Alonso będzie próbował ugruntować swoją pozycję lidera MŚ, by na Yas Marina móc pojechać na pełnym luzie. Z pewnością zdeterminowany będzie Mark Webber, który po deszczowym GP Korei będzie próbował odrobić stratę do Fernando i w ZEA zaatakować mistrza :)
Awatar użytkownika
phantomas
Kontakt:

Post autor: phantomas »

Wygrał kierowca i team z Milton Keynes - miasta w którym mieszkam :)
Stawiam świat na głowie do góry nogami, na odwrót i wspak bawię się słowami
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Nic tylko pogratulować! Dietrichowi Mateschitzowi decyzji o utworzeniu zespołu cześć lat temu, Vettelowi wykorzystania możliwości jakie od nich otrzymał, a kierownictwu zespołu mimo wszystko oparcia się presji wyznaczenia Webbera na kierowcę numer 1. Osobiście liczyłem, że tak właśnie zrobią, a jednak okazało się że ich postępowanie zaowocowało tytułem. Czapki z głów!
Jak piszesz tak cię widzą.
alunia13

Ja widziałabym na 1 miejscu Webbera no ale cóż, Vettel też z Red Bulla więc nie narzekam :)
Szkoda mi Michaela który nie miał nawet szansy ukończyć wyścigu. Jego powrót do F1 nie był za bardzo trafionym pomysłem ale miło było znów zobaczyć go na ekranach naszych TV. Ja i tak zapamiętam go jako wielkiego Mistrza.
Brawa dla Kubicy za to, że nie puszczał Hamiltona(którego osobiście nie lubię) no i przede wszystkim dla Pietrova. To co wyczyniał przed Alonso było wspaniałe. Natomiast tego samego niemożna napisać o Fernando. To jak wygrażał rosyjskiemu kierowcy było karygodne. Może myślał, że wszyscy mają go przepuszczać a on sobie spokojnie dojedzie do mety z tytułem w kieszeni? To się ostro przeliczył.
Pointrox

Post autor: Pointrox »

No cóż, stało się to, czego wszyscy się spodziewali po sezonie 2009 i to, na co czekał zespół od 2005 roku, gdy to odkupił od Forda zespół Jaguar F1.
Jest to też z pewnością spełnienie marzeń młodego przecież Sebastiana Vettela, który po wicemistrzostwie w zeszłym roku dzisiaj sięgnął po najwyższy stopień podium, zostając tym samym najmłodszym Mistrzem Świata (i odbierając to miano Lewisowi Hamiltonowi).
Choć już chodzą słuchy, że to najgorszy mistrz świata, m.in. za swoje dziecinne czasem zachowanie i przepychanki z Markiem Webberem. Wiele osób ma mu też za złe (w tym, przyznam bez bicia, ja) że jako pupilek Hornera był faworyzowany przez zespół, przez co tracił inny pretendent do miana mistrza - Mark Webber właśnie.

Mimo wszystko gratuluję mu.
Nie mniej gratuluję Pietrowowi, który udowodnił, że może być solidnym i szybkim kierowcą, jak i Kubicy, który trzymał mistrza na dystans - i to na zużytych oponach!
Nie można jednak zapomnieć o minusach w postaci zachowania Alonso, albo groźnej kolizji Schumachera z Liuzzim, który niemal skrócił 5-krotnego mistrza o głowę :shock:

Nie mogę doczekać się nowego sezonu tym bardziej, że szykują się ciekawe przetasowania, zarówno w składzie (np. Massa po tym sezonie może już nie zagrzać miejsca w Ferrari), jak i w nazwach (Renault prawdopodobnie zostanie przemianowane na Lotusa, a obecny Lotus... kto wie?).
alunia13

Jak Michaelowi śmignęło koło bolidu Luzziego koło ucha to aż mi serce zamarło. To jest potwierdzone, że Renault będzie teraz Lotusem? Będzie mi się kiepsko kojarzyć, patrząc na wyniki dotychczasowego Lotusa Cosworth.
ODPOWIEDZ