Daniel Küblböck

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
ODPOWIEDZ
Pointrox

Daniel Küblböck

Post autor: Pointrox »

Obrazek
Co sądzicie o tym wokaliście?
Jak dla mnie jedna z barwniejszych postaci DSDS, zarówno pod względem wyglądu, jak i głosu (bo jednak trzeba mieć odwagę i talent, aby wziąć udział w programie, nie mając jeszcze mutacji!)

Dzisiaj też nieźle prosperuje, głos wreszcie nie jest taki piskliwy, a i utwory ma nie najgorsze :D
A tutaj krótkie porównanie - Daniel w 2003 roku:

I pięć lat później:

Aż wierzyć się nie chce, że ten przystojniak był swego czasu szalonym małolatem z Bawarii :lol:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Re: Daniel Küblböck

Post autor: atlantyda ;o) »

No cóż 5 lat to niby nie tak dużo...a jednak.
Daniel jest teraz dojrzałym mężczyzną,oglądałam nie dawno program z nim i wierzyć mi się nie chciało jak się zmienił,wydoroślał,wygląda świetnie.
Mógłby Bohlen dla niego skomponować parę piosenek,czyżby współpraca się zakończyła?

Tu parę fotek Daniela:
http://www.youtube.com/watch?v=EqYf6TNs ... re=related
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

Ale żeby aż tak mu się głos zmienił???
Spokojem można kamień ugotować...
Awatar użytkownika
Adi

Post autor: Adi »

Utworek w jego wykonaniu nawet mi się podoba. :) O nim jako artyście nie wypowiadam się bo go znam tylko z widzenia z "RTL" a "DSDS" nie oglądałem i nie oglądam. Czasem tam z doskoku, <bezradny> Z "DSDS-u" to ja jestem na etapie Alexandra Klawsa, Ivone Caterfield,itp. i im podobnych, czyli wieki temu. :)
You can win if you want, if you really want to win....O come on take the chance!
Obrazek
Pointrox

Post autor: Pointrox »

atlantyda ;o) pisze: Mógłby Bohlen dla niego skomponować parę piosenek,czyżby współpraca się zakończyła?
ArCrack pisał w temacie "Czarna lista":
Daniel Küblböck - za idiotyczne zachowanie i wypowiedzi po odejściu spod skrzydeł Bohlena. Przedtem też był dość "kontrowersyjny", ale chociaż piosenki miał fajne ;)
Tylko ciekawe, jakie to były te wypowiedzi? <bezradny>
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

atlantyda ;o) pisze:No cóż 5 lat to niby nie tak dużo...a jednak.
Daniel jest teraz dojrzałym mężczyzną,oglądałam nie dawno program z nim i wierzyć mi się nie chciało jak się zmienił,wydoroślał,wygląda
Tu parę fotek Daniela:
http://www.youtube.com/watch?v=EqYf6TNs ... re=related
Od paru dobrych lat nie interesowałam się Danielem,właściwie zaraz po tym jak Dieter przestał być jego producentem.
Oglądając ten filmik mogę stwierdzić jedno,że Daniel faktycznie niesamowicie się zmienił,to nie ta osoba co przedtem gdzie był w DSDS.
Jego wygląd dzisiejszy naprawdę mnie zaskoczył,teraz przynajmniej wygląda na prawdziwego męszczyzne i wygląda bez wątpienia od razu lepiej niż przedtem.
A piosenka przy filmiku całkiem nie zła.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Jest fajny, Najbardziej podobał mi sie jego występ na castingu jak wyskoczył z gitarą i spiewał Tinę Turner :D
Point Of No Return
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Taki trochę Harry Potter, a głos raczej kiepski. Muzyka kompetnie do mnie nie trafia. :/
Awatar użytkownika
labambino

Post autor: labambino »

Kiedyś myślałem,że to gej...Nie p[odoba mi sie jego głos i wogóle wszystko.Cóż -każdy ma swoje zdanie.
you can win if you want!
Awatar użytkownika
KASIA 1986

Post autor: KASIA 1986 »

Aż trudno w to uwierzyc, taka zmiana, pamietam go jako szalonego chłopaka o dość smiesznej barwie głosu:) po tylu latach zmienil sie on nie do poznania:) szok:)))
"I NEED YOU NOW":)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Właśnie tak dogłębnie się zapoznaje z jego twórczością i szkoda troszkę, że Bohlen postwaił na niego krzyżyk, a ktoś wie dlaczego tak się stało? Przecież takie piosenki jak "Heartbeat", "You drive me crazy", "Love is in the air" czy "Superman" to prawdziwe wulkany energii, rozgrzewające w tak zimne dni jak dzisiaj... Covery mi się tu bardzo podobają, a także sposób śpiewania Daniela, na uwagę zasługuje tu "Call me Mr. love", bo stylistyka post punkowa/ rock'n'rollowa w stylu poczatkującej Kim Wilde a rytmika niemal identyczna jak - zauważył Arek - w "Big yellow taxi", czy "Can't change lovers", choć oczywiście diametralnie różne intra i melodie, a czasem i aranże. Nie wyszły tylko 2 piosenki: "Love of my live" i "Rock and Roll hero", za ciężkie, za ostre, ale jestem oczywiście na tak dla Daniela (choć nie od razu ta muzyka do mnie trafiła), jego głos jest przyjemny, nie drażni. Naprawdę ma świetny głos do rocka, nie lubie takich gitarowych brzmień, ale z takim głosem sa super. Polecam zdecydowanie. :)
ODPOWIEDZ