Możliwości wokalne Dietera Bohlena
-
kuba084
Re: Możliwości wokalne Dietera Bohlena.
W sumie playback też jest, ale zespół chyba gra live. Sam już nie wiem.
- mabuse89
Ikris, gdzie Ty tam słyszysz Bohlena to ja nie mam pojęciajkris pisze:pewnie, ze slychac- i to podwójnie- leci playback z plyty plus Bohlen drze sie do wlaczonego mikrofonu. jego mozliwosci woklane a raczej ich brak widac idealnie
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
-
jkris
to jest live wokal Bohlena a nie zaden Sunko cos tam....mabuse89 pisze:Ikris, gdzie Ty tam słyszysz Bohlena to ja nie mam pojęciajkris pisze:pewnie, ze slychac- i to podwójnie- leci playback z plyty plus Bohlen drze sie do wlaczonego mikrofonu. jego mozliwosci woklane a raczej ich brak widac idealnieprzecież ten niby ,,live'' to nic innego jak tylko domowa twórczość ,,youtubowego'' artysty. A Sunkorama, bo o nim mowa, to koleś, który raczej próbuje ośmieszyć Bohlena.
-
Pointrox
Zanim zaczniecie opowiadać bzdury, to może przytoczę tutaj filmik o który się rozchodzi.
Montaż SUNKORAMY - na oryginalne audio z koncertu z Moskwy (swoją drogą tutaj w kolorze) piosenki "UNDER MY SKIN" nałożono cover tej piosenki w wykonaniu koreańskiego zespołu Rainy Sun.
Który swoją drogą możecie zobaczyć tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=fUpGnNTZkcs
A to co tu daliście to "My Bed Is Too Big"
A żeby dalej nie rozgrzebywać tematu - tutaj Dieter na swoich solowych ostatkach pokazuje, że potrafi jednak dobrze śpiewać na żywca
A tu kilka lat wcześniej śpiewa "Operator" - co prawda tylko zwrotki, ale widać że pod tym względem wstydu nie ma - zwłaszcza że był to ZDF Hit Parade, czyli program oglądany nie przez tysiące, ale przez miliony widzów
Montaż SUNKORAMY - na oryginalne audio z koncertu z Moskwy (swoją drogą tutaj w kolorze) piosenki "UNDER MY SKIN" nałożono cover tej piosenki w wykonaniu koreańskiego zespołu Rainy Sun.
Który swoją drogą możecie zobaczyć tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=fUpGnNTZkcs
A to co tu daliście to "My Bed Is Too Big"
A żeby dalej nie rozgrzebywać tematu - tutaj Dieter na swoich solowych ostatkach pokazuje, że potrafi jednak dobrze śpiewać na żywca
A tu kilka lat wcześniej śpiewa "Operator" - co prawda tylko zwrotki, ale widać że pod tym względem wstydu nie ma - zwłaszcza że był to ZDF Hit Parade, czyli program oglądany nie przez tysiące, ale przez miliony widzów
- Malediwy
Ponad 20 lat temu pokochałem Dietera za piosenke Sorry Little Sarah. Ale poraz pierwszy słyszałem ją całą na żywo. Didi zaśpiewał ją wspaniale!
Spokojem można kamień ugotować...
- Peter
To dowodzi tylko jak wspaniałym wokalistą jest Dieter Bohlen. Koncerty wszystko odsłaniają i cieszę się, że wreszcie nie wierzącym w jego możliwości wokalne się zamkną usta.
Przepiękne jest to wykonanie, występy Dietera są tez znakomicie przeprowadzane. 
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Koncerty Bohlena piękne...? Dla mnie przeciętność! a byłem na wielu!
Gdyby tak Modern Talking czy Blue System dał koncert w stylu Mylene Farmer - to wtedy było by to wyjątkowe wydarzenie!
Gdyby tak Modern Talking czy Blue System dał koncert w stylu Mylene Farmer - to wtedy było by to wyjątkowe wydarzenie!
MODERN TALKING FOREVER!!!
-
kuba084
Re: Możliwości wokalne Dietera Bohlena
Dobry żart. Facet ma przecież fatalny głos na żywo. To taki sam numer jak Mandaryna. Ale i tak najbradziej żal mi tych chłopaków co to musieli pajacować na koncertach, basista, gitary, czy perkusja.Peter pisze:To dowodzi tylko jak wspaniałym wokalistą jest Dieter Bohlen. Koncerty wszystko odsłaniają i cieszę się, że wreszcie nie wierzącym w jego możliwości wokalne się zamkną usta.Przepiękne jest to wykonanie, występy Dietera są tez znakomicie przeprowadzane.
- Jasmine
Ja sobie nie wyobrażam piosenek MT bez tej chrypki w chórku
Moim zdaniem na Back for Good źle zrobili że chyba w Angie's Heart usunęli chórek Dietera, czegoś mi tam brakowało
- mabuse89
Jasmine, skąd masz informacje, że Dieter wogóle śpiewał w chórkach MT? Tego nikt na 100% nie może być pewien.. na płytach nie ma takiej informacji, ba - nawet nie natknąłem się na żaden wywiad, w którym Dieter poruszałby tę kwestię.. to, że na teledyskach i koncertach porusza ustami do chórków jeszcze o niczym nie świadczy..Jasmine pisze:Ja sobie nie wyobrażam piosenek MT bez tej chrypki w chórkuMoim zdaniem na Back for Good źle zrobili że chyba w Angie's Heart usunęli chórek Dietera, czegoś mi tam brakowało
- Gasolina91
Fakt, Dieter głosu nie ma...ale co z piosenkami z Dieter - der film???
Point Of No Return
- Peter
A co w takim razie z "Walking on the rainbow" skoro twierdzicie, że nie ma głosu???
- mabuse89
Dieter ma głos i to bardzo charakterystyczny, ale ja bardziej cenię jego muzykę... Pytamy o to, jakie są jego możliwości wokalne? Ja myślę, że bardzo ograniczone - nie z każdą piosenką poradziłby sobie jako wokalista.. Nie wiemy też w jakim stopniu głos Dietera poddawany jest obróbce w studiu - dlatego ocenianie go jako wokalisty tylko na podstawie płyt jest mało obiektywne.. Te nieliczne występy na żywo mogą jednak świadczyć o tym, że i sam Dieter woli, gdy jego głos ,,leci z taśmy''.
- Gasolina91
Nie ma co gadać, wszyscy wiemy że Dieter jest o niebo lepszym kompozytorem niż piosenkarzem ale jego "chrypcia" w głosie bardzo mi się podoba. 
Point Of No Return
- Peter
Wlaśnie słucham z mp3 jego "Samuraja" i "Midnight lady" i aż mnie ciary przechodza tak kocham te piosenki w jego wykonaniu i nie dam powiedzieć, że nie umi śpiewać. Szkoda, że pisze piosenki dla Medlocka, gdyby to on je śpiewał napewno bym ich słuchał. 
- Gasolina91
Kiedy słucham There's Too Much Blue In Missing You to odnoszę wrażenie jakby Dieter bardzo męczył się śpiewając zwrotki...
Point Of No Return