OneRepublic

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Didi&Thomas

OneRepublic

Post autor: Didi&Thomas »

Chciałbym zapytać Was co myślicie o tej formacji ? Jak podobają się Wam ich utwory ?
Ja jestem właśnie po wysłuchaniu i obejrzeniu kilku ich nagrań na YouTube i przyznam że jestem pod wielkim wrażeniem.
Powiem nawet że bardzo bym chciał żeby współczesne kompozycje Dietera były choć trochę podobne do tego co oni tworzą. Nie znam dobrze tej grupy, właściwie poza tym że pochodzą z USA nie wiem o nich nic. Kiedyś przypadkowo otarłem się o utwór "Apologize" który bardzo wpadł mi w ucho, a ostatnio w radiu usłyszałem najnowszą ich propozycję, niestety nie znam jeszcze tytułu wiem tylko że jest naprawdę świetna i wykorzystuje elementy kontrabasu w motywie przewodnim. To nagranie skłoniło mnie właśnie do przejrzenia You Tube w poszukiwaniu innych ich utworów i założeniu na forum wątku im poświęconemu.
To nieprzeciętna grupa, świetne kompozycje, bardzo bogate aranżacje, kapitalne intra w teledyskach, wszystko to sprawia że bardzo przypadli mi do gustu. Ciekaw jestem Waszego zdania - może ktoś z pośród nas zna ich bliżej i może się podzielić informacjami - np. kto jest kompozytorem ich nagrań ? Czy to jeden człowiek, czy może jakaś ekipa ? Wreszcie jak nazywa się ta piosenka którą tak często ostatnio lansuje Zetka i RMFFM ?
A jeśli mogę - poniżej zapodaje kilka linków z ich muzyką by łatwiej nam się w tym temacie rozmawiało 8)

P.S. właśnie odnalazłem ten brakujący tytuł 8) brzmi "Secret's" -
http://www.youtube.com/watch?v=2tGYkdRp ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=HtNS1afU ... re=channel
http://www.youtube.com/watch?v=GRSZpV6W ... re=channel
http://www.youtube.com/watch?v=qrOeGCJd ... re=related
"Don`t let me down, take my hand
Now and forever, be my friend...
"
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Re: OneRepublic

Post autor: Romantic Warrior »

mnie się też ich grane w radio i TV muzycznych utwory podobają... tak naprawdę to sławni są dzięki Timbalandowi, który pojęczał trochę w "Apologize" :-) fajnie, że świat o nich usłyszał, młoda grupa, pewnie jeszcze wiele mają do powiedzenia ;-)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Mi się strasznie nie podobają, jest to dla mnie synonim tego co najgorsze w muzyce..... a "Apologize" to brak smaku, głównie przez Timbalanda.... Ale żebym nie był całkiem na nie, to powiem, że teledyski mają fajne, a głos wokalisty jest dobry..
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Didi&Thomas - na mnie utwory One Republic też zrobiły przeogromne wrażenie i też wiem o nich bardzo niewiele. Słucham ich od niedawna i bardzo podobają mi się ich nagrania m.in. Stop And Stare, All The Right Moves czy Secrets. A Apologize nie cierpię. To jedyny utwór, który mnie u nich wkurza. I jak słusznie stwierdził Romantic Warrior - goście z One Republic zdobyli sławę dzięki Timbalandowi poprzez utwór Apologize. Jak najbardziej się z tym zgadzam. Ściągnęłam sobie z neta wszystkie ich nagrania łącznie z teledyskami. Może uda mi się nabyc oryginalne ich płyty. Według mnie to świetna grupa współczesnej muzyki, która ma wiele do zaoferowania. Najbardziej urzekł mnie głos samego wokalisty, ale ich utwory są naprawdę niezłe. Niewielu z tych współczesnych wykonawców słucham, ale One Republic bardzo przypadli mi do gustu. Nie ukrywam, że jestem bardzo zadowolona z powstania tego zespołu, bo według mojej opinii oni mogą wiele zyskac na popularności przez lata. To moje osobiste zdanie na ten temat. Oby nagrali więcej podobnych, super nagrań jakie dotychczas nagrali. :wink: Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Bardzo mi się podoba ten zespół :D Mają fajne piosenki a sam wokalista wygląda na sympatycznego. Mam nadzieję że będą długo grali bo widać że bardzo chcą ^^
Ja i moja siostra w kółko słuchamy "All the right moves" :lol:
ODPOWIEDZ