Nigdy nie chwal dnia przed zachodem słońca. Pan Jędrych mi jednak odpisał:
Napisał, że może kiedyś znajdzie się miejsce dla Bohlena...
Mark Medlock w Polsce
- Peter
- Prophet5
Re: Mark Medlock w Polsce
"Kiedyś"...Peter pisze:Nigdy nie chwal dnia przed zachodem słońca. Pan Jędrych mi jednak odpisał:
Napisał, że może kiedyś znajdzie się miejsce dla Bohlena...
Można powiedzieć, że jestem z mediami związany.Peter pisze:A skąd zawdzięczamy twoją znajomość mediów? Intersowałeś się tym?
-
Karna
Cieszyłabym się, gdyby Mark był popularny w Polsce. Jakby ktoś chciał go promować, myślę, że nie byłoby problemu z popularnością. Ale na pewno nie kupię jego płyty. To nie moja muzyka, choć można posłuchać.
- Peter
Medlock jest także na tekj składance, czyżby był grany w popularnej Zetce? http://www.empik.com/liga-hitow-radia-z ... d7250002,p Jest tez na Rmf Maxx, ale nie wierzę, by SL tam leciało....
- Jarasso
Jak na moje niema szans na Medlocka w Polsce bo po 1 jak było pisane brak promocji a co za tym idzie kasy teraz duże stacje radiowe i telewizyjne rządzą rynkiem muzycznym za kase potrafią wypromować najgorszego GNIOTA który stanie się hitem tylko przez to że często leci w tv albo w radiu i wiara to kupuje
.....tak bylo i tak jest gdyby nie kasa na promocje MT w latach 80 też by może przeszli bez echa.......ile grup muzycznych i talentów przeszło bez echa tylko dla tego że niebyło na nich zapotrzebowania bo sprzedawało się coś innego.
Ostatnio zmieniony pn maja 03, 2010 21:21 przez Jarasso, łącznie zmieniany 2 razy.
- Daniel
Nie ma co ukrywać, że Medlock jest popularny tylko w krajach gdzie można było oglądać DSDS.
Wszystkie inne nacje "leją na Medlocka". Więc nie ma co się dziwić, że nie jest promowany.
Nawet wielu fanów Bohlena go nie trawi - więc o czym tu w ogóle mówimy...
Wszystkie inne nacje "leją na Medlocka". Więc nie ma co się dziwić, że nie jest promowany.
Nawet wielu fanów Bohlena go nie trawi - więc o czym tu w ogóle mówimy...
- Romantic Warrior
zgadzam się z przedmówcami - muzyka dzisiaj jest produktem jak każdy inny
wytwórnia rozumuje więc mniej-więcej tak: Medlocka w Polsce sprzeda się nie więcej niż np. 20 tys. albumów, koszty promocji, dystrybucji, koszty stałe - są takie a takie, przychody ze sprzedaży minus koszty dają zysk w wysokości x EUR
takie same pieniądze zainwestowane w inną gwiazdę Sony, np. Shakirę dają zysk 2 razy x
więc bardziej opłaca się alokować budżety w Shakirę, bo zwrot z inwestycji jest wyższy...
jednak mimo wszystko trochę szkoda, że Dieter szerzej nie może wylansować żadnego ze zwycięzców niemieckiego Idola, bo w innych pprzypadkach się to udaje, żeby wspomnieć tylko Kelly Clarkson, czy Alexandra Rybaka
wytwórnia rozumuje więc mniej-więcej tak: Medlocka w Polsce sprzeda się nie więcej niż np. 20 tys. albumów, koszty promocji, dystrybucji, koszty stałe - są takie a takie, przychody ze sprzedaży minus koszty dają zysk w wysokości x EUR
takie same pieniądze zainwestowane w inną gwiazdę Sony, np. Shakirę dają zysk 2 razy x
więc bardziej opłaca się alokować budżety w Shakirę, bo zwrot z inwestycji jest wyższy...
jednak mimo wszystko trochę szkoda, że Dieter szerzej nie może wylansować żadnego ze zwycięzców niemieckiego Idola, bo w innych pprzypadkach się to udaje, żeby wspomnieć tylko Kelly Clarkson, czy Alexandra Rybaka