Na singla wybrany został "Real Love". Moim zdaniem jest to średniak. Bardzo infantylnym wydaje mi się fraza "na na na na na..." - chętnie usłyszałbym tam nieco bardziej poetycki tekst
Dalej mamy Back In My Arms. Aranż jest niestety bardzo słaby, lecz melodia to prawdziwa perła (jedna ze skrajności) - szczególnie zwrotka! 101% Dietera
Not Over to ballada. Aranżacja jest przyzwoita (choć na możliwości Dietera, raczej dużo poniżej przeciętnej), melodia natomiast taka sobie. Być może potrzebuję się bardziej osłuchać z tą kompozycją, ale jak na razie, jest to dla mnie utwór średni.
Przyspieszamy - tym razem This Is Love. Podobnie jak w "Real Love" denerwuje mnie ta fraza z początku, jest jak dla mnie aż nadzwyczaj infantylna. Aranż znów kiepski, a refren bardzo przypomina "What Is Love" Haddaway'a. Spróbujcie sobie zaśpiewać pod refren, a się przekonacie. Utwór niestety bardziej smutny, niż nostalgiczny...
Blues to zawsze Blues jest... Trouble, to jeden z moich ulubieńców na płycie. Lubię ten gatunek muzyki, a gdy do tego jest jeszcze jakaś łapiąca melodia, to już naprawdę super. Mój ulubiony fragment to "Don't let it get you down, this.. Trouble"
If You Wanna Be Reach, oczywiście nie ten aranż, ale gatunkowo podchodzi pod rock'n'rolla z lat 60. Pół wieku temu, mógłby to śpiewać Paul McCartney
Jerome Jerome. Piosenka z bardzo przyjemnym klimatem. Aranż trochę prymitywny, ale melodia naprawdę dobra. Kompozycja idealne na zrelaksowanie i odprężenia się ...
Stay With You... a może Sunshine Reggae
Następny utwór już zaczyna się hukowo. Gitara stara się coś ratować, ale potem wchodzi ten głos
Maria Maria ma nawet ładną melodię i nienajgorszy aranż. Nie jest to jakaś perła, ale przyjemnie się słucha.
Mr. Love to zakończenie płyty. Oczekiwałem czegoś co mnie porwie w świat wspaniałych dźwięków i muzyki..... no i doczekałem się
Zainteresowanych i wkurzonych "tym czymś" na początku, zapraszam do wysłuchania
http://www.4shared.com/audio/pFqqPwBM/M ... _Mix_.html
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT