DSDS 2010

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
scarface

Re: DSDS 2010

Post autor: scarface »

Na bohlenworld jest zdjecie Dietera i jego pupilka nie wiecie przypadkiem kiedy te zdjęcie było robione? Podczas niedzienego DSDS ??

Może ktoś z Was oglądał ostatni DSDS - czy Dieter w jakikolwiek sposób wspomniał/ustosunkował się do tragedii jaka miała miejsce dzień wcześniej w naszym kraju?
Choć zabiore Cię do siebie będzie jak w niebie ja obiecuje Tobie to......
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Niestety Dieter nie ustosunkował się w tej sprawie. Na Bohlenworld jest nawet temat jej poświęcony, ale głosu Dietera w nim nie ma...
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Jest tam temat bo nawet przeglądałam.To przykre że Dieter nic tam nie skrobnął ale z tym się liczyłam.Pewnie ma inne sprawy na głowie niż internet :cry:
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

ArCrack pisze: A gdy któryś wokalista wygra ten program, może z nowym singlem nie wejść na 1. miejsce w Niemczech. Planowana jest oddolna internetowa akcja kupowania innej piosenki ("Bumerang" Blümchen), aby to ona zajęła miejsce na szczycie i uniemożliwiła zajęcie go zwycięzcy DSDS. Dokładnie to samo zrobiono w grudniu w Wielkiej Brytanii walcząc ze zwycięzcą programu X-Factor.
Blumchen od dawna jest skończona, bo dawno nie nagrała wielkiego przeboju i nie wiele na to wskazuje by coś mogło to zmienic, a swoją drogą to czy akcja faktycznie uderzy w "Don't believe" a moze w "Real love"? Pewności nie ma żadnej. :P
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Ale co ma piernik do wiatraka? Nie chodzi o wskrzeszanie Blümchen (która zresztą od ładnych paru lat występuje już pod prawdziwym nazwiskiem), tylko zablokowanie pierwszego miejsca zwycięzcy DSDS. Nie bardzo też wiem jak ma to uderzyć w Real Love, bo to będzie już trzeci tydzień obecności tego singla na liście i tak czy tak nie będzie on wtedy numerem 1 (wszystko wskazuje na to, że nie będzie nim w ogóle).
A RTL dzisiaj potwierdził informację - obaj finaliści zaśpiewają piosenkę z recyklingu.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Aha, a ja myślałem, że to nowa piosenka Blumchen, a to pewnie jej jakaś stara piosenka.... i kupują ją po to by uniemożliwić zwycięzcy DSDS wygranie... Tylko po co oni niby to robią?
scarface

Post autor: scarface »

To smutne że Dieter który zawsze był goraco witany w naszym kraju czy to jak przyjezdzal z Blue System czy to z Thomasem nawet słowem nie wspomniał o tragedii która miała miejsce w Polsce...z pewnoscia ma tu sporo znajomych i jeszcze wiecej bardzo oddanych fanów...ja wiem że DSDS to nie jest jego program ale jakiś mały gest...symbol na to na pewno mógł sobie pozwolić...to już nie jest ten sam człowiek z zasadami który przyjezdzał tu w latach 80 i 90-tych...Thomas chyba miął racje że tylko kasa mu w głowie...
Choć zabiore Cię do siebie będzie jak w niebie ja obiecuje Tobie to......
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Sposób dystrybucji zwycięskiej piosenki jest w DSDS nowością. Nie czekamy już 6 dni na premierę singla, piosenka będzie do ściągnięcia zaraz po zakończeniu programu.
Awatar użytkownika
Peter

ArCrack pisze:Sposób dystrybucji zwycięskiej piosenki jest w DSDS nowością. Nie czekamy już 6 dni na premierę singla, piosenka będzie do ściągnięcia zaraz po zakończeniu programu.
To znaczy, ze obaj wokaliści nagrali już swoje studyjne wersje tego utworu? Ale świetnie.., :) Mnie ciekawi inna kwestia czy jeśli Froehlich przegra z Marasco, co jest przeciez całkiem możliwe to jaki będzie bieg wydarzeń? Czy Dieter odmówi wtedy płyty dla Mehrzada tłumacząc się rozbieznością poglądów na muzykę (jak parę razy robił) i wyda także w takiej sytuacji płytę dla Menowina?
Awatar użytkownika
IR4MT
Kontakt:

Post autor: IR4MT »

Proud of all Iranians Mehrzad marashi (مهرزاد مرعشی ) :dance:

Obrazek
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Występ trójki półfinałowej z 10 kwietnia:

MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Tegoroczny finał miał największą oglądalność od pierwszej edycji show. Widzom spodobała się chyba walka Menowina z resztą świata. Facet wygrał głosowanie we wszystkich koncertach poza pierwszym i ostatnim: http://www.rtl.de/cms/unterhaltung/supe ... t_id=40880
nado

Post autor: nado »

Wypunktuję, bo nadal nie wiem jak się edytuje:
1. Mehrzad wygrywa, chociaż jego wykonanie Don't Belive jest dużo gorsze niż Menowina. Stoi jak słup soli, na scenę wparowują ludzie i prawie go nie przewracają.
2. Menowin ze łzami i kurwikami w oczach rzucałby czym popadnie, pozostają mu jednak tylko słowa. "Wszystko to gówno" - rzuca na gorąco do reporterki RTL-u.
3. Bohlen wyśpiewał sobie właśnie muzyczną przyszłość. Przez kamerę zostaje złapany w bardzo intymnej chwili. Można odnieść wrażenie, że się właśnie zesrał i dlatego nie może podnieść się z fotela.
4. Prowadzący szczytuje. Z poczuciem prywatnego sukcesu pyta uszczypliwie Menowina: "Tatuś Bohlen teraz się tobą zaopiekuje?". "Mam nadzieję" - odpowiada nieprzytomny z wrażenia, sponiewierany emocjami "rudy kloc".
5. Publiczność skanduje imię Menowin. Mehrzad w stonowanych, ale stanowczych słowach karze jej się zamknąć. Dziękuje Frohlichowi. Entuzjazm opada. Ludzie nie klaszczą już nikomu.
6. Cieszy się drugi męski juror Idola: " Po raz pierwszy w historii programu nie wygrał faworyt Dietera. ", po czym łyka triumfalnie szampana.
WNIOSKI:
1. W przysłowiowym nosie oglądacze DSDS-ów mają kompozycje Bohlena i chyba jego samego.
2. Bohlen przeterminował się jako juror i jest w fazie terminalnej swojej niemieckiej kariery.
3. Bohlenowi na niemieckiej scenie pozostaje już tylko polityka.
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

Jednak Hasso "Menowin" Fröhlich nagra płytę!
Pomiędzy czerwcem a sierpniem ukaże się jego singiel i album!
Producentem albumu nie będzie Dieter Bohlen!!!
Producentami będą amerykańscy hip-hopowcy!
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
Peter

To pewnie ucieszy licznych niemieckich fanów Menowina, którzy chcieli by nawet Dieter się za nią zabrał. A nawet hip hop pasuje do niego idealnie i dużo bardziej niż pop Bohlena. W kilku występach wygladał niczym amerykański raper, ja bym właśnie widział w piosenkach Xaviera Naido, Timbalanda, Jay Z, Fugees.
ODPOWIEDZ