Najgorsza płyta Bohlena

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
Awatar użytkownika
Peter

Najgorsza płyta Bohlena

Post autor: Peter »

Jaka jest ta najgorsza według was? Jak dla mnie "Club tropicana", do znudzenia ten sam motyw, którego naprawdę nigdy nie lubiłem, zawsze muzykę latino traktowąłem jako coś gorszego od dance..
Awatar użytkownika
mabuse89

Re: Najgorsza płyta Bohlena

Post autor: mabuse89 »

A ja nie lubię Here I Am Blue System, Alone MT, Mr. Lonely Medlocka, ale trudno wskazac tę najgorszą...
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

To z pewnością jakaś płyta, której nawet nie znam, np. jakieś schlagery, których nie trawię :)
Awatar użytkownika
Peter

Gdyby Oetzi zdecydował się na więcej piosenek Dietera, na pewno wybrałbym "Hotel Engel", a tak nie bardzo mogę, bo tam jest tylko jedna piosenka Bohlena, w dodatku w bardzo słabej wersji... Może dorzucam coś od Ricky'ego Kinga, to nie moje klimaty. :twisted:
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Dla mnie najgorszymi produkcjami Dietera są albumy niemieckojęzyczne-masakra.
Nie mam nic do samego j.niemieckiego,nawet się go uczę,ale piosenki wykonywane po niemiecku to koszmar a jeszcze do tego takie nudy jak Natalia Thineo,Yvonne Catterfeld,Peter Aleksander itd...może gdyby były śpiewane w j.angielskim brzmiały by zupełnie inaczej i inaczej bym je odbierała,może nawet miała bym swoje ulubione kawałki wśród wymienionych powyżej artystów :)
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

ode mnie nominacja dla Here I Am BS za moim zdaniem najwyżswzy wskaźnik "zapożyczania" od innych....
choć "słabsza" płyta u Dietera to i tak bardzo dobra pozycja w porównaniu z "lepszą" płytą wielu popularnych artystów...
Awatar użytkownika
Peter

atlantyda ;o) pisze:Dla mnie najgorszymi produkcjami Dietera są albumy niemieckojęzyczne-masakra.
Nie mam nic do samego j.niemieckiego,nawet się go uczę,ale piosenki wykonywane po niemiecku to koszmar a jeszcze do tego takie nudy jak Natalia Thineo,Yvonne Catterfeld,Peter Aleksander itd...może gdyby były śpiewane w j.angielskim brzmiały by zupełnie inaczej i inaczej bym je odbierała,może nawet miała bym swoje ulubione kawałki wśród wymienionych powyżej artystów :)
No jak dla Ciebie jest najważniejszy język... pewnie nie lubisz niemieckiego i tyle. Tak jak ja nie lubię francuskiego, bo źle brzmi w piosenkach. Dla mnie ważniejszy jest klimat płyty, melodie, aranżacje, strasznie nie lubię ponurych płyt i ponurych soulowych ballad typu "Gimme a chance" czy "Stop it" ani latynoskich piosenek w stylu "Baby blue" czy YCGI" chociaż ratują je teledyski.... Te płyty co wymieniłaś są akurat przednie, najgorsze są te karaibskie rytmy w CT choć np z tej płyty lubię "Forever" i "Forgive me" + oczywiście albumową "Mamacite". ;)
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Post autor: atlantyda ;o) »

Tak Peter,nie lubię j.niemieckiego i dlatego się go uczę ;).Czytaj uważniej posty.
Po prostu uważam,że j.niemiecki nie jest najlepszym językiem,żeby wylansować hity i nie najlepiej słucha się tych piosenek-mnie osobiście - a to,że Tobie się podobają-szanuję.
Peter pisze:Jaka jest ta najgorsza według was? Jak dla mnie "Club tropicana", do znudzenia ten sam motyw, którego naprawdę nigdy nie lubiłem, zawsze muzykę latino traktowąłem jako coś gorszego od dance..
Taki jest Twój post rozpoczynający temat "jaka jest ta najgorsza według was?",więc napisałam swoje zdanie ,a Ty jak zwykle 5 groszy swoje,że to nie są najgorsze albumy,ale takie jest moje zdanie i nie będę próbowała Tobie wmawiać,że tak jest i masz mieć takie same odczucia.
Kilka osób się wypowiedziało ,że to Here I Am-BS jest najgorsze, a ja się z tym nie zgadzam,ale nie będę dyskutowała na temat tego konkretnego tytułu bo to osobiste zdanie tych kilku osób :)
Peter zrozum,że jeśli ktoś ma inne zdanie to jest to jego zdanie i nie próbuj nikogo przekonywać,że jest inaczej.
Awatar użytkownika
Peter

No, Ok. ;) Nie zamierzam Cię do niczego przekonywac, po prostu nie uważam tych płyt w żadnym razie za słabe i tyle. ;)
scarface

Post autor: scarface »

Peter...wyluzuj troche...każdy ma prawo do swojej opini... :wink:
Dla mnie najgorszy album Bohlena nie istnieje...każdy ma w sobie coś...ale gdybym miał wskazać najsłabszy to chyba 2 ostatnie albumy M.T...gdyby zrobić z nich jeden byłby jednym z najlepzych a tak wyszło jak wyszło...
Choć zabiore Cię do siebie będzie jak w niebie ja obiecuje Tobie to......
Awatar użytkownika
Peter

Mnie interesuje dlaczego Niemcy tak kochaja wszystko co Dieter wydaje, przecież powiedzmy szczerze, że nie kazda jego nowa piosenka jest geil/hammer/toll. Na czym polega ten mit Bohlena/Midasa/cudotwórcy? Dlaczego jego piosenki od razu wskakuja na czołowe miejsca listy Vivy, szczególnie że większośc z nich jest w najlepszym razie przeciętna? Ja do albumów dorzucam 3 album Medlocka, tam aranżacje brzmią jak dema i klimat do mnie nie trafia...
jkris

Post autor: jkris »

Peter pisze:Dlaczego jego piosenki od razu wskakuja na czołowe miejsca listy Vivy, szczególnie że większośc z nich jest w najlepszym razie przeciętna?
odpowiedz jest prosta- piosenki wskakuja na pierwsze miejsca nie dlatego, ze sa dobre tylko ze wzgledu na osoby, ktore je wykonuja- cieszace sie najczesciej krotkotrwala ale jednak ogromna popularnoscia. dlatego tez na pierwszym miejscu niemieckiej top100 znalazlo sie tak wiele marnych piosenek od Bohlena. Jak pewnie pamietasz, przez wiele lat przed reaktywacja MT zadna piosenka Bohlena nie miala szans na dobre miejsce w top 100- mimo, ze zdarzalo mu sie wtedy komponowac wiele dobrych utworow. teraz sunie na fali popularnosci DSDS, pytanie co zrobi po zakonczeniu programu...
Awatar użytkownika
Peter

Sporo racji w tym co piszesz, ale wytlumacz mi dlaczego Niemcy tak kochają medlocka dzisiaj, mimo, że szał na jego punkcie dawno minął, ma już 3 następców, a na dodatek nagrał tyle beznadziejnych płyt i utworów... :?:
jkris

Peter pisze:Sporo racji w tym co piszesz, ale wytlumacz mi dlaczego Niemcy tak kochają medlocka dzisiaj, mimo, że szał na jego punkcie dawno minął, ma już 3 następców, a na dodatek nagrał tyle beznadziejnych płyt i utworów... :?:
z tym uwielbieniem do Medlocka to bym nie przesadzal... jego dosyc mocna strona jest to, iz jest "jakis". Niemcy lubia chyba takie wyraziste postaci, stad mimo, ze od jego wygranej minelo troche czasu, nadal wzbudza zainteresowanie. Poza tym nie daje zapomniec o sobie nagrywajac plyte za plyta, no i jest wsparty ogromna machineria promocyjna...
Awatar użytkownika
Peter

No jest wyrazisty ma charyzmę, mimo, że właściwie tylko jego płyty można określić tymi najgorszymi w twórczości Bohlena... Nawet Daniel Schuhmacher czy Oliver Lukas nagrali lepsze rzeczy.... A to, że uwielbiają medlocka to widać gołym okiem, wystarczy zajrzeć na bohlenworld by zobaczyć jak go kochają. Np: w głosowaniu: Mehrzad czy Mark zdecydowanie wygrał ten drugi. :shock:
jkris

Peter pisze:No jest wyrazisty ma charyzmę, mimo, że właściwie tylko jego płyty można określić tymi najgorszymi w twórczości Bohlena... Nawet Daniel Schuhmacher czy Oliver Lukas nagrali lepsze rzeczy.... A to, że uwielbiają medlocka to widać gołym okiem, wystarczy zajrzeć na bohlenworld by zobaczyć jak go kochają. Np: w głosowaniu: Mehrzad czy Mark zdecydowanie wygrał ten drugi. :shock:
piszesz o uwielbieniu fanów, a ja miałem na mysli społeczenstwo jako ogol. mam 2 kuzynki studiujace w Berlinie i zadna z nich o Medlocku nie slyszala nic wiecej ponad to ze wygral kiedys DSDS. dla mnie jego plyty nie sa najgorsze w tworczosci Bohlena - juz predzej wskazalbym na produkty stworzone dla Yvonne Catterfeld.
ODPOWIEDZ