Modern Talking World Tours

Dyskusja wyłącznie na temat Modern Talking.
ODPOWIEDZ
Pointrox

Modern Talking World Tours

Post autor: Pointrox »

Witam,
chyba jeszcze nie było takiego tematu, więc chętnie się go podejmę.

Chodzi oczywiście o trasy koncertowe Modern Talking. Najbardziej interesują mnie oczywiście wszystkie te z okresu 1998-2003.
Jak dotąd to widziałem że prawdziwie ogólnoświatową trasę panowie zrobili podczas powrotu w 1998 roku - odwiedzili prawie wszystkie kontynenty w ciągu 8 miesięcy, a w Budapeszcie osiągnęli rekordową publiczność, bo aż 300.000 osób!

A o reszcie niewiele mi wiadomo - chciałbym np. dowiedzieć się czegoś o trasach Alone, America i Universe.
Na stronie są zdjęcia z koncertu, nawet skan biletu... ale jednak chciałbym wiedzieć więcej :D
Awatar użytkownika
Emil45677

Re: Modern Talking World Tours

Post autor: Emil45677 »

Myślę że bardzo ciekawy temat rozwinąłeś ale szkoda że takie małe zainteresowanie tym na forum :/. Także jestem ciekaw jak to było z trasami koncertowym Modern Talking. Jeśli ktoś posiada na ten temat ciekawe informacje byłoby świetnie gdyby się nimi podzielił....z góry dziękuję. :)
Pointrox

Post autor: Pointrox »

Podbiję może temat kilkoma filmami z największego koncertu MT - Budapeszt '98 :)

Anything is Possible

Geronimo's Cadillac

YMHYMS

In 100 Years

Heaven Will Know

I jeszcze jedno YMHYMS, ale tym razem z Katowic :D
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

byłem na koncercie w 1998 roku w Katowicach - zawsze będę pamiętał ten koncert, był niesamowicie udany, panowie w wybornej formie, publiczność zaangażowana od pierwszego numeru do bisów włącznie, słowa nie oddadzą tej atmosfery, niesamowite przeżycie być tam z tymi wszystkimi fanami i cieszyć się muzyką powracających królów popu :-)

następnie byłem w roku 2002 na koncercie w polsatowkim "Barze" - nie wiem, czy była to oficjalna część trasy koncertowej promomującej "Victory", czy też taki bardziej spontaniczny koncert - w sumie był on specyficzny (mało publiczności na żywo itd.) - na tym koncercie przebiłem "piątkę" Dieterowi, zrobiłem sobie zdjęcie, choć zagrali tylko 3 piosenki a wejściówka kosztowała 100 zł, to jednak byłem bardzo zadowolony... po koncercie dziennikarz Vivy zrobiłe ze mną wywiad i opublikowano go wgazecie razem z relacją z koncertu i zdjęciami, a z takich ciekawostek, w "Barze" w lokalu były powywieszane w dniu koncertu plakaty, a na nic, że "Victory" to ostatni album MT.... widać jednak plany zostały zmienione i w 2003 roku jeszcze coś nowego nagrali :)
ODPOWIEDZ