Dieter powróci - The X-Files :)

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Post autor: Pioetrek »

Shooting Star....hmmm, jak chyba już się większość z nas zgadza jest to nawiązanie do albumu Year of the Dragon (melodia, sample z ytworów itp.). A skoro nawiązanie do Year of the Dragon to chyba należałoby się zastanowić czy w sprawie tej płytki przypadkiem jakiś ślady prowadzą może do Studio33 na Majorce. W końcu to Luis był współproducentem tej płyty. Blue System też przez większość czasu opierał się na współpracy z Luisem. Obawiam się jednak, że przed wydaniem płyty się tego nie dowiemy...

Pozdrawiam

Piotrek
"Dieter is unbending - in his soul he is a rock-n-roller"
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Kolejna spiskowa teoria dziejów :D :

po zakończeniu Dieter Der Film 21.55 zostaje jeszcze 35 minut programu Wetten Das gdzie będzie Thomas. Dość czasu żeby ogłosić comeback Modern Talking :D

Pozdrawiam

Piotrek
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

A w kwietniu w programie ARD-Fernsehlotterie, gdzie jak wiemy pojawią się obydwaj wykonają na żywo "Shooting Star" :lol:
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Zapewne (chociaż akurat o tej sprawie moja siatka agentów mnie nie doniosła) :D . edit: znalazłem newsa na głównej :D
Jest jednak coś o czym chyba zapomnieliśmy. Otóż chyba nie do końca jest jasne kiedy powstały te piosenki (mam na myśli soundtrack). Jeżeli powstał on już w 2004 albo w pierwszej połowie 2005 roku nie ma tam piosenki dedykowanej MC. A nie wyobrażam sobie, żeby takiej piosenki Dieter nie zaśpiewał. Czyli soundtrack - soundtrackiem a ja zamiast zamykać temat 3 marca czekam na kolejny album solowy Dietera. :D

Pozdrawiam

Piotrek
Przemo

Post autor: Przemo »

Ehhh... Zbyt piękne by to było chyba...
Przemo
Awatar użytkownika
YaQb85
Kontakt:

Post autor: YaQb85 »

po tym krótkim wywiadzie na stronce coś czuje, że Bohlen planuje wystąpić w reality show coś na wzór "Jestem jaki jestem" albo rodziny Osbourne'ów.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Nie sądzę. Dieter na każdym kroku podkreśla, że nie chce robić z Maurice'a-Cassiana osoby publicznej.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Dieter powrócił, jest pięknie, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia ;)

Dieter ewidentnie nie ma ochoty na występy na scenie, we wszystkich programach ogranicza się właściwie do wywiadu. I jak w takiej sytuacji miałaby wyglądać promocja ewentualnej nowej płyty, gdy nie byłoby już przykrywki w postaci kreskówki? Trzeba by nagrań normalny klip, wypadałoby wystąpić z piosenkami w paru programach TV.
Czy to się da jakoś pogodzić?
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

Przy okazji nagrania dla Ute pojawiła się pewna informacja:

Bild:
BILD führte Bohlen und die behinderte Sängerin zusammen: Im Tonstudio von Dieter Bohlen in Hamburg nahm sie die Pop-Ballade „Sad, Sad Love“ („Traurige Liebe“) auf.
Bohlenworld.de:
Die BILD-Zeitung führte die behinderte Sängerin mit Pop-Titan Dieter Bohlen in seinem Hamburger Tonstudio zusammen. Dort nahmen sie die Pop-Ballade "Sad, Sad Love" auf.
Wg mnie (chociaż niemiecki znam bardzo słabo) z tych wyróżnionych fragmentów wynika, że Dieter ma swoje studio w Hamburgu.
W tym temacie, kilka stron wcześniej był wątek na temat studia nagraniowego Bohlen 02 Studio, które zostało okradzione/zniszczone niedługo po tym jak je ukończono. Bohlen 02 Studio mieściło się w domu Dietera.
Wydaje mi się, że jeśliby to nagranie odbywało się właśnie tam to w artykule wspomniano by o tym.
Czyżby więc Dieter kupił sobie studio "na mieście", a może przejął studio33 Hamburg?
Ale wracając do artykułu
http://www.bild.t-online.de/BTO/leute/a ... -song.html jest tam jedno zdjęcie Dietera i Ute i drzew za oknem (prędzej chyba takie drzewa można zobaczyć u Dietera w ogrodzie niż gdzie indziej w Hamburgu.
A jeśliby okazało się, że to co jest na zdjęciu to jednak jest w domu to sądząc po widocznych drzewach zwracam uwagę, że Dieter wyniósł się z piwnicy/garażu na poddasze chyba :D

I któż teraz rozwikła zagadkę tego studia? :D

Pozdrawiam

Piotrek
s.benson

Post autor: s.benson »

a mi sie wydaje ze ta teoria z x-ten nie ma poparcia w faktach...tak swoja droga x-ten to jeden z najlepszych albumów dietera a wiec pozegnanie sie z bratem louie dobrze mu zrobiło :)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Pioetrek pisze:Wg mnie (chociaż niemiecki znam bardzo słabo) z tych wyróżnionych fragmentów wynika, że Dieter ma swoje studio w Hamburgu.
Jeopark jest pod Hamburgiem ;). I z fotek zamieszczonych w Bildzie wynika, że to tam powstało nagranie.
Awatar użytkownika
Pioetrek
Kontakt:

I z fotek zamieszczonych w Bildzie wynika, że to tam powstało nagranie.
Znaczy się, chcieli mnie zmylić :D Dzięki za wyjaśnienie tej kwestii.

Pozdrawiam

Piotrek
s.benson

a mi sie wydaje ze gdzie indziej..te drzewo po lewej stronie i ta okrągła chmurka na niebie wyraznie mówią ,że gdzie indziej.... :oops:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Biję się w pierś, to zdecydowanie inne studio. Dokładnie to samo, w którym powstał nowy singiel CC Catch i Bohlena. Ale tylko nasz spec był to w stanie rozpoznać ;)
s.benson

oki,oki wierzymy ci...tylko juz prestan :lol:
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

To Ty przestań - Twoje "uszczypliwości" i "sensacyjne newsy" nic nie wnoszą do tematu a powodują jedynie zamieszanie.
ODPOWIEDZ