Najlepszy letni hit Marka Medlocka

Castingi z Dieterem Bohlen w jury + wykonawcy wywodzący się z tych castingów.
ODPOWIEDZ

Który utwór najbardziej do Ciebie trafia?

1 You Can get It
6
33%
2. Summer Love
4
22%
3. Mamacita
2
11%
4. Baby Blue
1
6%
5. Real Love
5
28%

Liczba głosów: 18

Awatar użytkownika
Peter

Najlepszy letni hit Marka Medlocka

Post autor: Peter »

Który z singlowych hitów Medlocka wam się najbardziej podoba? Mnie się już przejadły YCGI i SL, BB, pozostaje rozważyć między Mamacitą a RL. Ale jeszcze nie wybrałem.
Awatar użytkownika
mabuse89

Re: Najlepszy letni hit Marka Medlocka

Post autor: mabuse89 »

Dla mnie to chyba Summer Love. A Real Love jeszcze mi się ,,nie osłuchał''. Natomiast nie cierpię Baby Blue i Mamacity.

PS. Gdybyś jednak w tym zestawieniu umieścił ,,Why This Kiss'' to u mnie zdecydowanie wygrałby - moim zdaniem piosenka ta przebija wszystkie single i jest jedną z najlepszych Medlocka.
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Real Love jest najsłabszy z listy, a Baby Blue tylko trochę lepsze. Mamacita jest moim zdaniem trochę na siłę... zastanawiałem się między You Can Get It, a Summer Love. Głosuję na to drugie :) Ze szczególnym wskazaniem na wersję reggae :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Peter

Ja powiem tak: YCGI jest fajny, bo chórki, ale teraz już nudno tego słuchać, bo się oklepało, poza tym ten nudny gitarowy podkład... brrr. Jedynie w wersji Modern Mix jest fajny, Summer love to znowu piosenka bez iskry, taka mdła, bez potencjału i przebojowości. Zauważcie na refren, brakuje tu chwytliwości. Tu nie ma tak chwytliwych fraz jak "Strangers by night" czy "Cause you are young". Szczerze mówiąc piosenka jest nijaka i nigdy mnie nie brała, a na dodatek mało oryginalna, tu tylko chórki sa fajne no i może melodia zwrotki. Mamacita to znowu długo mnie do siebie nie mogła przekonać, ale głównie przez słaby teledysk. Ostatnio mi się jednak bardzo spodobał (Album Mix), gdzie ten melodyjny początek jest dość długi i przez to ta piosenka jest najbardziej melodyjna ze wszystkich hitów Medlocka, a nie daleko jej do tego co się nazywa typowym Bohlenem (choć oczywiście w innym aranżu). Jest trochę porywająca i te wstawki z niskim wokalem i chórki, no prawie jak w MT. :) Baby blue - tu znowu teledysk extra ale piosenka do bólu wtórna wobec YCGI i SL i mało mnie bierze, chociaż pewien potencjał ma. Real love - zachwyt tą piosenką już mi przechodzi powoli, ale nie jest zła, ma fajny aranż, tylko brakuje jej dobrej melodii, tak jak ma Mamacita..
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Real love jest nową piosenką która przypadła mi do gustu.Jednak ze starych podoba mi się najbardziej Summer Love.
Zresztą nie będę więcej głosowała bo dysk mi się zepsół i działa tylko na patriotycznych forach
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

No jak dla mnie to oczywiście You Can Get It - to bez dwóch zdań. Utwór przyjemny, chórki niczego sobie...tylko piosenki Marca są bite na jedno kopyto. Ale ta jakoś najbardziej przypadła mi do gustu.
Point Of No Return
sylwester

Post autor: sylwester »

mamacita
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Wszystkie te utwory są lekkie i przyjemne w słuchaniu, ale chyba najbardziej podoba mi się You Can Get It.
Obrazek
Awatar użytkownika
Peter

Dzisiaj bym na pewno zagłosował na "Real Love" - ta piosenka jest lekka i przyjemna, a ma w sobie coś co sprawia, że się tego chce słuchać non stop. Ma przede wszystkim świetny aranż i elementy z muzyki Bohlena z lat 90 tych, przypomina mi piosenki Blue System z czasów "Forever Blue" i Touche. Przede wszystkim super jest to przejście do refrenów i motyw przewodni, a także całe bogactwo aranżacyjne. Jedynie melodia nie jest jakaś znakomita. Brakuje melodyjnego początku, to co jest sprawia niedosyt. "Mamacita" miała to melodyjne intro lepsze. No i szkoda, że nie można zagłosować też na nową piosenkę "Sweat". ;)
Awatar użytkownika
angel

Post autor: angel »

Trzy utwory z tej listy są dla mnie naprawdę przyjemne w słuchaniu 8) .
Moja kolejność najczęściej słuchanym przez mnie utworów to:
1.Summer Love
2.Real Love
3.You Can Get It

"Mamacita" i " Baby Blue"- nie są dla mnie interesującymi utworami Medlocka i nie wpadły mi w ucho.
Jede Hoffnung, jede Träumerei
es ist vorbei...
Awatar użytkownika
Peter

Myślałem, że jeśli ktoś lubi YCGI to automatycznie musi lubieć "Baby Blue", gdyż to zasadniczo to samo tylko z inną ścieżką wokalną.... :P Mnie bardzo urzekł teledysk do tego utworu, o wiele lepszy niż piosenka, jest to chyba najlepszy teledysk Medlocka, bijący na głowę nudnawy teledysk do RL, a znowu Cover jest tandetny i tracklista uboga, u zdecydowanie ustępujac pola singielkowi YCGI. A "Mamacita" to inna bajka w porównaniu do reszty, taka najbardziej zblizona do latino piosenek MT, ale te wrzaski w tle są denerwujące, więc aranżacja do poprawy!
Awatar użytkownika
Romantic Warrior

Post autor: Romantic Warrior »

chyba jestem tu w mniejszości, bo mnie się z tego zestawienia najbardzij podoba Baby Blue - mogę tego słuchać bez końca :-) You Can Get It też bym wyróżnił, natomiast Real Love jest zbyt daleko idącą kalką Tavere, dlatego najmniej przepadam za tym kawałkiem...
ODPOWIEDZ