Sukces??? To przeciez klapa!

Tutaj prowadzimy generalną dyskusję na temat Dietera i jego muzyki.
jkris

Sukces??? To przeciez klapa!

Post autor: jkris »

o jakim sukcesie mowa? te kilka mln widzow to niby sukces???? W duzo mniejszej Polsce taki program jak Taniec z gwaizdami ogladalo 8mln widzow!!! Kreskowke ktora kosztowal kupe mln euro zaledwie 5,5 mln. Sam fakt, ze nie oplacalo sie go wyswietleac w kinie o czyms swiadczy.
Zachecam do pocztania txt Vivy- wczorajszy NEWS- Film Bohlena zbyt słaby do kina...
Po co sie oszukiwac?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

"Dieter - Der Film wird zum Überraschungs-Erfolg" (quotenmeter.de)
"Hammer-Quote fĂźr "Dieter - Der Film"" (news aktuell)
"Dieter schockt Thomas: RTL machte "Wetten, dass..?" mächtig Konkurrenz" (dwdl.de)
"Comic-Dieter schlägt Gottschalk bei der Jugend" (medienhandbuch.de)
"Auch "Dieter"-Wiederholung mit sensationellen Quoten" (dwdl.de)

No porażka jak nic :lol:

To, że komuś się film nie podobał i uważa go za słaby nie zmienia faktu, że 5,5 miliona innych ludzi chciało go obejrzeć (a dodając do tego oglądalność powtórki prawie 9 milionów).
Jak piszesz tak cię widzą.
Sławek

Post autor: Sławek »

Jaka klapa? Ja chyba zrezygnuję z tego forum, bo mnie nerwy zaczynają opuszczać. 5,5 miliona ludzi obejrzalo film w najmniej ciekawej porze i klapa. Viva to akurat najmniej obiektywna instytucja. Poza tym ile ludzi obejrzało film poza granicami Niemiec? Tego nikt nie wie. Viva może sobie w brodę pluć, że to RTL wyemitowało ten filmik. A Viva niech się dalej bawi w te murzyńskie zawodzenie przy 2 akordach i trzech bębenkach oraz machanie łapkami w bliżej nieokreślonym celu. Bo to jest poziom muzyczny, rzekłbym za.....sty, w sam raz dla niej i jej odbiorcow. Zapomnieli już ile to nakładow Vivy (jeszcze wtedy czasopisma) zostało sprzedanych z okładkami MT. Wtedy było ok, bo na tym zarabiali. Heh, Dieter ma rację, show busness to sciek... Dla mnie najbardziej adekwatnym kryterium jest rynek.
jkris

ja tego filmu nie ogladalem i nigdzie nie napisalem, ze mi sie nie podobal- stwierdzam tylko fakt, ze cos co kosztowalo kupe kasy i mialo byc wyswietlane w kinie powinno sciagnac nie jakies nedzne 15% widowni a minimum 50%
ale jasne- sukces olbrzymi- az 5mln Niemcow to ogladalo hahahaha!
M jak milosc w Polsce ma wieksza widownie!
co zas sie tyczy czasu emiscji to kolego nie przesadzaj- najlepszy z mozliwych! a jaka konkurencja mial byc thomas?
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Nie mówię że Tobie się nie podobał - nie podobał się ludzim, którzy pisali przytaczane przez ciebie artyuły.
To co przedstawiasz to nie jest fakt, to jest Twoja własna opinia.
I z całym szacunkiem - jeśli już mam sugerować się czyjąś opinią, to zdecydowanie więcej niż Twoja jest dla mnie warta opinia ludzi z quotenmeter.de, portalu specjalizującego się w wynikach oglądalności.
jkris

no coz, pompuj sie dalej sukcesem ktorego niestety nie bylo.
fakty znasz i wiesz gdzie mial trafic ten film a gdzie skonczyl. to, ze film obejrzalo wiecej ludzi niz jakies inne programy w tym czasie nie ma znaczenia, bo zaden z nich nie kosztowal tyle milionow euro..
koncze ten temat.
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Również pozdrawiam i życzę uniknięcia wszelkich "porażek" takich jak ta, która stała się udziałem "Dieter - der Film" ;)
I cieszę się, że kończymy rozmowę o tym 8)
Awatar użytkownika
Malediwy

Post autor: Malediwy »

A może ten film maił lecieć w TV bo dzięki temu CD Dieter Bohlen - Der Film miało znakomitą reklame? Może w kinach nie usiadłoby 5 mln ludzi i ta reklama dotarła by do znacznie mniejszej części odbiorców. Może Didi nie zarobi na filmie ale dzięki temu będzie większa sprzedaż jego nowej płyty?...
Spokojem można kamień ugotować...
Sławek

Post autor: Sławek »

Malediwy pisze:A może ten film maił lecieć w TV bo dzięki temu CD Dieter Bohlen - Der Film miało znakomitą reklame? Może w kinach nie usiadłoby 5 mln ludzi i ta reklama dotarła by do znacznie mniejszej części odbiorców. Może Didi nie zarobi na filmie ale dzięki temu będzie większa sprzedaż jego nowej płyty?...
No oczywiście. Wątpię aby do kina poszlo 5 milionow ludzi. Z tego punktu widzenia zdecydowanie bardziej kalkulowala sie emisja w TV.
jkris

ale film byl robiony po to aby go wyswietlac w kinie a nie w TV i dlatego wg mnie to porazka... poza tym 5,5 mln widzow to takze zadna rewelacja.
oczywiscie to, ze w tym samym czasie wyszla plyta Dieter- der film i plyta Andersa to nie przypadek.
jkris

mam cos smiesznego ale oddajacego moj stosunek do "sukcesu" filmu Bohlena :lol:

Poniedziałkowy tragiczny odcinek serialu o perypetiach rodu Mostowiaków obejrzało 11 489 tys. widzów!

PS
nie jestem fanem tego tasiemca ale obiektywnie nalezy stwierdzic ze SUKCES odniosł...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

W przypadku "Dieter - der Film" podkreślano głównie fakt, że te 5,5 miliona udało się uzyskać pomimo emisji przez ZDF w tym samym czasie "Wetten dass...", które regularnie przyciąga przed telewizory kilkanaście milionów ludzi. A zeszłej soboty w grupie 14-49 DDF ściągnął prawie tyle samo ludzi (różnica wynosiła 0,22 mln), co owy program. To przede wszystkim stanowiło o sukcesie filmu, bo ciężko żeby Dieterem interesowali się dziesiecio- czy sześćdziesięciolatkowe.
M jak miłość można pogratulować widowni, co nie zmienia w niczym wyników oglądalności "Dieter - der Film".
jkris

wiesz, ja bym to ujal tak- zwazywszy na fakt jak bardzo bohlen jest nielubiany w Niemczech to faktycznie to 5,5mln nie jest zlym wynikiem...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

To miał być mój kolejny argument ;)
Nareszcie co do czegoś się zgadzamy :lol:
Przemo

Post autor: Przemo »

Ja uważam, że 5 mln widowni to liczba, która (biorąc pod uwagę temat filmu) jest olbrzymia. Sorry, ale argument, że jakiś serial oglądao więcej osób jest chybiony, bo obu rzeczy nie da się porównać. Równie dobrze można by przyrównać do oglądalności "Dieter - Der Film", oglądalność "Faktów TVN"< albo "Wiadomości". Proponuje za to poszperać i zobaczyć jaką widownię przed telewizorami gromadzą, dajmy na to, koncerty jakichś naszych polskich gwiazd, albo filmy o ich biografii (jesli takie w ogóle są). Biorąc pod uwagę, że film ten, co chyba oczywiste, w większości oglądali fani Dietera, to 5 melonów luda w sobotni wieczór to chyba jednak sukces. Tym większy, że jak czasem tu czytamy, Dieter to już przeszłość, znienawidzony w Niemczech i poza nimi. Pamietajmy też, że cały czas mówimy jedynie o widzach w Niemczech i to o widowni bez wuzględnienia niedzielnej powtórki.

Naprawdę, życzę takich porażek innym.
Przemo
jkris

gwarantuje Cie ze w tych 5 mln widzow jakies 10% to fani. pozostala czesc to ciekawscy- Bohlen jak zauwazyles jest nielubiany w Niemczech i znany z tego, ze dla zrobienia szumu wokol siebie potrafi obrazac innych...
ODPOWIEDZ