"Strong" - nowy album

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agata

Re: "Strong" - nowy album

Post autor: Agata »

Agata pisze:Współpraca Thomasa z Rosjanami nabiera tempa. Okazuje się, że ma on wziąć udział w kolejnej ekranizacji jednej z najważniejszych książek literatury rosyjskiej i światowej, „Mistrza i Małgorzaty” Michaiła Bułhakowa. W tej superprodukcji Thomas ma najprawdopodobniej zagrać postać Wolanda.
tanathos pisze:to chyba żart prima- aprilisowy :wink:
edmund1974 pisze:Też myślę, że to jest żart prima-aprilisowy :-)
Zdaje się, że tak :wink: :mrgreen:

Obrazek
Awatar użytkownika
Pkmodern
Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska

Post autor: Pkmodern »

UKRAIŃSKIE 2-DYSKOWE WYDANIE ALBUMU "STRONG":

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cena 55 hrywien. Składa się z CD + DVD
MODERN TALKING FOREVER!!!
Awatar użytkownika
ROBERT_LATO
Redaktor
Kontakt:

Post autor: ROBERT_LATO »

Rzadko się wypowiadam w w kwestiach płyt bo jest to bardzo subiektywne odczucie - jednemu może się dany krążek podobać, innemu nie. Odniosę się jednak wyjątkowo do płyty "Strong" i takich tam innych rzeczy... ;)

1. "Strong" jako płyta jest zdecydowanie lepsza od poprzedniej "Songs Forever", która to całkowicie i zdecydowanie nie była w stylu Andersa - dla mniej wtajemniczonych dodam tylko, że zarówno Thomas jak i zresztą Bohlen uparcie twierdzą, że zawsze chcieli tworzyć i wykonywać muzykę bardziej ambitną (Anders od początku, Dieter od prawie początku), zaś Modern Talking i nagrania z zakresu muzyki dance to po prostu w ich przypadku źródło zdobywania pieniędzy. Jednak w moim przekonaniu żaden z nich nigdy i nigdzie (niezależnie od tego czy będą to Niemcy, Rosja, Japonia, Chiny czy maleńka wysepka Nauru) nie będzie dobry w innym stylu, niż ten który wypracowali sobie w latach 80-tych i wczesnych 90-tych;

2. Ostatnie dokonania Bohlena po drugim rozpadzie Modern Talking nie są dla mnie wybitne - co nie odbiera mu faktu, iż na Medlocku i jemu podobnych zarobił sporo kasy, a same nagrania trafiały na listy przebojów i udawało im się zajmować nawet miejsca 1,2 czy 3 pozostając jednocześnie przez kilka, kilkanaście tygodni na listach przebojów w krajach niemieckojęzycznych. Bohlen ma jeden talent więcej od Andersa potrafi się "ustawić" nie tylko muzycznie - jurorowanie w DSDS wyszło mu niewątpliwie na dobre, a od którego odcina cały czas kupony i niewątpliwie jest bardziej znaną osobą niż Thomas w Niemczech;

3. Wracając do tematu... "Strong" ogólnie nie jest płytą ZŁĄ choć niewątpliwie MONOTONNĄ !!! - to co było dla mnie kiedyś atutem Modern Talking - a co określano jako jedno nagranie w kilkudziesięciu wersjach czyli mówiąc oględnie "wszystko na jedno kopyto" w przypadku "Strong" takim atutem dla mnie nie jest;

4. Zarzut jaki postawiono Bohlenowi i to nie raz w przypadku płyty Blue System - "Here I am", a który dotyczył napisania tej płyty na kolanie (z czym zgadzam się praktycznie w pełni) można postawić tym razem Andersowi... a głównie ekipie odpowiedzialnej za "Strong"... w końcu Anders to wykonawca a nie autor muzyki czy tekstów wszystkich nagrań;

4. Z całą pewnością "Why Do You Cry", "Sorry, Baby" (choć ta akurat ma tylu przeciwników co entuzjastów), "Suddenly", "I'll Be Strong", "I Wanna" czy w końcu "I Miss You" z krążka Oriflame edition podobają mi się od pierwszego wysłuchania. Pozostałe cóż.... niestety zbyt długo zajmuję się profesjonalnie muzyką aby nie słyszeć zapożyczeń z innych nagrań, jak również zbyt długo zajmuję się muzyką by nie odróżniać dopracowanego nagrania od nagrania pisanego na tempo, gdzie liczy się głównie czas;

5. Notabene w nagraniach które podobają mi się (aby nie było wątpliwości) i które wymieniłem powyżej również występują zapożyczenia z innych nagrań... Ale w końcu Rosja to kraj zapożyczeń muzycznych w pełnym tego słowa znaczeniu :) - co nie oznacza, że to źle... ale po prostu tak to już jest. Tak czy siak wolę jednak 100 razy bardziej rosyjski dance z zapożyczeniami niż dokonania muzyczne zachodu z ostatnich lat :P , które jak dla mnie przestały być twórcze a stały się odtwórcze o czym świadczy fakt, iż 70 % muzyki pojawiającej się obecnie (jak i od kilku lat) na kanałach typu Viva czy MTV to covery nagrań z lat 80-tych czy 90-tych.

Ciekawostką jest z kolei dla mnie chyba tylko to, że na razie tylko mnie refren "Why Do You Cry" kojarzy się z refrenem "It's Christmas" - Modern Talking :)
Spróbujcie wstawić po:

What do the lonely do on Christmas ?
Woman is a man's best friend
There are people in loneliness, girl
Waiting for a helping hand
There's no mountain that's high enough
Heaven will send me
You're drawning in a sea of love, girl
Never set you free
I have a heart of sun
And you will never be alone
We'll have some days of fun
My love

Why do you cry
Wonderful lady ?
Why do you cry
Fighting a fear ?
Why do you cry ? just tell me why
I'm like a blind running behind you

Pasuje muzycznie.... ? ;)
Prawie tak :)
Jeden, no powiedzmy dwa dźwięki zmienione, nieco szybsze tempo i bardziej nowoczesne brzmienie - tyle odróżnia oba refreny...

6. Co do samego wydania - oczywiście mając na myśli wydanie PREMIUM jak dla mnie REWELACJA !!! i to jedyna rzecz której kompletnie NIC nie da się zarzucić. Ilość płyt, opakowanie, książeczka są na najwyższym poziomie.

7. Należy wspomnieć o teledysku do "Why Do You Cry" - jak dla mnie bardzo dobra robota i należy uznać ten teledysk jako jeden z najlepszych w karierze Thomasa.

8. Konkluzja... "Strong" wbrew tytułowi nie jest płytą mocną (w znaczeniu dobrą) ale... jest z pewnością muzycznie przyzwoitą. Szkoda jedynie, iż tak bardzo śpieszyło się wydawcom aby jak najprędzej zakończyć prace... bo mogłoby powstać naprawdę coś wyjątkowego.
Z drugiej strony nie należy dziwić się narzuconemu tempu prac albowiem jak wszyscy wiemy "Good Karma" przepadła, zaś prace nad nią pochłonęły na tyle dużo czasu, że zapewne sam Thomas nie chciał zbyt długo pozostawiać swoich fanów po nieudanym "Songs Forever" bez możliwości usłyszenia nowych nagrań.
Po przesłuchaniu całości "Strong" na kolana NIE PADŁEM, na szczęście jednak nie będzie to kolejna płyta, którą po jednokrotnym przesłuchaniu odłożę na półkę by.... pokrył ją gęsty kurz. Dla mnie ta płyta i "This Time" stoją na podobnym poziomie, choć uczciwie trzeba przyznać, że wolę póki co tę drugą - pewnie dlatego, że jest O WIELE MNIEJ MONOTONNA;

9. Na koniec dodam jedynie, iż powyższa całość to wyłącznie MOJE ODCZUCIA i można się z nimi zgodzić lub nie;

10. Niestety nie spodziewam się już fajerwerków muzycznych ze strony obu Panów - nie mniej miło byłoby choć od czasu do czasu usłyszeć nagranie, które wybije się ponad przeciętność - ale czy w przyszłości jeszcze tak kiedykolwiek się zdarzy - czas pokaże.
Ostatnio zmieniony pt kwie 02, 2010 23:38 przez ROBERT_LATO, łącznie zmieniany 1 raz.
Its haahd se Dieter tuh bie ;-)
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ja mam dokładnie odwrotne wrażenia. Dla mnie jest to płyta najlepsza po 2003 zz dokonań Thomasa Andersa. A także jedna z lepszych w całej karierze. przebija nieco nudnawy momentami "Different", gdzie wysłuchanie "Someone new" i jeszcze paru innych piosenek jest nie lada wyzwaniem i katorgą niemiłosierną, bo te piosenki nie tylko sa nudne ale i długie. Ma lepsze wykonanie techniczne niż "Whispers' i w przeciwieństwie do niej nie ma zapełniaczy. Podobny poziom jest na "Down on sunset" i jedynie tylko tej dorównuje, od pozostałych jest ZDECYDOWANIE lepsza.
Ktoś tu wspomniał o tym, że słychać tu rękę Thomasa. Owszem słychać i to w dobrym tego słowa znaczeniu w "My angel" -przecież ta aranżacja jest identyczna jak w "My declaration of love" a melodia niesłychanie podobna, co jest fajne oczywiście. Ten kawałek od razu przynosi takie jednoznaczne skojarzenia. ;) Podoba mi się, że ten utwór dostarcza masę pozytywnych wrażeń jak Thomas przechodzi do refrenu śpiewając wyżej o jedną oktawę. I na koniec dodam, że to najbliższa stylistycznie MT płyta Andersa.
jkris

Post autor: jkris »

ROBERT_LATO pisze: niestety zbyt długo zajmuję się profesjonalnie muzyką aby nie słyszeć zapożyczeń z innych nagrań, jak również zbyt długo zajmuję się muzyką by nie odróżniać dopracowanego nagrania od nagrania pisanego na tempo, gdzie liczy się głównie czas
skoro jestes takim profesjonalista i masz wpisane "redaktor" kolo avatara to moze wytlumacz sie z bzdur, ktore kiedys na tym forum napisales?
ROBERT_LATO pisze: Z dobrze poinformowanych źródeł (których nie mogę niestety ujawnić) wiem, że jednak doszło do spotkania w trakcie koncertu w Moskwie Dietera i C.C. Catch.
Myślę, że doczekamy się jeszcze wykonywania nowych nagrań Bohlena przez Carol...
A żeby był większy smaczek dodam, iż zespół ma stanowić C.C.Catch, Didi i ktoś trzeci...
:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
FMike

Post autor: FMike »

Dobrze IKRIS "wyczajone" zdanie z kontekstu, sam ciekawy jestem odpowiedzi, daje do myślenia...
"...I'm A Rough Boy..."
Awatar użytkownika
Peter

E tam czepiacie się Roberta, a wiedzcie, że to dzięki jego i Pkmoderna zbiorom powstała właśnie ta strona. Sam Robert udostępnił wiele informacji o nieznanych wydaniach płyt MT i ich skany.... Fan przez duże F. I kończcie tą dyskusję, bo się ma nijak do tematu.... :shock:
Strong 2010

Post autor: Strong 2010 »

Pkmodern pisze:UKRAIŃSKIE 2-DYSKOWE WYDANIE ALBUMU "STRONG":

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cena 55 hrywien. Składa się z CD + DVD
I can help with the purchase of this disc.
strong2010ta@gmail.com
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

Peter pisze:E tam czepiacie się Roberta, a wiedzcie, że to dzięki jego i Pkmoderna zbiorom powstała właśnie ta strona. Sam Robert udostępnił wiele informacji o nieznanych wydaniach płyt MT i ich skany.... Fan przez duże F. I kończcie tą dyskusję, bo się ma nijak do tematu....
Jkris chyba po prostu lubi się czepiac... Gdy napisałem, że Strong mi się nie podoba, to od razu znalazł przyczynę - Dieter Bohlen i moja wielka do niego sympatia... Jasne - w pokoju mam mały ołtarzyk z wielkim portretem DIETERA BOHLENA, pod którym palę okładki ,,Stronga''... :roll: Strong mi się nie podoba, bo mi się nie podoba - moje oczekiwania wobec niej były po prostu wyższe i to że bardziej cenię Bohlena nie ma tu nic do rzeczy! I jeśli Ikrisie mi nie wierzysz i tak lubisz szperac w starych postach to znajdź te moje, w których wyraźnie piszę, że również to, co teraz tworzy Bohlen do mnie nie przemawia delikatnie mówiąc.. a może Ty drogi Jkrisie słuchając Stronga wyobrażasz sobie jak teraz Bohlen musi zieleniec z zazdrości i to jedynie dlatego Ci się ta płyta podoba???
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
Peter

Nie no teraz to Ty czepiasz się Jkrisa. ;) Lepiej by było, by Ci którym się "Strong" nie podoba udzielali się tylko w tematach o Medlocku. :)
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Peter pisze:Lepiej by było, by Ci którym się "Strong" nie podoba udzielali się tylko w tematach o Medlocku. :)
Lol, czyli Ci którym się nie podoba nie powinni się udzielać =.=? O to chodzi na forach, o wypowiadanie się..., a że ktoś jest zapalonym fanatykiem Stronga i jak ktoś da negatywna recenzje to musi go zjechać, to jego problem.
Obrazek
Awatar użytkownika
mabuse89

Post autor: mabuse89 »

Peter pisze:Nie no teraz to Ty czepiasz się Jkrisa.
Może się czepiam, ale ja szanuję zdanie tych, którzy się ze mną nie zgadzają i chciałbym, żeby i moje zdanie było szanowane... Bo te ,,antybohlenowskie'' czy ,,antythomasowe'' insynuacje po prostu mnie rozbrajają.. Jestem tylko fanem muzyki, a nie tajną wtyczką ,,bohlenowskiego'' czy tudzież ,,thomasowego'' podziemia;)
Napisałeś, że ,,Lepiej by było, by Ci którym się "Strong" nie podoba udzielali się tylko w tematach o Medlocku.'' a ja myślę, że nie byłoby lepiej, tylko byłoby strasznie nudno, gdyby w każdym poście napisane było: SUPER!! O TO CHODZIŁO!!! TA PŁYTA JEST NAJLEPSZA!!! ARCYDZIEŁO!!! CUD, MIÓD I MALINA!!! To trochę jak z komentarzami zdjęc na NK :wink:
Szanujcie tych, którym ta płyta się nie podoba, bo tak naprawdę dzięki nim możecie wysuwac swoje argumenty :wink: Bez sensu byłoby dyskutowac z kimś, kto ma identyczne zdanie :) Pozdrawiam
Can't you feel the groove ?
Baby, I feel it in my shoes
Can't you feel the beat ?
Babe, try and touch the beat
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

świetna, bardzo miła do słuchania płyta. mogę słuchać jej na okrągło. podobnie miałem z "catch the catch".
i mogę śmiało puszczać przy znajomych i rodzinie wszystkie utwory!
w przypadku nowych płyt MT omijałem wiele piosenek bo nie podobały się ani mi ani uczestniczącym ze mną przy słuchaniu osobom
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
ROBERT_LATO
Redaktor
Kontakt:

jkris pisze:
ROBERT_LATO pisze: niestety zbyt długo zajmuję się profesjonalnie muzyką aby nie słyszeć zapożyczeń z innych nagrań, jak również zbyt długo zajmuję się muzyką by nie odróżniać dopracowanego nagrania od nagrania pisanego na tempo, gdzie liczy się głównie czas
skoro jestes takim profesjonalista i masz wpisane "redaktor" kolo avatara to moze wytlumacz sie z bzdur, ktore kiedys na tym forum napisales?
ROBERT_LATO pisze: Z dobrze poinformowanych źródeł (których nie mogę niestety ujawnić) wiem, że jednak doszło do spotkania w trakcie koncertu w Moskwie Dietera i C.C. Catch.
Myślę, że doczekamy się jeszcze wykonywania nowych nagrań Bohlena przez Carol...
A żeby był większy smaczek dodam, iż zespół ma stanowić C.C.Catch, Didi i ktoś trzeci...
:lol: :lol: :lol:
1. jkris - nie piszę nigdy bzdur - co najwyżej rzeczy, których jestem pewien lub które przekazują mi ludzie zainteresowani tematem.
Otóż jeden z najbardziej znanych DJ'ów w Niemczech (niestety ponieważ nadal nie mam zgody na ujawnienia pseudonimu czy też jego nazwiska nie umieszczę tutaj takiej informacji) przekazał mi informację o takim spotkaniu podczas koncertu w Moskwie. Dieter swego czasu (choć tylko raz) w niemieckiej telewizji powiedział również, iż szykuje się powrót dawnej gwiazdy dla której komponował piosenki i poważnie myśli nad kontynuacją współpracy. Ponadto miał być to duet wspomagany przez niego samego. Zatem coś niecoś by się wtedy zgadzało. Sądzę że upłynęło jednak od tamtego czasu na tyle dużo wody, iż znów coś nie zagrało i projekt, rozmowy czy jak sam chcesz to sobie nazwać upadły. Nie dodałem nic więcej bo nie chciałem nadużywać interpretacji wypowiedzi Dietera i powołując się na pewną informację dotyczącą prawdopodobnego spotkania w Moskwie podczas koncertu z okazji Discoteka 80 napisałem - MYŚLĘ (w znaczeniu mam nadzieję) - czego jkris najwyraźniej nie zauważył. Być może zapytam sam Carol czy takie spotkanie miało miejsce i być może uzyskam odpowiedź na to pytanie. Powtarzam żeby nie było wątpliwości - zapytam jedynie czy Carol rozmawiała wogóle z Bohlenem - nie pytając o temat rozmowy;

2. Odniosę się do jeszcze jednego tematu - bo wcześniej czy później jkris wyciągnie i to... :)
Otóż jak niektórzy wiedzą New Collective zapowiadał wydanie kolejnej płyty "Supernova". Miałem kilka prywatnych rozmów i spotkań z Markiem Dulewiczem - zaproponowałem zrobienie remixu ich nowego nagrania wraz z jednym z DJ'ów niemieckich. Był tym zainteresowany do czasu aż nie zrobił sondażu możliwości sprzedaży płyty i wyszło mu, że na niej nie zarobi. Projekt został zarzucony, a sam Marek pozostał przy nagraniach dla O.S.T.R. i jemu podobnych. Witryna http://www.moderntalking.pl zaproponowała ze swojej strony pomoc w promocji płyty i Marek też był bardzo tym zainteresowany dopóki... nie zarzucił projektu. Dodatkowo zostaliśmy poproszeni przez Marka o zlikwidowanie dyskografii NC z naszej witryny - po wcześniejszym zautoryzowaniu - do czego przychyliliśmy się w jedynie w zakresie zlikwidowania zdjęcia Marka umieszczonego przy info o zespole. Podobno Piotr czyli druga część zespołu stara się jednak samemu wydać te płytę - czy ją wyda czas pokaże - choć w moim przekonaniu również i od tej informacji upłynęło zbyt wiele czasu i... nic się nie wydarzyło;

3. Co do mojej wypowiedzi:

"niestety zbyt długo zajmuję się profesjonalnie muzyką aby nie słyszeć zapożyczeń z innych nagrań, jak również zbyt długo zajmuję się muzyką by nie odróżniać dopracowanego nagrania od nagrania pisanego na tempo, gdzie liczy się głównie czas"

informuję szanownego kolegę, iż 15 lat grałem dyskoteki w najlepszych klubach w Polsce, posiadam licencję DJ'a wydaną przez PSPM (Polskie Stowarzyszenie Prezenterów Muzyki). Przez 3 lata prowadziłem audycje "Noc DJ'ów" oraz "Top 40 Dance Chart" w warszawskim Radio Dla Ciebie, przez 3 lata pojawiałem się na antenie Radio Łódź w audycjach z muzyką dance, dodatkowo swego czasu ukończyłem szkołę muzyczną - co za tym idzie pojęcie o muzyce jakieś mam...;

4. "Strong" jaki jest każdy słyszy - jednym się podoba - innym nie. Napisałem, że kilka nagrań spodobało mi się od razu - nie mniej płyta jest MONOTONNA z wykorzystaniem licznych muzycznych zapożyczeń - takie są fakty a z nimi się nie dyskutuje :)

Tobie jkris się ona podoba, mnie podoba się średnio. Zarówno Ty jak i ja mamy pewnie rację i pozostaniemy każdy przy swoim zdaniu... Nie nam przekonywać się nawzajem o gustach muzycznych - bo o gustach się nie dyskutuje - co najwyżej można wyrażać własne opinie z którymi się zgadzamy lub nie.

I to by było na tyle.
Pozdrawiam.
jkris

Post autor: jkris »

ROBERT_LATO pisze:[quote nie piszę nigdy bzdur - co najwyżej rzeczy, których jestem pewien lub które przekazują mi ludzie zainteresowani tematem.
Otóż jeden z najbardziej znanych DJ'ów w Niemczech (niestety ponieważ nadal nie mam zgody na ujawnienia pseudonimu czy też jego nazwiska nie umieszczę tutaj takiej informacji) przekazał mi informację o takim spotkaniu podczas koncertu w Moskwie.
strasznie tajemniczy starasz sie byc, a dla mnie szukasz taniej sensacji albo jestes wybitnie latwowierny i ufasz tajemniczym DJom, ktorych pseudonimow ujawniac nie mozesz :lol:
Ojciec Caro wyraznie powiedzial, ze do zadnego spotkania wowczas nie doszlo i to chyba powinno powstrzymac kogos z licencja DJ (od 15 lat) od zamieszczania tego typu postow.
Awatar użytkownika
ROBERT_LATO
Redaktor
Kontakt:

jkris pisze:
ROBERT_LATO pisze:[quote nie piszę nigdy bzdur - co najwyżej rzeczy, których jestem pewien lub które przekazują mi ludzie zainteresowani tematem.
Otóż jeden z najbardziej znanych DJ'ów w Niemczech (niestety ponieważ nadal nie mam zgody na ujawnienia pseudonimu czy też jego nazwiska nie umieszczę tutaj takiej informacji) przekazał mi informację o takim spotkaniu podczas koncertu w Moskwie.
strasznie tajemniczy starasz sie byc, a dla mnie szukasz taniej sensacji albo jestes wybitnie latwowierny i ufasz tajemniczym DJom, ktorych pseudonimow ujawniac nie mozesz :lol:
Ojciec Caro wyraznie powiedzial, ze do zadnego spotkania wowczas nie doszlo i to chyba powinno powstrzymac kogos z licencja DJ (od 15 lat) od zamieszczania tego typu postow.
1. Kiedy pisałem to w 2006 roku nie miałem informacji, że Dieter rozmawiał jedynie z ojcem Caro - zatem moje źródło wiedziało, że gdzieś dzwonią tylko jak się definitywnie okazało niekoniecznie w tym właśnie kościele.
2. ArCrack 2-3 posty poniżej mojego wówczas napisał co powiedział brat Caroliny w tym temacie, a czego chyba nie zauważyłeś skoro napisałeś jedynie, że ojciec Caro (Peter Mueller - dopisek red.) stwierdził, że do żadnego spotkania nie doszło - otóż doszło - co prawda nie z C.C. Catch ale z jej ojcem, a to oznacza że już się jkris mylisz :P
3. Tłumacząc na polski, co napisał Marco - brat Karoliny - a nie słyszałem by wypowiadał się sam ojciec - chyba że masz jakieś inne rewelacje, o których nic mi nie wiadomo:

Dieter Bohlen nie spotkał się z C.C. Catch, ale z ojcem i kierownikiem C.C. Catch Peterem Muellerem. Peter Mueller był managerem od 1989 do 1991 roku Dietera Bohlena i zorganizował pierwsze koncerty Modern Talking w Rosji. Rozmawiali o dawnych czasach, a Dieter pytał również o C.C. Catch, niemniej jej niestety już wówczas nie było.

Jak dla mnie dziwnie to trochę brzmi jako, że wówczas (1989 - 1991) Dieter bywał w Rosji już jako Blue System a nie Modern Talking, ponadto zawsze byłem przekonany, że jej ojciec miał na imię Jurgen... jak dla mnie to zaskakująca informacja, że ojciec Karoliny był menagerem Didiego ale nie można w końcu wiedzieć wszystkiego - zatem jak widzisz jkris mylić się może każdy nawet ktoś tak bliski i zaznajomiony z tematem jak brat Caro.
Ponadto to, że nie doszło do spotkania nie świadczy o tym, że Dieter nie myślał wówczas o ponownej współpracy z C.C. Catch skoro sam nadmienił, iż planuje ewentualny powrót kogoś kto był już kiedyś w jego stajni i to zaraz po koncercie w Moskwie na którym znaleźli się oboje, a jak wiemy niestety od średnio udanej niebohlenowskiej płyty sama Caro nie potrafi wrócić na rynek muzyczny. Kilkukrotnie przekładana premiera nowego krążka, do którego jak wiemy materiał istnieje wskazuje na to, że po prostu nikt nie był zainteresowany jego wydaniem, chyba że Dmitrij Frolow doprowadzi w końcu do ukazania się płyty w Rosji.

Szkoda, że zacytowałeś tylko fragment wyrwany z kontekstu mojego postu - bo wyglądał on tak:
ROBERT_LATO pisze:Sprawa wygląda tak...

Z dobrze poinformowanych źródeł (których nie mogę niestety ujawnić) wiem, że jednak doszło do spotkania w trakcie koncertu w Moskwie Dietera i C.C. Catch.
Tutaj moje źródło informacji pomyliło się bo Bohlen rozmawiał z Peterem a nie z Carol - nie mniej jakaś rozmowa była, w tym po raz pierwszy od dłuższego czasu Didi zapytał o Karolinę czego nie robił od czasu przegranej sprawy sądowej o wykorzystywanie pseudonimu artystycznego C.C. Catch.
ROBERT_LATO pisze:Myślę, że doczekamy się jeszcze wykonywania nowych nagrań Bohlena przez Carol...
zatem mówiąc inaczej MAM NADZIEJĘ - nic więcej
ROBERT_LATO pisze:A żeby był większy smaczek dodam, iż zespół ma stanowić C.C.Catch, Didi i ktoś trzeci...

tutaj oparłem się na informacji jaką podał Bohlen - ktoś kto już był w jego stajni (kojarzenie z występami w Moskwie Caro i występami Dietera w tym samym czasie) + jakaś tam nowa osoba
ROBERT_LATO pisze:Czy wszyscy pojawią się na scenie - czy tylko C.C. i trzecia osoba, zaś Bohlen pozostanie w cieniu - nie wiem
jak wyżej NIE WIEM czyli .... NIE WIEM :) po prostu domysł.
ROBERT_LATO pisze:Czy będzie to jednorazowy pomysł również nie wiadomo...
jak wyżej
ROBERT_LATO pisze:Ale kasa przecież to ważna rzecz dla wszystkich i nie omija to ani Didiego ani Caroliny ani nikogo innego :)
stwierdzenie oczywistego FAKTU
ROBERT_LATO pisze:Niestety póki co jeszcze nie wiem kto będzie TRZECIM, ale pewnie się dowiem - o ile oczywiście bomba nie wybuchnie wcześniej i nie zostanę przez kogoś uprzedzony :)
bez komentarza
ROBERT_LATO pisze:I to by było na tyle (PÓKI CO) :)
skoro nic nie napisałem to oznacza, iż po poście ArCracka dotyczącego wypowiedzi brata Carol nie miałem nic więcej do powiedzenia.

4. Co ma wspólnego moja praktyka DJ'a do postów ? (o ile wiem to tylko jeden post do którego się przyczepiłeś - zatem w moim przekonaniu jeśli już to powinieneś był napisać "powinieneś się powstrzymać od takiego postu"), który jak się w sumie okazuje zawiera w sobie wiele prawdy (wbrew temu co sam twierdzisz) - wiesz tylko TY SAM :lol:

Twój argument z którego wynika że dobry DJ to tylko taki, który pisze dobre posty na forum w żaden sposób mnie nie przekonuje i jest śmieszny - co do określenia DJ odnosiło się ono do moich kwalifikacji muzycznych i oceny płyty "Strong" a nie posta dotyczącego jakiegoś spotkania. Co do płyty zdania NIE ZMIENIĘ - jest ona dla mnie MONOTONNA, choć przyznaję szczerze (tak jak zresztą zrobiłem to w pierwszym swoim poście), iż nie jest zła w przekroju całej dyskografii solowej Andersa i na pewno przesłucham ją jeszcze nie raz w przeciwieństwie do "Songs Forever", "Souled" czy "Live Concert", których nie mam zamiaru włożyć do mojego odtwarzacza CD :P

5. Na koniec...
Jeśli starasz się mnie sprowokować czy obrazić to:
a) nie uda Ci się w żaden sposób;
b) jak dla mnie nie ma sensu rozmawiać z kimś kto nie przyjmuje do wiadomości innych argumentów niż swoje własne, wiedząc jednocześnie wszystko najlepiej;
c) ze swojej strony temat uważam definitywnie za wyczerpany i co byś już nie napisał w tej kwestii nie mam zamiaru się dalej wypowiadać jako, że dalsza wymiana uprzejmości jest jak chodzenie w miejscu - niby się chodzi a tak naprawdę nie poruszasz się nawet o krok - co najwyżej tylko nogi coraz bardziej bolą :)

Pozdrawiam Cię serdecznie :)
Ostatnio zmieniony pn kwie 05, 2010 23:47 przez ROBERT_LATO, łącznie zmieniany 3 razy.
ODPOWIEDZ