Mark Medlock - Real Love i V album Rainbow's End
-
nado
Re: Mark Medlock - Real Love i V album Rainbow's End
Na litość...
Nie ma żadnych podobieństw w Real Love do innych piosenek Medlocka, oprócz jego głosu i dzikich okrzyków. To zupełnie nowy rozdział !
- punky linsky
Zdecydowanie najlepszy kawalek MM od czasu YCGI i Why this kiss. Dobre brzmienie i przede wszystkim ten nostalgiczny refren... Jednak bylbym powsciagliwy w przewidywaniu hitu lata. Bedzie dobrze, jesli piosenka bedzie chociaz kojarzona poza granicami niemieckojezycznych krajow.
think for yourself - question authority
- MODERN JEANNE
Czasem nie wystarczy tylko dobra piosenka ale potrzeba też przebojowego artysty który ją wykonuje.Nawet lubię Marka i podoba mi się jego charakterystyczny styl śpiewania ale myślę że mógłby się znaleźć ktoś lepszy bardziej przebojowy kto wyprowadziłby tą piosenkę na szczyty.
A już jaka by była radocha gdyby zaśpiewał ją sam Dieter
Bo utwór jest bardzo dobry
A już jaka by była radocha gdyby zaśpiewał ją sam Dieter
Bo utwór jest bardzo dobry
I LOVE DB AND TA!
- Pkmodern
- Zarząd Thomas Anders Fanklub Polska
Niektórzy przewidują że szykuje się "Hit Lata"...
A który to dotychczasowy "przebój" Medlocka stał się "Hitem Lata"? Jakoś nie kojarzę...
Choć wielu kawałkom to wróżono i nic!
A który to dotychczasowy "przebój" Medlocka stał się "Hitem Lata"? Jakoś nie kojarzę...
MODERN TALKING FOREVER!!!
-
scarface
Niektórzy są tak spragnieni nowych kompozycji Dietera że choćby wypuścił ostatnią szmirę to będą pisać o tej piosence jak o potencjalnym hicie lata
Absolutnie nie potępiam - rozumiem...
Niedawno Szumi wrócił w kiepskim stylu...być może to zainspirowało Dietera który na singiel wybrał Real Love...niektóre covery mniej przypominają oryginały piosenek niż to co Dieter zrobił z brzmieniem Hadawaya...uznany kompozytor nie może sobie pozwalać na takie zwały chyba że robi coś lepszego od oryginału lub 80-90%-owy cover piosenki...puszcze to jednak w niepamięć jesli album będzie utrzymany w dobrym stylu i myślę że jest na to szansa... Ostatni album Marka pokazał że jeśli Dieter chce to potrafi, 3mam kciuki
Niedawno Szumi wrócił w kiepskim stylu...być może to zainspirowało Dietera który na singiel wybrał Real Love...niektóre covery mniej przypominają oryginały piosenek niż to co Dieter zrobił z brzmieniem Hadawaya...uznany kompozytor nie może sobie pozwalać na takie zwały chyba że robi coś lepszego od oryginału lub 80-90%-owy cover piosenki...puszcze to jednak w niepamięć jesli album będzie utrzymany w dobrym stylu i myślę że jest na to szansa... Ostatni album Marka pokazał że jeśli Dieter chce to potrafi, 3mam kciuki
Choć zabiore Cię do siebie będzie jak w niebie ja obiecuje Tobie to......
-
nado
Z Haddawayem ten utwór ma na prawdę niewiele wspólnego. Skąd ta obsesja? Na pewno nie jest to brzmienie What is love.
Zresztą nie zgadzam się również z opinią, że Sing allelujah to plagiat. Bzdura totalna. Korzystanie z sampli innych wykonawców nie jest jeszcze plagiatem. Zresztą za takie pożyczone aranże i dźwięki płaci się normalnie extra. Myślę, że Bohlen jest tego świadomy, inaczej nie opędziłby się od pozwów sądowych. W Sing allelujah mamy coś z refrenu Dr Albana, ale reszta jest zupełnie oryginalna. Real love może się kojarzyć z wieloma, powtarzam z wieloma muzycznymi pomysłami ale nie jest coverem !
Zresztą nie zgadzam się również z opinią, że Sing allelujah to plagiat. Bzdura totalna. Korzystanie z sampli innych wykonawców nie jest jeszcze plagiatem. Zresztą za takie pożyczone aranże i dźwięki płaci się normalnie extra. Myślę, że Bohlen jest tego świadomy, inaczej nie opędziłby się od pozwów sądowych. W Sing allelujah mamy coś z refrenu Dr Albana, ale reszta jest zupełnie oryginalna. Real love może się kojarzyć z wieloma, powtarzam z wieloma muzycznymi pomysłami ale nie jest coverem !
- Peter
Np: YCGI, Summer Love czy Mamcita.Pkmodern pisze: A który to dotychczasowy "przebój" Medlocka stał się "Hitem Lata"? Jakoś nie kojarzę...
- MichałT
Moim zdaniem utwór jest średnio dobry, a jak na możliwości Dietera... po prostu słaby. Moim zdaniem nie ma tu ani kszty nostalgii, którą Bohlen miał nam zwyczaj, niegdyś serwować. Gdyby od lat 80. tworzył on utwory na takim poziomie, to można by się było ew. jakiejś tam nostaligii doszukać, ale jak mówię - na jego możliwości to po prostu lipa. Gdy przychodzi mi porównać "Real Love" z "Madonna Blue", czy też "Sorry, Little Sarah", to niestety, ale piosenka Medlocka wypada niesamowicie blado, żeby nie powiedzieć, że nie istnieje
Najbardziej z tego wszystkiego podoba mi się okładka albumu "Rainbow's End", gdzie strój Marka, przywodzi na myśl ubiór Sonny'ego Crockett'a z Miami Vice, typu "Armani na T-shirt"
Moim zdaniem utwór jest lepszy od chłamu, jaki podał nam Thomas na płycie "Strong", jednak nie ukrywając, jest to piosenka słaba... od genialnych w swym fachu oczekuję nieco więcej.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Moim zdaniem utwór jest lepszy od chłamu, jaki podał nam Thomas na płycie "Strong", jednak nie ukrywając, jest to piosenka słaba... od genialnych w swym fachu oczekuję nieco więcej.
Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
- Pkmodern
Niestety według Europejskiego Rynku Muzycznego żadna z wyżej wymienionych piosenek nigdy nie była "Hitem Lata". W Polsce jakoś przeszły nie zauważone! A to że na krótko były na listach przebojów krajów niemiecko-języcznych wcale nie oznacza, że były to hity na lato tak jak np. "Atlantis Is Calling" Modernów!Peter pisze:Np: YCGI, Summer Love czy Mamcita.Pkmodern pisze: A który to dotychczasowy "przebój" Medlocka stał się "Hitem Lata"? Jakoś nie kojarzę...
Choć wielu kawałkom to wróżono i nic!To w końcu za naszą granicą były hity lat: 2007, 2008 i 2009. Teraz będzie pewnie hit lata 2010 w Niemczech.
- Peter
Piotrek, na jakich źródłam się opierałeś? Piosenki o ile oczywiście dalekie od doskonałości były dość popularne, o czym świadczy choćby ilość wyświetleń na YT czy to jak często były grane na Vivie. Tak z ciekawości, masz może zestawienie europejskie singli dla analogicznych okresów? chętnie bym sobie to przejrzał. Bo chyba na tym się opierałeś?
- Pkmodern
Hit Lata jest wtedy gdy dany utwór jest grany w okresie letnim w wielu krajach jednocześnie w różnych stacjach telewizyjnych i radiowych.
Np. w krajach południowo-europejskich żadna z piosenek Medlocka nie była grana jako hit lata. W Polsce żadna "ogólnopolska" stacja radiowa nie prezentowała żadnej z tych piosenek w ramach HITU. Wiele takich krajów można by wymienić. Zaznaczam, że dla mnie nie stanowi wyznacznika fakt ile tygodni dana piosenka była na TOP100 w Niemczech czy Austrii oraz ile razy była dana piosenka puszczana na VIVA Germany czy YouToube. Zresztą na MTV Germany Medlock jakoś nie może się wybić.
Piosenki Modern Talking z lat 80-tych - to można nazwać HITY LATA, Medlock "do pięt im nie sięga".
Np. w krajach południowo-europejskich żadna z piosenek Medlocka nie była grana jako hit lata. W Polsce żadna "ogólnopolska" stacja radiowa nie prezentowała żadnej z tych piosenek w ramach HITU. Wiele takich krajów można by wymienić. Zaznaczam, że dla mnie nie stanowi wyznacznika fakt ile tygodni dana piosenka była na TOP100 w Niemczech czy Austrii oraz ile razy była dana piosenka puszczana na VIVA Germany czy YouToube. Zresztą na MTV Germany Medlock jakoś nie może się wybić.
Piosenki Modern Talking z lat 80-tych - to można nazwać HITY LATA, Medlock "do pięt im nie sięga".
- Peter
No Ok, tu masz rację, ze piosenki MT sa o ileś klas lepsze od utworów Medlocka. Sprawa jest prosta: wszystkie 3 spełnione: dobry wokal, melodia i aranżacja, a co tu mówić o dobrej aranżacji - każda piosenka MT z lat 80 tych to prawdziwe bogactwo aranżacyjne. Tu w "Real love" można usłyszeć, jak sie dobrze wsłuchasz, że Bohlen chciał wybijać rytm tak jak w MT - w YMHYMS, czy to wyszlo czy nie, pozostawiam ocenie fanom Dietera, poza tymta fraza z YMHYMS. Jeżeli któraś z piosenek Medlocka jest najbliższa MT to własnie ta. Jedynie chórków brak. YCGI i każdy kolejny hit to już zupełnie inna bajka. Tam jest gitarowy podkład, jedynie chórki w YCGI i Mamacita były tego miłym odstępstwem. W "Mamacicie" jest inaczej wybijany rytm i troszkę chórków i tego szorstkiego niskiego wokalu z MT. 
- Peter
Jak tak dalej pójdzie szukanie domysłów skąd Bohlen wziął inspirację to może też paść na ten skądinąd świetny kawałek.
http://www.youtube.com/watch?v=NBJERpdtpPk
Szukajcie dalej
http://www.youtube.com/watch?v=NBJERpdtpPk
Szukajcie dalej
- IndependentGirl
Sam początek utworu kojarzy mi się z utworami Enrique Iglesiasa. Te dźwięki i szepty, takie trochę latynoskie 

- Peter
O wreszcie ciekawy trop. Wszystkie dotychczasowe letnie hity Medlocka, są w stylu, który nazywa się bachata, a ten jest synthpopowy, z elementami latynoamerykańskich brzmień. 
- ArCrack
- Administrator
- Kontakt:
Albo Peter nie ma pojęcia o czym pisze, albo osoba która kompilowała ten filmik jest kompletnym laikiem w temacie...
Jak piszesz tak cię widzą.