"Strong" - nowy album

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
scarface

Re: "Strong" - nowy album

Post autor: scarface »

duzo prosciej jest zdyskredytowac Thomasa, ktorym w moim odczuciu nagral plyte duzo lepsza od wiekszosci plyt MT po '98...
popieram w całej rozciągłości...można zaryzykować stwierdzenie że gdyby z 3 ostatnich albumów M.T. wybrać najlepsze piosenki i zrobić z nich jeden album to dopiero wtedy otrzymalibyśmy płytę która jest wyraznie lepsza od "Strong"...bo patrząc na 3 ostatnie albumy oddzielnie to mam wrażenie, że Thomas swoją nową płytą nawet je troche zdystansował :wink:
Nie wiem co na Strongu może być nowością, chyba sposób dystrybucji, bo muzycznie to wszystko już słyszeliśmy.
Mi się wydaję że gdyby M.T. nadal istnieli to dzisiaj powinni brzmieć tak jak Suddenly z wersji Oriflame i Music Dance z 3 płytowej wersji albumu + drobne poprawki. Bardzo fajne brzmienie nawiązujące do lat 80-tych.
Choć zabiore Cię do siebie będzie jak w niebie ja obiecuje Tobie to......
jkris

Post autor: jkris »

ArCrack pisze:Rozmawiacie ze sobą zupełnie mijając się w argumentacji: jeden pisze że wszystko brzmi identycznie, a drugi mu na to, że płyta się podoba
to chyba normalne w dyskusji, kiedy scieraja sie ze soba 2 rozne postawy?
ArCrack pisze:Nie wiem co na Strongu może być nowością, chyba sposób dystrybucji, bo muzycznie to wszystko już słyszeliśmy.
a co bylo nowoscia w tworczosci MT po '98- raper? i kto w ogole powiedzial, ze mialo byc cos nowego. przeciez nieustannie, przez ostatnie lata wszyscy domagali sie od Thomasa plyty w takim wlasnie stylu i klimacie- bez rewolucji i nowsci...
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Mimo, że mabuse89 pisał o tym co Bohlen tworzył w Modern Talking, odnosisz się do tego co tworzy teraz - czy więc na pewno się nie mijacie...?

Jak widzisz po komentarzach (o dziwo nie tylko moich) jest grupa osób, które oczekiwały tutaj bardziej zróżnicowanych nagrań. Zatem nie wszyscy są zadowoleni z tego dzieła, któremu odpowiedniego stylu i klimatu odmówić nie można, natomiast realizacja którego jest jaka jest.
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Tak, "Suddenly" nawiązuje do lat 80 tych, do gier z pierwszych komputerów, co sobie admin pożyczył, bo ja to pierwszy napisałem tu na forum.
viewtopic.php?f=2&t=3036&st=0&sk=t&sd=a&start=630
Jednak nie widzę w tym nic złego. ;)
Mi przypomina tymi dźwiękami piosenki "New life" Depeszów, bo to dźwięki jak z Amigi i trochę przypominają się dźwięki "Ego" Kim Wilde. ;) W moim odczuciu jedna z 3 najlepszych na płycie obok "Stay with me" i "Sorry baby".
jkris

ArCrack pisze:Jak widzisz po komentarzach (o dziwo nie tylko moich) jest grupa osób, które oczekiwały tutaj bardziej zróżnicowanych nagrań.
Ty akurat nalezysz do tej rzeszy fanow, ktorzy "oczarowani" sa tworczoscia Bohlena wiec ostatnie na co mozna liczyc to na to abys otwarcie napisal, ze Thomas nagral swietna plyte. a juz najzabawniejsze jest to gdy wielbiciele talentu Bohlena zarzucaja brak zroznicowania komukolwiek :lol:
Awatar użytkownika
Peter

Śmieszne jest takie stanowisko bezkrytycznych fanów Bohlena, szczególnie że płyty Medlocka sa dokładnie na jedno kopyto, zero zróżnicowania, szczególnie ostatnia. I ostatne klepanie jednego motywu w letnich hitach to już gruba przesada. Pod tym względem płyta TA o klasę lepsza. :)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Nie wiem jkris czy mnie z kimś mylisz, zlewasz twórczość Bohlena ze wszystkich w lat w jedno, czy po prostu nie czytasz uważnie tego, co kto tu pisuje. Chyba to ostatnie, bo w temacie o Medlocku wstawiłeś kawałek, o którym mowa była dwie strony wcześniej ;) W każdym razie odsyłam do lektury forum, bo w sytuacji gdy przypisujesz mi opinie, których nie wyrażałem po prostu się nie dogadamy.
Awatar użytkownika
art_system

Post autor: art_system »

mabuse89 - to ciekawe co piszesz, cytuję "Wybacz, ale nie cieszy mnie płyta, która całościowo brzmi jak jeden kawałek..".hmm, dlaczego więc zostałeś fanem Modernów? Popieram to, że nowy album jest na wysokim poziomie stworzony, czy ma ozdobniki czy nie. Szczerze mówiąc wolę takie "skąpe" melodie bez przesadnych ozdobników jak to się ma w naśladującym Modernów Markiem Ashleyem (jego utwory są MEGAMODERNOWE, aż za bardzo) . Thomas zrobił cos co chce mi się naprawdę słuchać, Suddenly, Stay with me, Sorry baby, Make you, My Angel chyba najbardziej zblizone do Modernów z 3 albumu-widać ręke Thomasa:)
...R O M A N T I C W A R R I O R S...TWO-ModernTalking II...
Awatar użytkownika
Peter

Nie wysuwałbym porównań do Modernów z layt 80 tych, bo to już zupełnie inna bajka, raczej do współczesnego MT. Co do ręki TA to jest tylko w jednej piosence. ;)
Ostatnio zmieniony śr mar 31, 2010 19:41 przez Peter, łącznie zmieniany 1 raz.
jkris

ArCrack pisze:Nie wiem jkris czy mnie z kimś mylisz, zlewasz twórczość Bohlena ze wszystkich w lat w jedno, czy po prostu nie czytasz uważnie tego, co kto tu pisuje. Chyba to ostatnie, bo w temacie o Medlocku wstawiłeś kawałek, o którym mowa była dwie strony wcześniej ;) W każdym razie odsyłam do lektury forum, bo w sytuacji gdy przypisujesz mi opinie, których nie wyrażałem po prostu się nie dogadamy.
w przeciwnienstwie do Ciebie mam inne pasje w zyciu i nie czytam tu wszystkiego- nie wiem co ktos wstawil 2 strony wczesniej, Ty zapewne znasz na pamiec wszystkie wpisy ;-) poza tym nie wiem co ma watek o Medlocku do Stronga i co zlego w tym, ze wstawilem teledysk, skoro nikt tego wczesniej nie zrobil? boisz sie, ze wiecej osob zobaczy skad tym razem Bohlen czerpal "inspiracje"?
nie przypisuje Ci takze zadnych opinii, wyrazilem natomiast moja na Twoj temat- wg mnie w ocenie Bohlena i Andersa poprostu nie jestes obiektywny, mimo, ze chcialbys za takiego tu uchodzic...
Awatar użytkownika
Peter

Krzysiek, ale o tych "inspiracjach" od Tavare już było i sa one dalekoidące. :)
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Ej, dajmy już spokój, offtopikowe sprawy z jkrisem omawiam na PW, schluss. Tu zostawmy miejsce dla Stronga.
Awatar użytkownika
Agata

Post autor: Agata »

Współpraca Thomasa z Rosjanami nabiera tempa. Okazuje się, że ma on wziąć udział w kolejnej ekranizacji jednej z najważniejszych książek literatury rosyjskiej i światowej, „Mistrza i Małgorzaty” Michaiła Bułhakowa. W tej superprodukcji Thomas ma najprawdopodobniej zagrać postać Wolanda.

Być może właśnie z tym projektem związana jest nowa inwestycja Thomasa: zamierza on kupić mieszkanie w Moskwie, na Patriarszych Prudach (sic!), o czym już jakiś czas temu pisały rosyjskie gazety:
http://hab.kp.ru/daily/24458.4/620485/
http://www.eg.ru/daily/stars/18118/
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

A to dobre :mrgreen: Thomas bedzie diabłem :mrgreen: no wkońcu ma tą diabelską urodę :wink:
Point Of No Return
Awatar użytkownika
tanathos

Post autor: tanathos »

to chyba żart prima- aprilisowy :wink:
A jak powiedział Wieczny Prezydent:
"w niezmiennej wojnie pomnażajcie treść"
Awatar użytkownika
edmund1974
Członek TAFC Polska

Post autor: edmund1974 »

Też myślę, że to jest żart prima-aprilisowy :-)
Dziś w końcu pierwszy kwietnia...
You Can Win, If You Want.
ODPOWIEDZ