Modern Talking w mediach

Thomas i Dieter w mediach oraz najciekawsze klipy z YouTube i pokrewnych serwisów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tomolo

Re: Modern Talking w mediach

Post autor: Tomolo »

Dawno nie słuchałem Muzycznego Radia, ale nie dziwi mnie, że grają tam MT :)
Pierwszy raz trafiłem na to radio w roku 2000 gdzie na liście przebojów był najnowszy singiel MT - China In Her Eyes, słuchałem wtedy prawie codziennie, co umilało mi służbę wojskową...
Do teraz pojawiały się też wszystkie przeboje Medlocka na liście Hit Planeta, o czym wspominałem na forum...
Poza tym przy okazji chciałbym pochwalić Radio Park z Kędzierzyna-Koźla gdzie piosenki Medlocka też się pojawiały, a na urodziny Andersa np. złożyli mu życzonka i zaprezentowali Brother Louie w remixie 2010! (pierwszy raz słyszałem),
a dotego jeszcze dodam, że systematycznie co jakiś czas można usłyszeć Anything - Blue System (chyba już tak od premiery czyli 1997 r....:)
Awatar użytkownika
Gasolina91

Post autor: Gasolina91 »

Wczoraj wieczorem w Radiu Katowice puścili Cheri Cheri Lady, ale nie z 1998 r. tylko tą z 1985 r. a przyznam, że to rzadkość bo przeważnie puszczają w radiach wersję z "Back For Good"
Point Of No Return
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Właśnie przed chwilą Thomas śpiewał "Brother Louie" w "Jaka to melodia ?". Oczywiście w tym samym stroju,w którym występował z tym utworem po raz pierwszy :) Potwierdza się teza, że nagrali ten występ i w kółko go puszczają :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Wiem że to nie związane z piosenkami w radiu ale powiedzmy że to "media" ^^"

Jakiś czas temu byłam w Blue City w Warszawie ze znajomymi potańczyć na PIU. Zajrzeliśmy potem do empiku bo jeden szukał jakiejś płyty dla siebie a ja (mam sklerozę) chciałam sprawdzić czy już można kupić płytę MT na 25 rocznicę powstania. Nie było :lol: Poszłam do gazetek by kupić sobie Bravo lub Popcorn, patrzę- a na okładce niemieckiej gazety Dieter z rozdziawioną buzią :D Dostałam takiego zacieszu że wszyscy się na mnie gapili w sklepie :lol:
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

He he,też bym dostała gdybym zobaczyła Dietera w jakiejkolwiek gazecie :lol:
Ostatni "W jakiej to melodii"leciał EUROPE bardzo popularny w latach 80 w tym samym czasie co MT.
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

MichałT pisze:Właśnie przed chwilą Thomas śpiewał "Brother Louie" w "Jaka to melodia ?".
No kurczę, przez ostatnie dwa tygodnie oglądałam codziennie ten program z nadzieją, ze może pokażą Thomasa, a dzisiaj nie obejrzałam i proszę... Thomas na ekranie. :evil:
Obrazek
Awatar użytkownika
Jasmine

Z nim był artykuł o DSDS chyba

Ja się dowiedziałam że puścili to Jaka to melodia jak miałam jeszcze lekcje więc nie mam do siebie pretensji :D
IndependentGirl, nie przejmuj się, zawsze tak jest, np. Czekałam żeby zobaczyć odcinek milionerów z tym kto wygrał miliona, okazało się że puścili go gdy byłam poświęcić palemkę w kościele :lol:
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Obejrzałam sobie dzisiaj powtórkę, ledwo na nią zdążyłam, ale udało się :D W sumie to przydałoby się jakieś świeże wykonanie, a nie nakręcili raz i w kółko puszczają. Ale z drugiej strony fajnie, że co jakiś czas można tam Thomasa zobaczyć.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jasmine

Raz na jakiś czas przypominają że takie coś było :lol:
W sumie racja, puszczanie jednego na okrągło może się znudzić
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Ja tęż zauważyłam że w "Jakiej To Melodii" chronicznie puszczają Thomasa z przebojem MT.
Dziś też tak było.Mój tata jest obeznany w sprawie i zawsze mnie na cały regulator woła.
Ale to niestety raczej nagrany MT który w kółko puszczają.Choć z drugiej strony ciekawe czemu się tak zawzięli na MT :) Chyba wpadł im w ucho :D
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Dobrze, że cały czas słychać naszych idoli ;) Dzisiaj na Planecie zagrali Brother Louie Rap version :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Jasmine

MT-mania się rozszerza :lol:

Szkoda że niektórzy robią sobie z tego żarty... Dzisiaj 3 chłopaków z mojej klasy chodzili za mną w szkole i puszczali Cheri cheri lady '98, śmiejąc się :(
Awatar użytkownika
rut

Post autor: rut »

A niech się śmieją i w cale nie zwracaj na to uwagi. Jak zobaczą że naprawdę robią ci przykrość to będą zaczepiali cię jeszcze więcej. Ja do pracy zrobiłam sobie kubek z Thomasem i też powiedzieli że jestem naprawdę walnięta .
Pozdrawiam rut
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Jasmine pisze: Szkoda że niektórzy robią sobie z tego żarty... Dzisiaj 3 chłopaków z mojej klasy chodzili za mną w szkole i puszczali Cheri cheri lady '98, śmiejąc się :(
Ja zawsze dumnie odnosiłam się z tym ,że słucham MT czy BS i nigdy nic nie robiłam sobie z tego że oni komuś mogą nie odpowiadać.Według mnie to najwartościowsza muzyka jaka mogła nam się przytrafić w naszej erze.Nie bez powodu mają miano legendy.
Zaraz po przeprowadzce w nowe miejsce miałam remont.I przez moje otwarte okno na całą parę leciało MT.Tak było przez bardzo długi czas od rana do wieczora i naprawdę na całą parę.Po jakimś czasie z domku mojego sąsiada zaczęły lecieć produkcje Dietera a dokładnie Bonnie Tyler.Strasznie mi się z tego śmiać chciało.
Patrząc na ilość sprzedanych płyt i zamieszanie jakie zrobili po powrocie w 98 myślę że bardzo dużo ludzi ich lubi tylko nie każdy to aż tak bardzo pokazuje.
A kolegami nie ma się co przejmować może zrobimy zlot i przetłumaczymy im kilka rzeczy <młotek> :lol:
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Jasmine

Denerwuje mnie to że parodiują cheri cheri lady swoimi żałosnymi głosikami
A ja dalej będę dumna z MT, jeżeli oni nie umieją tego uszanować to ich problem :mrgreen: Nawet nie zniechęcili mnie do Cheri cheri lady ani do oryginału ani do wersji z 98 roku :D Zakładam słuchawki i mam ich gdzieś ^^ Tylko gdzieś tam w duszy boli mnie to że oni nie szanują mojego ukochanego zespołu :( No ale trudno- Gimnazjum :lol:

A z tym tłumaczeniem to zapraszam :lol:
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

No właśnie. Mój brat robił dokładnie to samo. Przedrzezniał ich piosenki i wyśmiewał się z nich obydwóch. Do tego układał jakieś głupie i bezsensowne rymy na temat tych dwóch wspaniałych wokalistów. Na szczęście bardzo rzadko teraz przebywa w domu, bo studiuje i nie ma czasu na kłótnie ze mną. Myślę, że mu powoli ta mania dokuczania mi z ich powodu niedługo z niego wyparuje. W końcu kiedyś trzeba dorosnąc. Niemożliwą rzeczą jest zniechęcenie mnie do tego wspaniałego duetu. Do mojego brata chyba nareszcie zaczyna docierac, że nie pozwolę mu obrażac moich ulubieńców, bo takie zachowanie nie prowadzi do niczego dobrego. Myślę Jasmine, że Twoi koledzy też kiedyś zmądrzeją, a do tego czasu nic a nic się nimi nie przejmuj. I za nic w świecie nie pokazuj im, że się przejmujesz, bo im częściej widzą Ciebie zmartwioną tym co oni mówią, tym bardziej będą Ci dokuczac. Już ja wiem co mówię. Przestałam reagowac na zachowanie brata no i w końcu musiał ustąpic. Tak szczerze powiedziawszy on zaczął się z nich wyśmiewac, gdy zauważył, że ja zaczynam reagowac bardzo emocjonalnie na to w jaki sposób on zaczął się o nich wyrażac. To zaczęło się już w 1999r. i jakieś pół roku temu się nareszcie zakończyło. Ja jak dotąd słucham Modern Talking i naprawdę nic się nie zmieniło tylko dlatego, że mojemu bratu nie podobał się ten zespół i ich utwory. :) Coś mi się przypomniało; pamiętam, że jednego dnia przyszedł do mnie do pokoju, a ja właśnie słuchałam albumu America i utwór Maria. Na początku nic nie mówił, ale gdy usłyszał głos Thomasa powiedział jedynie: A, to ten. Potem sobie poszedł. I myślę, że gdyby to śpiewał ktoś inny on nic by nie powiedział. On po prostu nie trawi głosu Thomasa, nie wiem dlaczego, ale to już jego problem. Sorry, że się tak rozpisałam, ale chciałam niektórym uświadomic, że nie warto zwracac uwagi na to co ktoś mówi, choc to bardzo boli. Kiedyś każdemu głupota przejdzie i zacznie się zachowywac jak normalny człowiek. Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
ODPOWIEDZ