Jakich brzmień ostatnio słuchacie?

Rozmowy na temat wykonawców nie współpracujących z Thomasem i Dieterem.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MichałT

Jakich brzmień ostatnio słuchacie?

Post autor: MichałT »

Ostatnio zasłuchuję się w piosence The Stylistics - Can't Give You Anything (But My Love) (śpiewa ją również Thomas :D ). Podczas któregoś z rzędu wysłuchiwania jej, wpadł mi do głowy pomysł na ciekawy temat. Chciałbym się dowiedzieć jakich brzmień ostatnio słuchacie :?: Nie chodzi mi tu o fachowe nazwy styli, ale po prostu o określenie własnymi słowami, tego, co sprawia, że bije wam szybciej serce. Co was ostatnio zafascynowało w tych brzmieniach :?:
Moze zacznę od siebie,

Ostatnio bardzo często wsłuchuję się w brzmienie lat 70., a dokładniej w w/w zespół - The Stylitics (choć nie tylko). Jestem zafascynowany brzmieniem sekcji dętej i smyczkowej, oraz stylem śpiewania (n.p chórki) i tzw. "pianinowymi slide'ami" 8) Przywodzi mi to na myśl nostalgiczne lata 70., w tym seriale takie jak Kojak czy Statek Miłości, którego motyw przewodni jest również fantastyczny.
Wszystko to z pomysłem aranżacyjnym i ze świetną melodią tworzy jedną, doskonałą całość, przyprawioną wspaniałym klimatem i nutką nostalgii.

Love Boat Theme
The Stylistics - Can't Give You Anything (But My Love)
The Tavares - Heaven Must Be Missing An Angel

Jeśli wiecie co mam na myśli, to proszę o Wasze posty :wink:

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT

Modyfikacja tematu "Czego obecnie słuchamy?"
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Re: Jakich brzmień ostatnio słuchacie?

Post autor: MTalkingusia28 »

Temat bardzo ciekawy, więc może ja się wypowiem. :) Od niedawna zaczęłam słuchac rocka zagranicznego. Jeszcze rok temu uważałam, że nie ma lepszej muzyki od pięknego czystego popu, a potem zmieniłam zdanie. Mam na myśli współczesny rock, ale nie pogardzę tym starszym np. Queen. Współczesny rock też jest dobry jak np. Bon Jovi, The Rasmus czy The Killers. Ale chyba najbardziej lubię Maroon 5, nie jestem do końca pewna czy to rockowe brzmienia czy nie, ale w każdym bądż razie strasznie mi się podobają ich utwory. Ostatnio właśnie Maroon 5 słucham najczęściej. Ich utwory są fantastyczne. Wspaniałe brzmienie na zły nastrój.:) Jednak Modern Talking jest i zawsze będzie u mnie na pierwszym miejscu. Słucham ich płyt codziennie, do tego dochodzą albumy Thomasa.:) A propos piosenki The Tavares - Heaven Must Be Missing An Angel, uwielbiam ten utwór. Mam go na składance The Best Disco...Ever. :) Pop także zagraniczny, bo nie cierpię polskich zespołów i ich piosenek. :) Fancy i Secret Service, ich piosenki wprawiają mnie w świetny nastrój. :) Pozdrawiam serdecznie :D
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ja ostatnio słucham raczej muzyki klubowej a więc np: Sophie Ellis - Bextor, Lady Gaga, Justin Timberlake - In the mix. No obok tego troszkę jeszcze innej muzyki współczesnej ale tylko pop jak np: Shakira. Także sięgam po klasykę czyli bardzo dobry synthpop z lat 80 tych. ;)
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

Ja zależnie od nastroju słucham bardzo różnych brzmień.Niektórych słucham tylko z czystej ciekawości a zespoły które zrobiły na mnie spore wrażenie to The Cure i Depeche Mode,Limp Bizkit.
Modern Talking słucham już od dzieciństwa i wtopił się on w całe moje życie.Przez cały okres istnienia był ze mną Blue System ale według nastroju nieraz nachodzi mnie na Thomasa,nieraz
na Blue System a nieraz znów popadam w magię piosenek Modern Talking i bardzo ubolewam wtedy że ten zespół już nie istnieje ,bo takiego to pewnie już długo nie będzie.
Ostatnio moim faworytem stał się zespół Depeche Mode bo odkryłam że oni mają naprawdę śliczne piosenki i bardzo klimatem zespołu przypominają mi MT chodź ich brzmienie różni się.
A Martin Gore tak jak Bohlen komponuje własne utwory i jak on śpiewa tam falsetem a nawet jest podobny bo taż blondyn.Ich brzmienie tak jak zespołu MT jest wyjątkowo oryginalne i jak MT wprowadzili kiedyś własny nowy styl.Dziwne że kiedyś nie przepadałam za tym zespołem .
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Obecnie dobrego synthpopu z lat współczesnych, a więc głównie sa to utwory RedOne dla NKOTB, Backstreet Boys, Lady Gagi i Leighton Meester.
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Ja troszkę techno (Benny Benassi) jakaś tam klubowa i lata 80 :D A tak to po trochu, a to popu a to rocka a to jakieś stare (Singing in the rain, A little less conversacion)
moonwalker

Post autor: moonwalker »

jkris

Post autor: jkris »

ja polecam nowa plyte Jennifer Rush
Obrazek
duzo dobrego, tanecznego popu, swietny wokal, a dla fanow MT motyw z YMHYMS (pewnie przypadkowy ale zawsze...) w piosence Just This Way
http://w121.wrzuta.pl/audio/6pWjBLeHbin ... t_this_way
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Zrobił się bałagan, w efekcie którego mamy trzy niemal identyczne tematy:
Jakich brzmień ostatnio słuchacie? - www.moderntalking.pl/forum/viewtopic.php?f=11&t=3135
Utwory ku pokrzepieniu w dobie kryzysu :) - www.moderntalking.pl/forum/viewtopic.php?f=11&t=2746
Czego obecnie słuchamy? - www.moderntalking.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=1935

Założenia przy każdym z nich były inne, ale są sobie tak bliskie, że i tak zamieniły się w wyliczanki lubianych nagrań. Dwa pierwsze zamykam, trzeci jako najstarszy i największy pozostaje otwarty.
Jak piszesz tak cię widzą.
Zablokowany