Strong-ankieta

Miejsce, w którym możecie tworzyć sondy i ankiety. UWAGA - dyskusje na temat poszczególnych płyt i piosenek prowadzimy w tematach im poświęconych, tu jedynie głosujemy i komentujemy wyniki!
ODPOWIEDZ

Czy podoba Ci się album Strong?

TAK
17
89%
NIE
2
11%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Strong-ankieta

Post autor: atlantyda ;o) »

Założyłam ankietę,aby w niej było łatwiej ,bardziej wyraziście zobaczyć zainteresowanym czy album warto kupić czy też nie.
Dałam tylko 2 odpowiedzi,żebyście się jasno określili.Dobrze się zastanówcie,bo nie ma opcji,zmienienia swojego głosu.
Za udział w ankiecie Dziękuję :)
Awatar użytkownika
Peter

Re: Strong-ankieta

Post autor: Peter »

Oczywiście, że tak. :) Aranżacje wbrew temu co piszecie sa bardzo udane. Melodie tym bardziej. Btw, co robi temat akurat w tym dziale, skoro Arek zrobił dział na ankietki?
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Zapomniałam dopisać,że mój głos jest oczywiście na TAK.Album uważam za bardzo udany i jak najbardziej polecam osobą,które dopiero zaczynają zapoznawać się z twórczością Thomasa Andersa jak i "starym" fanom,którzy jeszcze nie mieli okazji usłyszeć kawałków z tej płyty.

Jeszcze słówko do Petera - jeżeli Arek uzna,że ta ankieta nie powinna być w tym dziale tylko innym to z pewnością ją przeniesie ;)
Awatar użytkownika
you're my heart

Post autor: you're my heart »

Głos na tak, ale po co zbędne powielanie opinii z tematu o Strong, przecież każdy napisze tu to samo, no chyba, że komuś zalezy aby ktoś nabijał głosów w ankiecie.
Obrazek
Awatar użytkownika
atlantyda ;o)
Członek TAFC Polska

Bardzo proste,nikt nie musi tu po raz drugi wypisywać swojej opinii jaką już napisał w innym temacie odnośnie tego albumu.Tu wystarczy oddać tylko swój głos.Ankieta ma za zadanie to aby zainteresowana osoba ,która zastanawia się właśnie nad kupnem tej płyty a nie słyszała nigdzie utworów pochodzących z tego albumu zerknie tylko na wynik ankiety i dowie się czy warto czy nie warto wydawać na to kasę ;).Wątpię,że będzie się takiej osobie chciało czytać kilkadziesiąt stron z opinią i a nóż trafi na 2-3 ostatnie negatywne opinie i stwierdzi,że sobie daruje a 50 wcześniejszych będzie pozytywnych ,których nie przeczyta.O to tu chodzi a nie o nabijanie sobie punktów ;) bo chyba nie przyznają żadnych nagród na tym Forum odnośnie tego?;)Poprzez właśnie takie nie potrzebne dyskutowanie między sobą forumowicze nabijają punkty.które szczerze mówiąc na mnie akurat nie robią większego znaczenia :|
Awatar użytkownika
Peter

Post autor: Peter »

Ale tu na forum nie ma systemu punktowego więc o nabijaniu punktów nie ma najmniejszej mowy, tu może być tylko nabijanie postów. :) Dobry pomysł z ankietką, bo jak ktoś jest nowicjuszem to na pewno nie będzie mu sie chciało przeczytać 60 stron, tylko czy nie lepiej było dołączyć ankietkę do już istniejącego tematu ?
Awatar użytkownika
MODERN JEANNE

Post autor: MODERN JEANNE »

głosuje na Tak.Cały album jest bardzo przyjemny :D
I LOVE DB AND TA!
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

Ja jak najbardziej głosuję na TAK. Nie mogłabym zagłosowac inaczej. Piosenki na tym albumie są naprawdę świetne. Od pierwszego przesłuchania przekonały mnie do siebie. Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z tego albumu, bo piosenki są rzeczywiście bardzo udanie nagrane. Pozdrawiam
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
Veljanov

Post autor: Veljanov »

Jak najbardziej TAK. album tworzy spójną całość, poziom piosenek dosyć wysoki. Czekalem na taki solowy album Thomasa od rozpadu MT. This Time zawiódł mnie niemal na całej linii (poza balladami), za to na Strong nie podobają mi się właśnie tylko ballady (osobiscie Stop nie uznaje za ballade, to zbyt 'zywa' piosenka).
Awatar użytkownika
IndependentGirl

Post autor: IndependentGirl »

Ja jestem na TAK :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Daniel

Post autor: Daniel »

Lepiej gdyby ankieta była taka:

Album STRONG jest:
- słaby
- średni
- dobry
- bardzo dobry

Bo przecież wiadomo, ze na forum MT - prawie każdy stwierdzi, że mu się album podoba :P
To tak jakby na forum Mercedesa zapytać "czy lubicie samochody tej marki" :)
Awatar użytkownika
MichałT

Post autor: MichałT »

Jak najbardziej na NIE, z uwagi na to, iż:
:arrow: Aranże są niesłychanie niskich lotów, są bardzo kiczowate i niewymagające włożenia w nie jakiejkolwiek większej pracy. Są to dźwięki typu "bąki", "brzdęki" czy też "pierdy", krótko mówiąc aranż ten może posłużyć za przykład "pierwotnienia" muzyki. Porównywalny jest z muzyką starych plemion afrykańskich... a podejrzewam, że jest nawet gorszy :P
:arrow: Melodie, nie są godne nazywania się melodiami.
:arrow: Głos Andersa, mimo, że sam w sobie jest bardzo dobry, to w połączeniu z tymi "utworami", delikatnie mówiąc, pasuje jak pięść do oka 8)
:arrow: Album nie zaskakuje aranżacjami, ze względu na to, że są one dziś na porządku dziennym. Dzisiaj w zasadzie nie ma już czegoś takiego jak własny styl :)
:arrow: Zaskakuje natomiast tym, że Thomas wykorzystał ten typ aranżu, jednocześnie dobrowolnie rezygnując z wykształcenia własnego stylu muzycznego.

Trzeba się zastanowić, co w tym jest naprawdę dobrego i autorskiego :?: Pozostawiam to do przemyślenia każdej osobie, która zagłosowała, lub zagłosuje na "TAK".

Pozdrawiam
Wielki Fan MichałT
Muzyczne noble dla Dietera:
1978 - 2003
Złote Maliny:
2003 wzwyż
Awatar użytkownika
MTalkingusia28

Post autor: MTalkingusia28 »

O Boże jaki żal. Nad czym mają się wszyscy zastanowic? Nad swoimi odpowiedziami na TAK? To że Tobie się nie podoba ten album to już Twój problem, na pewno nie mój ani żadnej osoby, która pozytywnie oceniła album Thomasa. Oczywiście masz prawo nie lubic wszystkiego co nagra Thomas, ale nie pisz, że należy się komuś zastanowic nad oceną płyty, bo chyba każdy wie co pisze. Jeśli ktoś pisze, że dany album bardzo mu się podoba ( w tym i mnie ) to oznacza, że naprawdę mu się ten album podoba, rozumiesz? Jak widzę to Tobie nic się w tej płycie nie podoba i szanuję Twoje zdanie jak najbardziej, ale nie przesadzaj z tą oceną. Nie jest aż tak zle jak ją opisujesz. Ja najbardziej lubię mi.in. Why Do You Cry, My Angel, Stop i I Miss You. To naprawdę super piosenki.
Modern Talking - The Ultimate Best Of - The Story Of Success * Modern Talking - Magic Talented *

ANDERS / FAHRENKROG * ARMY OF LOVE * HIT OR A MISS * GIGOLO * SUMMER OF LOVE * NO MORE TEARS ON THE DANCEFLOOR

POZDROWIENIA OD MTALKINGUSI28
Awatar użytkownika
skorpionek1975
Członek TAFC Polska

Post autor: skorpionek1975 »

Z cała stanowczością i bez najmniejszego zastanawiania się mimo sugestii pewnych osób i dobrych rad żeby się zastanowić co się tam słyszy czy chórki są dobre, melodie nie takie , głos Andersa mógłby być lepszy .
Dla mnie album Stron jest najlepszy.
O gustach się nie dyskutuje, każdy słyszy co innego , jedni świetnie nagraną płytę inni kicz i tyle w temacie .

I nie ma tam piosenki która by mi się nie podobała są tylko takie które bardziej mnie poruszają , jak
Why Do You Cry , Stop , Sory Baby , I miss You czy My Angel .
ODPOWIEDZ