jkris pisze:
ja mysle ze trzeba byc gluchym, zaslepionym i naiwnym zeby ludzic sie, ze Bohlen nagle po 30 latach zrobil wyjatek i zaspiewal w chorkach. ale jesli lepiej sie czujesz oszukujac sam siebie to wmawiaj sobie nadal, ze moze jednak gdzies tam w tle slyszysz Bohlena...
jkris pisze:
nie no rewelacja, zeby o tym, czy ktos cos spiewa decydowal opis, bo sluchajac nie da sie tego wylapac.
co do tego czy slychac Bohlena w chorkach spiewanych nie falsetem na plycie Medlocka nie bede sie wypowiadal, bo po odsluchaniu jednokrotnym nie mialem ochoty do tych piosenek wracac i ich nie posiadam...
No właśnie... nawet nie przesłuchałeś dokładnie a już z góry wiesz lepiej, że Dieter kłamie i nie śpiewał na płycie z Medlockiem...
Z jakichś powodów wbiłeś to sobie do głowy i stwierdziłeś , że "tej wersji się będę trzymał" , jakaś obsesja, zawód, zemsta ... ?
Ja też w swoim czasie doznałem szoku i byłem zawiedziony, że np ten wiodący głos w refrenach B.System to nie Dieter a Rolf Köhler, że wiodące chórki to panowie z SIB ale nie popadajmy w skrajności! To nie znaczy , że Dieter wogóle nie śpiewał i nie śpiewa w swoich piosenkach!
Chyba mnie już nie zdziwi, kiedy jkris napisze , że Dieter również nie śpiewa na solowym albumie Dieter - Der Film, w końcu opis o niczym nie świadczy...