Songs Forever

Tutaj rozmawiamy o muzyce Thomasa.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Oto opis albumu na www.fan.pl:

"Solowy album wokalisty Modern Talking, jednak jeśli ktoś spodziwea się, że będzie to muzyczna kontynuacja zespołu, może poczuć się zawiedziony. Na płycie usłyszymy 13 utwoów z lat 80. (m.in. Some People, For Your Eyes Only czy All Around The World) w zupełnie nowych aranzacjach. Płyta została wydana przy współpracy znanych producentów Reinharda Bessera i Petera Ries'a oraz wieloletniego wspólpracownika Thomasa - aranżera Achima Brochhausena. Album Songs Forever jest najbardziej osobistym z dotychczas nagranych przez Andersa. Akustyczne partie instrumentalne w wykonaniu Warszawskiej Orkiestry Symfonicznej oraz Filmowej Orkiestry Babelsberg w połączeniu ze świetnym wokalem Andersa, daje zaskakujący efekt. Na płycie jest także ukłon w stronę fanów Modern Talking: Anders wybrał jedną z piosenek z repertuaru tego słynnego duetu i zinterpretował ją na swój własny sposób - Songs That Live Forever"

Napisali że, Songs That Live Forever to utwór MT - to ewidentny błąd, ale jeśli chodzi o to że płyta została nagrana z udziałem Warszawskiej Orkiestry Symfonicznej to jest dla mnie tez nowość (?) Wiecie coś o tym?
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
jkris

Post autor: jkris »

o wspolpracy z warszawska orkiestra wspominal sam thomas w jednym z wywiadow. milo ;-)
bitels

Post autor: bitels »

Slucham nowego albumu Thomasa. Tylko nie wiem czy śmiać się, czy płakać. Chyba jednak to drugie. Totalna klapa!
Awatar użytkownika
Mateusz

Zamówiłem sobie już płyte Thomasa bo w swojej płytotece warto jąmieć, ale żebym się nad nia specjalnie zachwycał to napewno nie. Thomas nagrał piosenki w swoim ulubionym stylu muzycznym , mnie to osobiście nie ucieszyło i do końca nie przemawia do mnie taka muzyka ale cóż... musze odłożyć jesczze troche kaski i chyba 100 razy bardziej uciesze się z płytki Dietera kiedy ją wreszcie bede miał.

Pozdrawiam
"Osoba która używa więcej niż trzech pytajników lub wykrzykników w jednym zdaniu to osoba z zaburzeniami osobowości."
T. Prachett
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

A ja wiecie co...nie słyszałem jeszcze tej płyty, poza dwoma utworami (wszędzie wymagają Real Playera, a nie chcę go specjalnie instalować choć chyba będę musiał), jednakże mam zamiar nabyć to CD, ale z tym się wstrzymam do końca marca (mam wtedy urodziny ;)). Zobaczymy co to będzie. Jazz to fajna muzyka, choć lata 80-te...nie lubie coverów.

A tymczasem posłucham sobie starych, dobrych piosenek z okresu 1980-2004 :)
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
BlueRobson

Post autor: BlueRobson »

Nowa płyta Thomasa nie trafia do mnie w żaden sposób.Znów zadowolę się tylko kopią płyty .Mam swoje od dawna wyrobione zdanie o płytach Thomasa .Na każdej płycie pojawiają się góra 2 utwory które są świetne.W całej solowej dyskografii uzbierałbym około 15 perełek a pozostałe utwory niestety dla mnie się nie liczą .Tylko wybrane kawałki uważam za naprawdę dobre i mogę ich słuchać bez przerwy,pozostałe omijam w odtwarzaczu za każdym razem.

Szczytem marzeń byłoby nagranie płyty takiej ekipy Thomas Anders + Systems In Blue + stare brzmienie Luisa = sukces .Takie spotkanie jest chyba niemożliwe.

Myślę że jak Thomas zaliczy totalną klapę to przypomni sobie o starych fanach i wyda coś co kupią na 100% .Płyta w klimacie Disco ma na starcie zapewnioną sprzedaż a Swing/Jazz to ciągłe poszukiwanie nowych odbiorców i nowych fanów a olewka totalna starej ekipy .Takie zagrywki mają tylko jedne wytłumaczenie, Thomasowi nie zależy na fanach MT i bazuje na tym że płytę i tak nam wciśnie bo to przecież sam wielki Thomas Anders kojarzony już chyba do śmierci wyłącznie z Modern Talking.Niestety ja mu dziękuję z góry i poczekam na płyty których ja chcę słuchać a nie wytłoki niespełnionych marzeń wokalisty Dietera Bohlena
Awatar użytkownika
Mateusz

Mocna słowa...ale prawdziwe niestety :( Mam takie same odczucia.
T. Prachett
jkris

Post autor: jkris »

kurcze- ale kazdy z nas chcialby chyba zrobic cos z czego moglby byc dumny, cos o czym marzy i nie zawsze musi to przyniesc milionowych zyskow. Thomas z pewnoscia ma swidomosc ze to nie bedzie supersukces w stylu MT ale nie o to chodzi- przypuszczam, ze jesli dostanie pozytywne recenzje od fachowcow od tego typu muzyki to bedzie dla niego najlepsza nagroda. kase juz ma. teraz chcial zrobic cos w zgodzie z soba- dla fanow MT z pewnoscia nagra swoje kolejne plyty...
Awatar użytkownika
Mateusz

Oby tak było....jeśli następna płyta bedzie dla fanów MT to wybacze mu "Songs Forever" :)
T. Prachett
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArCrack »

Krążą plotki, że jeśli z tą płytą nie wyjdzie to Thomas kończy ze śpiewaniem... :roll:
Jak piszesz tak cię widzą.
Awatar użytkownika
fan
Użytkownik nieaktywny
Kontakt:

Post autor: fan »

poważnie?? JUPI!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Mateusz

ArCrack pisze:Krążą plotki, że jeśli z tą płytą nie wyjdzie to Thomas kończy ze śpiewaniem... :roll:
yyyyyy eeeeee hmmmmm :shock: uuuuu :cry:

No to jestem rozczarowany. Swoją drogą pomyślcie jaką Bohlen bedzie miał satysfakcje. Okaże się zę bez niego Thomas nie potrafi nic zdziałać. Thomas nie nie może do tego dopuścić!
Ostatnio zmieniony pn mar 06, 2006 16:12 przez Mateusz, łącznie zmieniany 3 razy.
T. Prachett
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

No ja też mam nadzieję, że to tylko plotki...
Awatar użytkownika
Maro_D

Post autor: Maro_D »

Wierzcie w plotki...przyjmie nie przyjmie - gra i śpiewa dla przyjemności a nie dla kasy. W okresie 1989 - 95 nagrywał też zupełnie inną muzykę aniżeli Discopop i było dobrze. Może nie odniósł większego sukcesu, ale czy musi? Jak dla mnie może zająć 75 miejsce na Top 100 w Niemczech, zdania o nim nie zmienie.

A umowy na brzmienie Modern Talking z nikim nie podpisywał. Niech robi to co jemu jest wygodne. Dieterek ciągle przecież też nie grywał EuroDisco o czym świadczą Major T, Tom Astor, Die Wildecker Herzbuben czy późne Blue System. I jakoś nikt sensacji nie robił na te produkcje a dalej nagrywa.
Czuję się wolnym człowiekiem, kierującym się własnym instynktem, własną hierarchią potrzeb, świadomością i podświadomością (z akcentem na to pierwsze), własnym upodobaniem i tak samo patrzę na inne osoby, dopóki nie narzucą mi swoich wartości i przekonań
Awatar użytkownika
śliwka

Post autor: śliwka »

ArCrack pisze:Krążą plotki, że jeśli z tą płytą nie wyjdzie to Thomas kończy ze śpiewaniem... :roll:
Nieeeeeeeeeeee!!!!!! Wszystko, tylko nie to!!!
A gdzie te plotki krążą? Po necie???
Awatar użytkownika
ArCrack
Administrator
Kontakt:

No cóż, to poczta pantoflowa, z ucha do ucha ;)
Ale źródłem tej informacji jest podobno Claudia.
ODPOWIEDZ